Kontinen ja Nieminen tyylittelivät Suomen voittoon Kittilässä

5.3.2016  |  16:49

 

Suomi varmisti ensimmäisen kierroksen voiton Davis Cupin Euroopan/Afrikan II ryhmässä, kun Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen niittasivat nelinpelissä tuloksen 6-1, 6-0, 6-1 ja siirsivät isännät 3-0-johtoon. Nieminen voitti perjantaina Courtney John Lockin 6-0, 6-0, 6-0 ja Harri Heliövaara Takanyi Garangangan 3-6, 6-3, 4-6, 6-4, 6-4.

Zimbabwe vaihtoi nelinpeliin viime hetkellä kokoonpanoaan, kun ykkösmies Garangangan Mark Fynnin parina korvasi Lock. Yhdessä ATP-turnauksenkin voittaneet Nieminen ja Kontinen olivat ottelussa pitelemättömiä.

– Ei Jarkko ole vielä kerennyt hidastua, eikä sitä ehkä nelurissa niin huomaisikaan. Hyvin hän veti, Kontinen kiitteli Niemistä.

– Voittaminen on aina kivaa, mutta ennen viikonloppua en odottanut näin selviä numeroita. Nämä ottelut, joissa olimme vahvempia, olivat meiltä todella vahvoja. Harrikin pelasi hienosti ja voitti vastustajan, joka on ammattilaisena ottanut kovia voittoja, kapteeni Kim Tiilikainen summasi.

Sunnuntaina pelataan ohjelman mukaisesti kaksi kaksinpeliä, mutta lyhennettyinä eli paras kolmesta -menetelmällä. Varmaa on, että toisessa ottelussa Suomelta pelaa joukkueen ensikertalainen Eero Vasa ja toisessa joko Nieminen tai Heliövaara.

– Ei mulla ole tarvetta pelata mitään tai voin pelata joka päivä. Kaikki käy. En ole mitenkään jumissa näistä matseista, sillä niihin ei kulunut paljon energiaa, Nieminen kertoi.

– Hieno tilanne, että varmistimme voittomme jo nelurin jälkeen. Näitä ei tule liian usein vastaan. Nyt tähtäämme 5-0-voittoon.

 

Ottelut näkyvät suorana IS TV:stä.


Lisää kuvia ja videoita: www.facebook.com/SuomenTennisliittoRy 

 
Kuva: Matti Viljanen/Tennisliitto 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi 4-1-voittoon –… →