Suomalaiset nälkäisinä US Openiin, Nieminen kohtaa Tsongan

30.8.2015  |  11:38

Jarkko Nieminen kohtaa uransa viimeisessä Grand Slamissa ensimmäisellä kierroksella Ranskan Jo-Wilfried Tsongan. Nieminen tuntee ATP-rankingissa sijaa 19 pitävän Tsongan valtit.

– Tsonga on tietenkin parhaimmillaan yksi parhaista pelaajista ja erityisen vaarallinen isoissa kisoissa. Olen voittanut hänet omalla hyvällä pelilläni kaksi kertaa. Tappioita on tainnut tulla muutama enemmän, Nieminen laskeskelee.

Ainakaan toistaiseksi suomalainen ei ole tuntenut New Yorkissa suurta haikeutta.

– Ihan samanlainen fiilis kuin muissakin tämän vuoden Grand Slameissa on ollut. Tämä on viimeinen kertani pelaajana täällä, se on selvä. 

– Minulla on US Openista paljon hyviä muistoja, alkaen vuodesta 1999, jolloin voitin poikien sarjan. Vuoden 2005 puolivälierä oli minulle ensimmäinen laatuaan Grand Slam -tasolla, ja silloin olin lähempänä välieräpaikkaa kuin koskaan, Nieminen miettii.

Hänen ja Tsongan kohtaaminen on maanantain ohjelmassa toisena otteluna kentällä 11. Ensimmäinen ottelu alkaa kello 11 paikallista aikaa eli kello 18 Suomen aikaa.

 

Henri Kontisen (ATP-ranking 34) pari Marin Draganja on loppukauden sivussa, sillä hän toipuu pitkäaikaisen vammansa aiheuttamasta leikkauksesta. 

– Elokuun puolivälissä tehty leikkaus meni hyvin ja toipumisaika lienee neljästä viiteen kuukautta. Joudun etsimään loppukauden kisoihin useampi eri pareja, Kontinen kommentoi.

Hän pelaa US Openissa Argentiinan Horacio Zeballosin parina (nelinpelin ATP-ranking 103, kaksinpelin 148). Zeballos on voittanut urallaan yhden kaksinpeli- ja kaksi nelinpeliturnausta. Kontinen on puolestaan ollut voitokas neljässä ATP-kilpailussa.

– Tapasimme perjantaina ensimmäistä kertaa, ja Zeballos vaikutti leppoisalta kaverilta. Tiedän, että hän pystyy pelaamaan hyvin, Kontinen luonnehtii nelinpelirankingissa parhaimmillaan sijalla 32 ollutta argentiinalaista.

– Toivottavasti kemiamme ja pelityylimme osuvat hyvin yhteen.

Nelinpelin kaavio ei ole vielä valmistunut. Kontinen ei ole vielä varma, onko mukana myös sekanelinpelissä.

 

Kolmas kovalla alustalla Grand Slam -menestystä hakeva suomalainen on Wimbledonissa poikien välierään pelannut Patrik Niklas-Salminen. Hän aloittaa ottelunsa vasta viikon kuluttua ja hioo parhaillaan iskukykyään Montrealissa.

 

Suomen Tennisliitto seuraa US Openia tiiviisti Facebookissa: https://www.facebook.com/SuomenTennisliittoRy.

 

US Open: http://www.usopen.org/. Aikaero New Yorkiin on -7 tuntia.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki kumppaniksi lasten… →