Tärkeitä kilpailutoiminnan ajankohtaisia asioita

26.8.2015  |  08:47

Hyvät seurojenyhteyshenkilöt,

alla ajankohtaista asiaa kilpailutoiminnasta. Viettehäntietoja eteenpäin seurassanne. Kiitos!

KILPAILUHAKU VUODELLE2016

Arvokilpailut

Arvokilpailujen järjestelyoikeudet vuodelle 2016 tuleeseurojen hakea syyskuun 2015 loppuun mennessä liitteenä olevalla lomakkeella. Viimevuonna suurin osa arvokilpailuista myönnettiin 2-vuotisilla sopimuksella janäissä järjestelyoikeudet pysyvät vuonna 2016 siis ennallaan vuoden 2015tapaan. Mikäli jollain näistä järjestäjistä on tarpeita purkaa sopimus,olettehan pikkaisesti yhteydessä allekirjoittaneeseen. Jäljelle jääneet järjestelyoikeudetpäätetään ja julkistetaan heti lokakuun 2015 alussa Ässässä. Arvokilpailuidenajankohdat ja järjestäjät ovat näkyvillä liitteessä. HUOM! Keltaisella merkitytkilpailut ovat vapaita kaikille haettavaksi. Arvokilpailut näkyvät myösÄssässä. Muistattehan, että järjestelyoikeuksien myöntäminen edellyttää 2-tasonkilpailunjohtajakoulutuksen olemassaoloa.

HUOM! Kilpailutoimikunta päätti aikaistaa elokuun JGP- jaSM-kilpailuja sekä Aluemestaruuskilpailuja viikolla.

Arvokilpailujen järjestämisen edellytyksiä:

-Kilpailunjohtaja on koko ajan läsnä kilpailupaikalla. Valvojia on riittävästi.

– Arvokilpailujenjärjestelyoikeus edellyttää että ainakin yhdellä kilpailunjohtajalla on 2-tasonkilpailunjohtajapätevyys.

– Tulospalvelutoimii Ässään ajantasaisesti, vähintään aina kun kierros pelattu.

– Mahdollisetkilpailunjärjestäjän omat kilpailuun liittyvät sponsorisopimukset hyväksytetäänTennisliitossa.

– Kilpailunjärjestäjäsitoutuu noudattamaan STL:n ohjeita kilpailuilmeen ym suhteen.

-Kilpailunjärjestäjä tekee kilpailun suhteen facebook uutisointia Tennisliitonfacebook-sivuille ja lähettää mahdollisuuksien mukaan livestreamiä.

Suosittelemmeyhdistämään mahdollisuuksien mukaan arvokilpailuihin muita tapahtumia, kutenmini- ja midikilpailuja.

LUETHAN VIELÄ HAKEMAASI KILPAILUA KOSKEVATKILPAILUMÄÄRÄYKSET! Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaan vuodenlopussa. Vuoden 2016 ei ole tulossa suuria sääntöpäivityksiä. EsimerkiksiFinnish Tourin palkintorahat ja Tennisliiton tuki pysyvät ennallaan.

 

TYKKIMÄKI MINI- JAMIDITENNIS TOUR

Tennisliitto on solminut yhteistyösopimuksen Tykkimäenkanssa. Sopimuksen myötä sisäkaudella 2015-2016 tullaan pelaamaan Tykkimäkimini- ja miditennis touria. Lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana pelataankuudella alueella kullakin kuusi osakilpailua. Tour huipentuu valtakunnalliseenmasters tapahtumaan 20.-21.5 Kouvolassa. Mastersiin tulee pääsemään mukaanmenestyneiden lisäksi ahkerasti mukana olleet pelaajat.

Tykkimäki tulee näkymään tapahtumissa kilpailun järjestäjienvaatteissa, palkinnoissa sekä koko Tourin ilmeessä. Jokainen pelaaja saaosallistumislahjan sekä kunniakirjan ja osakilpailuiden menestyneimmät pelaajatpalkitaan Tykkimäki -rannekkein. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaanpalkintoja. Tennis.fi sivuille tullaan sarjalle tekemään omat alasivut.Tourista tuotetaan myös juliste. Osakilpailuista kaksi tullaan pelaamaanjoukkuemuotoisina kilpailuina (tammi- ja maaliskuun osakilpailut) joissapelataan sekä kaksin- että nelinpelejä. Kilpailusarjan säännöt tullaanjulkaisemaan syyskuun puoleen väliin mennessä. Runkona säännöille toimivatvanhat mini- ja miditennissäännöt. Ottelut ovat siis aikapelejä ja kilpailunkokonaiskesto on rajattu. Luokkina tulee olemaan minitennis, tytöt; minitennis,pojat; miditennis, tytöt; miditennis, pojat.

Tykkimäki mini- ja miditennis tourin osakilpailujenjärjestelyoikeudet ovat nyt haettavissa. Alla osakilpailujen viikonloput.Järjestävä seura voi valita kilpailun ajankohdaksi joko lauantain taisunnuntain. Kilpailunjärjestäjän tulee taata, että mukaan mahtuu vähintään 14osallistujaa/luokka. Tavoitteenamme on tarjota kilpailuja joihin pääsisimahdollisimman moni mukaan. Hakuaika loppuu 13.9.2015. Kilpailuja haetaansähköpostitse, raisa.tornroos@tennis.fi. Kirjaathan hakemukseen järjestävän seuran, yhteyshenkilön ja sähköpostin,kilpailun ajankohdan sekä osallistujien mahdollisen rajauksen. Kilpailutmyönnetään 17.9 mennessä. TOIVOTTAVASTI SAAMME KAIKILLE OSAKILPAILUILLEJÄRJESTÄJÄT JA OSAKILPAILUJA MONIPUOLISESTI YMPÄRI SUOMEN! JA PALJON INNOKAITAPELAAJIA MUKAAN!

Alla kilpailujen ajankohdat ja alueet. Taulukossa näkyvätvalmiina jo aiemmin kisoja hakeneet seurat. Nämä järjestäjät ovat voimassauudessa kilpailusarjassa jos järjestelyitä ei erikseen peruta. Ilmoitathanmahdollisimman pian mahdollisista esteistä.

Tykkimäki mini- ja miditennis tour 2015-2016

                 

joukkue

 

joukkue

 

Alue

17.10. tai 18.10

28.11. tai 29.11

9.1. tai 10.1

6.2. tai 7.2

12.3. tai 13.3

2.4. tai 3.4.

Pohjois-Suomi

           

Länsi-Suomi

 

J-Ten

       

Itä-Suomi ja Kaakkois-Suomi

KoTS

Smash-Kotka

       

Häme ja Keski-Suomi

TaTS

         

Lounais-Suomi

TVS

 

       

Etelä-Suomi ja Pääkaupunkiseutu

Smash

GT

       

 

Kilpailujen järjestäjät tullaan kokoamaan yhteiseenpalaveriin syyskuun lopussa. Tästä vielä tarkemmin tietoa järjestävilleseuroille.

Aiemmin myönnettyihin syyskuun mini- jamiditenniskilpailuihin sekä kilpailuun 3.10 tullaan järjestäjille lähettämäänosallistumislahjat ja mitalit vanhan sopimuksen mukaisesti.

KANSALLINEN KISAHAKUAJALLE 1.1.2016-31.8.2016

Kansallisen kilpailut ajalle 1.1.-31.8.2016 haetaan Ässän hakuikkunankautta 5.-15.10.2015.

Kilpailujen hakemiseen liittyen lähetetään seuroille vielätarkempi ohje.

TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo ilmestyy to 10.9.2015. Mukana ovatpelaajien pisteet elokuun loppuun asti. Tasoluettelon pelaajajärjestys tuleevoimaan heti sisäkauden sarjatenniksessä. Viikonlopun 11.-13.9.2015kansallisiin kilpailuihin pelaajat otetaan mukaan luokkiin vanhan tasoluettelonmukaan. Sijoittamisessa käytetään arvontahetkellä voimassa olevaatasoluetteloa. Mikäli käytätte automaattista arvontaa, tarkistakaa että sijoituksetvastaavat voimassa olevaa tasoluetteloa (tietojen siirtymisessä automaattiseenarvontaan saattaa olla pieni viive).

FACEBOOK JA STREAMAUS

Tennisliitto on siirtynyt kilpailuissaFacebook-painotteiseen viestintään. Tämän ansiosta kilpailujärjestäjät voivatvaikuttaa itse siihen, millaista tiedotus kilpailuista on.

Toivomme, että kilpailujärjestäjät löytäisivättiimistään vastuuhenkilön, joka päivittäisi tuloksia, tunnelmia ja kuvia SuomenTennisliiton Facebook-sivulle. Päivityksen voi tehdä omana itsenään, mutta senäkyy kaikille Facebook-sivun seuraajille.

Hyvät kisajärjestäjät, muistutan teitä, ettälivestriimauksen avulla on mahdollista lähettää kuvaa ja ääntä internetinkautta kaikkien katsottavaksi. Tennisliitolla on tunnukset ja maksullinen Basic-jäsenyyswww.livestream.com sivustolle. Näidentunnuksien avulla myös seurat ja kilpailut voivat lähettää kuvaa omistatennistapahtumistaan. Tarkempi ohje on saatavilla allekirjoittaneelta.Tennisliitolla on olemassa kaksi kuvaamiseen sopivaa kameraa ja tarvittavajohto. Kilpailunjärjestäjän puolelta tulee olla toimiva nettiyhteys jakannettava tietokone. Myös oman kameran hankintaa kannattaa pohtia seurassa.Kameran pystyy hankkimaan alle 100e hintaan ja sitä on hyvä hyödyntää myösesimerkiksi valmennuskäytössä.

www.tennis.fi sivuille onlisätty yläpalkkiin livestream kuvake jota klikkaamalla käyttäjä pääseehakemaan toivomaansa lähetystä. Kohdassa tapahtumat tulee myös tapahtumanperässä olemaan livestream kuvake niistä tapahtumista joissa lähetystä tehdään.Toivomme myös, että seura voisi lisätä omille verkkosivuilleen liitteenä olevankuvakkeen ja laittamaan siihen linkiksi: http://livestream.com/accounts/8743539

SEURASIIRROT

Seurasiirrot astuvat seuraavan kerran voimaan 1.9.2015. Sekävarsinaiset edustusmuutokset että sisäkauden 2015-2016sarjatennisedustusmuutokset (ei koske senioreiden sarjatennistä) tulee siistehdä 31.8.2015 mennessä. Muutos ilmoitetaan www.tennisassa.fi sivuilla omistapelaajatiedoista kohdasta seurasiirrot. Haetut siirrot julkaistaan Ässässäpelaajatiedoissa 1.9.2015. Huomaattehan, että sarjatennisedustusmuutokset ovataina voimassa vain yhden kauden! Mikäli vanha seura ei ole hyväksynyt siirtoa(kiellon voi tehdä vain jos maksamattomia maksuja tai pelaajasopimuksia),julkaistaan pelaajan nimi siirtolistalla. Mikäli vanha seura ei ole kymmeneenpäivään kieltänyt siirtoa, tulee siirto voimaan pelaajatietoihin.

KILPAILUNJOHTAJAKOULUTUS

Huomioittehan, että vuoden 2016 arvokisajärjestäjiltä vaaditaanvoimassa oleva 2-tason koulutus. Muistattehan myös, ettäkilpailunjohtajakoulutuksen auktorisointi edellyttää jatkokoulutusta viidenvuoden välein.

Alla loppuvuoden yleiset kilpailunjohtajakoulutukset:

I TASO

3.10.2015 Lahti, klo 9.30-16.30. Ilmoittautumiset viim. 23.9., raisa.tornroos@tennis.fi

II TASO

19.9.2015 Joensuu, klo 10-18.Ilmoittautumiset viim. 14.9., info@karjalantennis.fi

Lisätietoja: https://www.tennis.fi/koulutus/kilpailunjohtajakoulutus/

TUOMARIKOULUTUS

Uusi tuomarikoulutusmateriaali on valmistunut. Koulutuskestää 4 tuntia ja antaa pätevyyden toimia tuomarina kansallisissakilpailuissa. Koulutus sopii erinomaiseksi tietopaketiksi myös kilpailevillepelaajille.

Alla loppuvuoden koulutukset. Varmista seurallesiriittävästi tuomareita arvokilpailuihin ja Tennisliigaan.

3.9.2015 Kauniainen, klo 17-20.30. Ilmoittautumiset viim.27.8., raisa.tornroos@tennis.fi

17.9.2015 Tampere, klo 18-21. Ilmoittautumiset viim. 8.9., raisa.tornroos@tennis.fi

20.9.2015 Joensuu, klo 12.30-16.30 Ilmoittautumiset viim. 14.9.,info@karjalantennis.fi

Hinta:50e

YLEINEN SARJATENNIS

Ulkokaudensarjatennis lähenee loppuaan. Nousukarsinnat pelataan viikonlopun28.-30.8.2015 aikana. Joukkueiden kapteeneille on lähetetty nousukarsinnoistatietoa.

Sisäkaudensarjatennis kaudella 2015-2016 (ei senioreiden sarjatennis):

Sisäkauden sarjatennisjoukkueet ja otteluohjelma näkyyÄssässä viimeistään 8.9.2015.

Joukkueet, tarkistattehan että yhteyshenkilöidenne yhteystiedotovat oikein Ässässä!

HARRASTELIIGA

Ulkokaudella 2015 käynnistynyt Harrasteliiga saajatkoa sisäkaudella 2015-2016. Sisäpelikauden Harrasteliiga on oma uusikokonaisuutensa, johon joukkueiden on ilmoittauduttava erikseen. Mukaan voitulla siis muitakin kuin ulkopelikauden liigaan osallistuneita.

Pelikausi: 15.10.2015-28.2.2016. Ilmoittautuminensyyskuun loppuun mennessä.

Lue aiheesta Tennislehden juttu: http://tennislehti.fi/issues/6/pallo-hallussa/raisan-roti-harrasteliiga-valloittaa-myos-sisakauden

Harrasteliiga sopii erinomaisestimarkkinoitavaksi mm. seuran aikuisvalmennuksessa mukana oleville!

Ilmoittautuminenverkkosivujen lomakkeen kautta: www.tennis.fi/harrasteliiga   

BUSINESS TENNIS

Business Tennis 2015 TalinTenniskeskuksessa – Lähde mukaan! Mukana jo 30 joukkuetta!

Business Tenniksen ensimmäisetSM-kilpailut järjestetään 24. syyskuuta 2015 Talin Tenniskeskuksessa. Päivänaikana ratkotaan nelinpelissä mestaruudet seuraavissa luokissa: miesten avoin,miesten harraste, naisten avoin ja naisten harraste. Pelintäyteinen päivähuipentuu iltagaalaan.

Näin pelataan: Harrastesarjaan saavat osallistua pelaajat, joidentaso on ilmoittautumisajankohdan tasoluettelossa korkeintaan C-luokassa. Naisetsaavat osallistua myös miesten luokkaan. Miesten harrastesarjaan saa osallistuanainen, jonka taso on B-luokassa tai alempana. Joukkueet jaetaan kolmen parinalkulohkoihin, joissa kaikki pelaavat kaikkia vastaan. Jatko-ottelut pelataancup-kaaviossa. Arvonta suoritetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Hinta: Osallistuminen maksaa 500 €/pari, ja seuraavat samastayrityksestä olevat parit maksavat 350 €/pari. Hinta sisältää parilleosallistumisoikeuden kilpailuun, aamiaisen, lounaan ja illallisen, pelipaidansekä tapahtuman tuotelahjan. Osallistumalla yrityksesi tukee STL:n nuorten maajoukkueentoimintaa.

Palkinnot: Kilpailun voittaneet parit saavat palkinnoksi kutsunStockholm Open -finaalimatkalle 24.-25.10.2015. Palkinto sisältää lennot,majoituksen (2hh) Tukholmassa sekä liput Stockholm Openin semifinaaleihin ja finaaleihin.

Ilmoittaudu mukaan elokuun loppuun mennessä tästä! https://www.tennis.fi/sitenews/view/-/ngid/1/nid/15388

 

VANHEMPIEN OPAS

OlemmeTennisliitossa tehneet Vanhempainoppaan kilpailemisen aloittamisenhelpottamiseksi. Seuroille on lähetetty muutama opas nähtäväksi ja käyttöön.Opas antaa selkeää perustietoa mitä asioita pitää olla hoidettuna ennenkilpailuihin ilmoittautumista, kuinka sopivia kilpailuja valitaan, mitenilmoittaudutaan, miten kilpailupaikalla toimitaan jne. Opas sopii erinomaisestiesimerkiksi kaikille uusille jäsenille tai vanhempainillassa jaettavaksi.

Painettuaopasta saa tilata Tennisliitosta lisää. Keräämme tietyn määrän tilauksia japainatamme yhden isomman erän kerralla. Tilaukset oppaasta voi lähettääallekirjoittaneelle sähköpostilla. Laitattehan tilaukseen seuran,toimitusosoitteen ja tilattavan kappalemäärän. Yhden oppaan hinnaksi tulee n.3e.

Kilpaileminenon luonnollinen osa tennistä. Tärkeää on, että se kuuluisi juniorinharrastukseen pienestä pitäen. Tärkeää on aloittaa oikeanlaisista kilpailuista,esimerkiksi seurojen sisäisistä minitenniskisoista. Tasaväkiset ottelutmotivoivat jatkamaan! Kilpailemisen aloittamista helpottavat myöstiedonjakaminen ja selkeät ohjeet. Toivottavasti voimme yhdessä auttaapelaajiamme kilpailemisen polulle!

 

MUUTA

Jatkan nelipäiväistä työviikkoa. Olen pääsääntöisesti töissämaanantaista torstaihin. Veera on toimistolla pääsääntöisesti ma-to klo 11 astija perjantaisin koko päivän.

 

Tennisterveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaiset nälkäisinä US… →