Suomi – Bulgaria 1-1 Davis Cupissa

31.1.2014  |  20:49

 

Tasatilanteessa 1-1 jatketaan lauantaina Suomen ja Bulgarianvälistä Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen otteluaTalissa, Helsingissä.
Suomen ykkönen, Jarkko Nieminen (ATP 36) vei Suomen 1-0 johtoon, kun voittitunnissa ja 41 minuutissa Bulgarian kakkosen, Alexander Lazovin (ATP 598)luvuin 6-3, 6-0, 6-3.
– Meni kuten toivoin, sanoi Jarkko Nieminen ottelun jälkeen. ? Valmistautuminenjäi sairastelun vuoksi kovin lyhyeksi, joten pyrin ratkaisemaan ottelun suoraankolmessa erässä.
– Olisin halunnut hieman nopeampaa tempoa peliin, sanoi Jarkko.
Jarkon olo ottelun jälkeen oli kuitenkin hyvä, vaikka olla oli treenejä vastakolmelta edeltävältä päivältä.
Päivän toisessa kaksinpelissä Suomen kakkonen, Micke Kontinen (ATP 457),kohtasi Bulgarian ykkösenä pelanneen Dimitar Kutrovskyn (ATP 472). Miesten eroATP-rankinglistalla ei siis ollut iso, mutta Kutrovsky pääsi hallitsemaan tasanpuolitoistatuntia kestänyttä ottelua tekemällä syötön murrot kaikkien kolmenerän alussa.
– Aloitin ensimmäisen erän huonosti, ja Kutrovskyn itseluottamus kasvoi, mitäpidemmälle ottelu eteni, harmitteli Micke Kontinen. ? Kun hän vei ensimmäisenerän 6-4, hän saattoi pelata rennosti ja jatkaa päälle painamista.
Kutrovskyn voittolukemat olivat 6-4, 6-2, 6-1.
Maaottelussa on lauantaina vuorossa nelinpeli klo 15 alkaen. Suomen parina onJarkko Nieminen ja Henri Kontinen, jotka ovat ATP-nelinpelirankingissalähekkäin, Jarkko sijalla 107, Henri sijalla 103. Pari pelasi edellisen kerranyhdessä viime marraskuussa samalla Talin keskuskentällä kuin lauantainakin.Pari voitti IPP Openin nelinpelin. Henri viimeisestä nelinpelin turnausvoitostaei ole viikkoakaan: hän otti viime sunnuntaina Heilbronnissa, Saksassa ATPChallengerin voiton.
Bulgarian parina lauantaina ovat Tihomir Grozdanov ja Dimitar Kutrovsky.
– Henrillä ja Jarkolla on hyvä kemia sekä kentällä että sen ulkopuolella,totesi kapteeni Kim Tiilikainen. ? Luottavaisin mielin voimme otteluun lähteä,mutta jokainen peli on pelattava ja sitten katsotaan, mikä tulos on taululla.
-Oli hienoa nähdä, että Jarkko pystyi kuumeen jälkeen pelaamaan ihannäytöstyyliin, sanoi Tiilikainen.
Sunnuntaina klo 13 kohtaavat ensin joukkueiden ykköset ja sen jälkeen kakkoset.

Davis Cup 2014
Eurooppa/Afrikan II ryhmä 1.kierros

Suomi – Bulgaria 1-1
Jarkko Nieminen – Alexander Lazov Bulgaria 63 60 63
Dimitar Kutrovsky Bulgaria – Micke Kontinen 64 62 61

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen ja J.Nieminen… →