Baghdatis kukisti Jarkko Niemisen

8.4.2007  |  13:00

Davis Cup-ottelu tasan 2-2

Riemu repesi katsomossa, kun Marcos Baghdatis kukisti Jarkko Niemisen Kyproksen ja Suomen välisen Davis Cupin ykkösten kaksinpelissä sunnuntaina Nikosiassa suoraan kolmessa erässä luvuin 6-2, 6-4, 6-3.
Baghdatis tasoitti maaottelun tällä 2-2:een ja ratkaisun avaimet ovat nyt Timo Niemisellä tai Photos Kalliasilla.
-Voitto ei ollut helppo. Olimme 1-2 tappiolla ja tunnen Jarkon hyväksi pelaajaksi. Läksin taistelemaan jokaisesta pisteestä, syötin hyvin ja olin samalla sekä kärsivällinen että hyökkäävä. Hallitsin peliä alusta loppuun, kertoi Baghdatis.
-Jarkko ei varmaan pelannut parasta tennistään, mutta eipä kotijoukkuetta kovasti kannustavan yleisön edessä tietysti ollut helppoa, totesi Baghdatis.
Jarkko pelasi koko ottelun varsin voimattoman tuntuisesti. Jarkon ykkössyöttö ei kulkenut, hän hävisi kahdessa ensimmäisessä erässä syöttönsä kahdesti, kolmannessa erässä kolme kertaa.
-Minulla ei syystä tai toisesta ollut yhtään energiaa tässä ottelussa. Jalat eivät toimineet, eikä pää, harmitteli Jarkko ottelun jälkeen. – En ole kipeä, en ollut hermostunut, sillä uskoin, että normaalilla pelillä olisin tänään voittanut Marcoksen, vaikka hän syötti hyvin.
Nieminen kertoi, että oma peli oli kulkenut todella hyvin koko viikon Nikosiassa.
-Perjantain kaksinpeli ja lauantain nelinpeli eivät minua mitenkään väsyttäneet. En todella osaa sanoa, miten olin niin hyytynyt ottelun alusta asti. Nyt ei ollut yhtään kärsivällisyyttä rakentaa pisteitä.
Miehet ovat kohdanneet ATP tourilla kahdesti, Marcos voitti tänä vuonna Marseillessa, Jarkko vuosi sitten Aucklandissa, kisassa, jonka hän voitti.
Kypros-Suomi –ottelun ratkaisu siirtyi viimeiseen otteluun, kakkosten kaksinpeliinn. Kapteeni Joakim Berner päätti alusta asti, että Timo pelaa kakkosena, vaikka nimesi torstain arvonnassa otteluun Juho Paukun.
-Timo on tuore mies, Kalliasille tämä ottelu on jo kolmas, sanoi Berner.

Kypros – Suomi 2-2