Suomalaisen tenniksen superviikko – ennakko 43/17

23.10.2017  |  06:00

Oona Orpana (vas.), Henri Kontinen, Emil Ruusuvuori ja Emma Laine ovat kaikki kilpakentillä eri puolilla maailmaa. Kuva: Heidi Koivunen.

Luvassa on todellinen tenniksen superviikko, sillä lähes kaikki sinivalkoisen tennistaivaan kirkkaimmat tähdet niin ammattilaisten kuin juniorienkin osalta ovat pelikentillä eri puolilla maailmaa. Katseet kannattaa alkavalla viikolla suunnata myös Vierumäelle, jossa pelataan tasokas ITF Juniors -kilpailu.

Yksi viikon mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä on Porsche Junior Team Finlandin superlupaus Emil Ruusuvuori, joka sai lokakuun alussa kutsun tällä viikolla Kiinan Chengdussa pelattavaan ITF Junior Masters -turnaukseen.

Turnauksen taso on kovin mahdollinen, sillä mukaan on kutsuttu kahdeksan parasta alle 18-vuotiasta tyttöä ja poikaa ITF:n juniorien maailmanrankingin perusteella. Kovalla kentällä käytävä ITF Junior Masters alkaa keskiviikkona.

Ruusuvuoren mietteet turnauksesta

2017 ITF Junior Masters -turnauksen sivut

Henri Kontinen yrittää jatkaa voittoputkeaan Sveitsissä

Suomalaisen tenniksen kirkkain tähti Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers pelaavat alkavalla viikolla Sveitsin Baselissa, jossa kaksikko osallistuu ATP 500 -sarjan Swiss Indoors Basel -turnaukseen.

Viime viikolla ensimmäistä kertaa parina Suomessa Tennisliigan ottelussa pelannut maailman ykkösduo pelaa Baselissa toista kertaa yhdessä. Viime vuonna taival katkesi ensimmäisen kierroksen tappioon Ranskan Nicolas Mahut’lle ja Edouard Roger-Vasselinille.

Kaavion ykkösparin haastavat ensimmäisellä kierroksella Uuden-Seelannin Marcus Daniell ja Ison-Britannian Dominic Inglot, jotka pääsivät turnaukseen karsintojen kautta. Keskuskentällä pelattava kamppailu on ohjelmassa tänään maanantaina kello 15.30 Suomen aikaa.

ATP 500, Swiss Indoors Basel, Basel

Livescore

Hurjassa iskussa oleva Mia Eklund jatkaa Tunisiassa

Viime viikolla uransa toisen nelinpelin ammattilaisturnausvoiton saavuttanut Mia Eklund pelaa Tunisian massakentillä myös alkavalla viikolla. Kyseessä on edellisen viikon tavoin 15 000 dollarin ITF-turnaus.

Kaksinpelin loppuotteluun ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan viime viikon turnauksessa yltänyt Eklund, 22, on mukana sekä kaksin- että nelinpelissä, jossa hänen parinaan jatkaa voitokkaan viime viikon tapaan Saksan Julyette Steur.

Eklundin ensimmäinen ottelu lienee ohjelmassa tiistaina, jolloin kaksin- ja nelinpelin pääsarjat käynnistyvät.

ITF Womens Circuit, 15 000 $, Hammamet

Livescore

Oona Orpana pelaa toisen ITF Juniors -kilpailun Japanissa

Porsche Junior Team Finlandin kärkinimiin kuuluva Oona Orpana osallistuu Japanin Nagoyassa pelattavaan Dunlop Srixon Japan Open Junior Tennis Championships 2017 -turnaukseen, joka on 2. kategorian ITF Juniors -kilpailu.

Viime viikolla vahvasti kovassa A-tason junioriturnauksessa Osakassa esiintynyt Orpana, 16, osallistuu matolla pelattavassa turnauksessa kaksinpelin lisäksi myös nelinpeliin yhdessä Tshekin Denisa Hindovan kanssa.

Suomalaisen urakka turnauksessa alkanee tiistaina, kun kaksin- ja nelinpelin pääsarjat käynnistyvät.

Turnauksen sivut

Suomen kärkipelaajat ITF Futures -turnauksessa Virossa

Tartossa järjestetään tällä viikolla 15 000 dollarin ITF Futures -turnaus, jossa on mukana neljä suomalaista. Matolla pelattavassa kilpailussa nähdään maamme kärkinimistä ATP-rankingsijoituksensa perusteella suoraan pääsarjaan päässyt Patrik Niklas-Salminen ja karsintojen kautta pääsarjapaikan itselleen lunastanut Harri Heliövaara.

Kaksinpelin pääsarjassa ovat Heliövaaran ja Niklas-Salmisen lisäksi menestystä tavoittelemassa karsinnat voitokkaasti läpäissyt Aaro Pöllänen ja Porsche Junior Team Finlandin Otto Virtanen, joka sai villin kortin turnaukseen. Myös Aleksi Tuukkanen ja Valtteri Ahti tavoittelivat pääsyä mukaan turnaukseen, mutta molempien ottelut päättyivät tällä kertaa karsintaan.

Nelinpelissä ovat suomalaisista mukana Heliövaara ja Niklas-Salminen, jotka pelaavat parina. Kaksikon lisäksi Pöllänen osallistuu nelinpeliin yhdessä Kroatian Marko Goles Babicin kanssa.

Suomalaisista tänään maanantaina urakoi Niklas-Salminen, joka kohtaa ensin kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Karl Fribergin ja myöhemmin nelinpelin avausottelussa Heliövaaran kanssa Viron Madis Sprenkin ja Siim Troostin. Pöllänen ja Goles Babic puolestaan saavat maanantaina vastaansa Viron Daniil Glinkan ja Karl Kiur Saarin.

Estonia F2 Futures, 15 000 $, Tartto

Livescore

Emma Laine jatkaa menestysjahtia Portugalissa

Suomalaisen naistenniksen parhaimmistoon yhä kuuluva Emma Laine pelaa kolmannen peräkkäisen kilpailunsa Portugalin Obidosissa. Laineen parina matolla miteltävän 25 000 dollarin ITF-turnauksen nelinpelissä jatkaa kahden edellisen viikon tavoin Indonesian Jessy Rompies.

Suomalais-indonesialainen duo oli lähellä loppuottelupaikkaa viime viikon turnauksessa, jonka aikatauluja sateet sotkivat pahasti. Turkin Berfu Cengiz ja Ison-Britannian Katie Swan olivat semifinaalissa vahvempia ottelutie-breakin jälkeen lukemin 6-2, 4-6, 10-7.

Nelinpelin pääsarjan on määrä alkaa tänään maanantaina, mutta Laineen ja Rompiesin ensimmäisen ottelun yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä.

Laineen lisäksi Obidosissa pelaa myös Sonja Keränen, joka tavoittelee paikkaa kaksinpelin pääsarjaan. Keränen, 17, kukisti karsintojen ensimmäisellä kierroksella Puolan Duda Ewan lukemin 4-6, 6-2, 6-3. Portugalin Catarina Castro Cerqueira on Keräsen vastustaja karsintafinaalissa, joka on ohjelmassa maanantaina aikaisintaan kello 16.30 Suomen aikaa.

ITF Womens Circuit, 25 000 $, Obidos

Livescore

Vierumäen ITF Juniors -kilpailussa useita maamme kärkijunioreja

Tennisviikon kotimainen kohokohta on Vierumäellä pelattava Vierumäki Dunlop Junior Cup -turnaus, joka on ITF Juniors -kiertueen 4. kategorian kilpailu.

Taso tulee olemaan korkea, sillä kovalla kentällä käytävään kilpailuun ovat ilmoittautuneet muun muassa Porsche Junior Team Finlandin 18-vuotiaiden huippuryhmään kuuluvat Otto Virtanen ja Ella Haavisto.

Kaksikon lisäksi mukana on runsaasti muitakin suomalaisjunioreja, joista osa pääsee suoraan pääsarjaan ja osa pyrkii turnaukseen karsintojen kautta.

Kaksinpelin karsinnat ovat ohjelmassa maanantaina ja tiistaina. Varsinainen turnaus käynnistyy sekä kaksin- että nelinpelin osalta keskiviikkona.

Vierumäki Dunlop Junior Cup -kilpailun sivut

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori Junior Mastersissa:… →