Ruusuvuori välieriin Intiassa – ”Tänään oli hyvä ottelu”

4.2.2022  |  14:01  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-87) on edennyt Punen ATP250-kilpailun välieriin. Suomalainen kaatoi puolivälierissä turnauksen neljänneksi sijoitetun Jiri Veselyn (ATP-80) 6-3, 6-4.

Ruusuvuori sai otteluun vauhdikkaan alun. Suomalainen onnistui murtamaan tsekkiläisen syötön heti alkuun ja omilla syötönpidoilla siirtyi ottelussa nopeasti 3-0 johtoon. Kuudenneksi sijoitettu Ruusuvuori jatkoi varmaa pelaamista läpi avauserän häviten ainoastaan kolme pistettä omilla syöttövuoroillaan. Syötönmurtoja ei enää erässä nähty ja näin erälukemat kirjattiin 6-3 Ruusuvuorelle.

Toinen erä noudatti pitkälti samaa kaavaa ensimmäisen kanssa. Erässä nähtiin ainoastaan yksi syötönmurto, josta vastasi Ruusuvuori. Suomalainen onnistui murtamaan Veselyn syöttövuoron erän kolmannessa pelissä tsekkiläisen sorruttua virheisiin ja lopulta Ruusuvuoren erinomainen palautus syvälle kenttään toi tarvittavan pisteen murtopallossa. Voitto puolivälierästä irtosi lopulta lukemin 6-3, 6-4. Ruusuvuori ei kohdannut ottelussa ainuttakaan murtopalloa ja oli itse tyytyväinen esitykseen kentällä:

– Tänään oli hyvä ottelu. Oli pienestä kiinni, piste siellä ja täällä. Syötin hyvin ja pystyin sillä pohjustamaan seuraavia lyöntejäni sekä siten keskittymään myös palautuksiin, kommentoi Ruusuvuori.

ATP 250 | INTIA

Ruusuvuori on nyt urallaan pelannut puolivälierissä ATP-tasolla kuusi kertaa ja näistä otteluista voittoja on kertynyt viisi. Lauantaina suomalaisella on mahdollisuus edetä ensimmäistä kertaa ATP-finaaliin. Välierissä klo 12.00 asettuu vastaan Kamil Majchrzak (ATP-95). Puolivälierissä puolalainen kukisti tiukassa kolmieräisessä ottelussa turnauksen toiseksi sijoitetun Lorenzo Musettin (ATP-66). Ruusuvuori ja Majchrzak kohtasivat toisensa viime vuoden US Openissa, tuolloin Ruusuvuori voitti neljässä erässä.

– Kamil on pelannut täällä hyvin, tuntuu tykkäävän olosuhteista. Hänen rystynsä ja hyvä syöttöpelinsä toimivat näin nopeissa olosuhteissa. US Openin kohtaaminen on vielä tuoreessa muistissa, joten kaivetaan sieltä kaikki oppi ja käytetään niitä.