Suomi 4-1-voittoon – toisella kierroksella vastaan Tanska

6.3.2016  |  17:21

Suomi voitti Davis Cupin Euroopan/Afrikan II ryhmän ensimmäisellä kierroksella Zimbabwen 4-1. Jarkko Niemisen ja Harri Heliövaaran perjantain kaksinpelivoitot sekä Niemisen ja Henri Kontisen ylivoimainen nelinpeli ratkaisivat maaottelun Suomelle jo lauantaina.

Eero Vasa pääsi ensimmäiseen Davis Cup -otteluunsa sunnuntaina turvallisesta tilanteesta. Kittilän urheiluhallin yleisö ja ATP-rankingissa 760 sijaa kovempi vastustaja, Zimbabwen Takanyi Garanganga, loivat kuitenkin omat paineensa 19-vuotiaalle Vasalle. Ensimmäinen erä ehti olla zimbabwelaiselle 5-1, kun Vasa aloitti päättäväisen kirinsä.

– Alussa mulla oli jännitystä, mutta kun se purkautui, löysin rentouden peliin. Tuli hyvä matsi itselleni ja muillekin katsottavaa. Yleisön kannustus auttoi todella paljon, Vasa iloitsi.

– Ensimmäisen erän katkaisupelissä tunsin olevani niskan päällä, mutta en onnistunut ihan kääntämään sitä voitoksi. Toinen erä oli alusta asti tasainen.

Jarkko Nieminen Tennis Academyssa harjoitteleva Vasa on kotoisin Turusta. Hän aloittaa pian ylioppilaskirjoitukset kirjoittamalla englannin ja espanjan. Sen jälkeen on vuorossa kolmen ammattilaiskilpailun mittainen kiertue Kreikassa.

– Tämä matsi antoi ilman muuta hyvää potkua ja itseluottamusta tuleviin kisoihin. Koko viikko joukkueen kanssa on ollut todella opettavainen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

 

 

Heliövaara voitti sunnuntain toisessa ottelussa Courtney John Lockin 6-1, 6-0. 

– Palauduin perjantain viisieräisestä ottelusta ihmeen hyvin ja tulin ilolla kentälle. Eihän tällainen viikonloppu ole ainakaan haitaksi, jos ajattelee mahdollista paluutani ammattilaiskentille. Nelinpelissä näen mahdollisuuteni vieläkin parempina, mutta siitä ei tullut nyt kokemusta, Heliövaara sanoo.

Hän on keskittynyt viime ajat tuotantotalouden opintoihinsa ja valmistuu kesään mennessä diplomi-insinööriksi.

Kapteeni Kim Tiilikainen oli mielissään Tanskan voitettua Georgian. Näin suomalaiset ottelevat toisella kierroksella tanskalaisten vieraina.

– Tanska on mukava maa ja tiedämme pelaajia hyvin. Varsinkin Jarkolle Tanska on tietysti erittäinkin tuttu maa. Meillä on hyvä joukkue, Tiilikainen kertoo.

 

Kuvat: Matti Viljanen/Tennisliitto.  

 

Lisää kuvia ja videoita: www.facebook.com/SuomenTennisliittoRy 

 

Tulokset: http://www.daviscup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100030656 


Jaa:

Seuraava uutinen: Mielenkiintoiset nousukarsinnat Norpe… →