Ruusuvuori Junior Mastersissa: ”Peli tuntuu hyvältä”

24.10.2017  |  16:31

Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori on ensimmäinen suomalainen tennisjuniori, joka on kutsuttu mukaan Kansainvälisen Tennisliiton Junior Mastersiin. Kovalla kentällä pelattava ITF Junior Masters turnaus alkaa Kiinan Chengdussa 25. lokakuuta.

– Ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin treenaillessa ja peli tuntuu hyvältä.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori saa vastaansa Itävallan Jurij Rodionovin, joka selviytyi viime viikolla Kiinan Ningbon ATP Challenger -turnauksessa välierään asti.

– Hyvin on vastustajakin pelannut. Kovia matseja on tiedossa, mutta peli kulkee hyvin, eli kyllä täällä on kaikki voitettavissa, Ruusuvuori toteaa.

ITF Junior Masters on kovin mahdollinen junioriturnaus. Sinne on kutsuttu pelaamaan kahdeksan parasta alle 18-vuotiasta tyttöä ja poikaa ITF junioreiden maailmanrankingista. Ensimmäistä kertaa turnaus pidetään kuluvan kauden aikana. 18-vuotiaan Ruusuvuoren ranking on tällä hetkellä junioreissa 15. Tämän vuoden junioreiden Grand Slam -menestys nosti hänet mukaan turnaukseen, kun muutamia poisjääntejä tuli.

– Olemme monta vuotta tehneet töitä tämän eteen. Tämä huipentaa junioriurani ja siitä sitten hyvä lähteä ammattilaiskiertueelle, Ruusuvuori miettii.

Emil Ruusuvuori
27.9.2017 Helsinki. Porche Tennis Töölönlahti

Tie Vierumäeltä Chengduun

Ruusuvuori pelasi ensimmäisen alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailun Vierumäellä Nokia Junior Cupissa lokakuussa 2013. Turnausvoittoon Ruusuvuori ylsi ensi kertaa elokuussa 2014, jolloin saavutti voiton nelinpelissä yhdessä Patrick Kaukovallan kanssa Ruotsissa 5. tason kilpailussa.

Kaksinpelin turnausvoitto antoi odottaa jonkin aikaa. Kööpenhaminassa Ruusuvuori oli elementissään ja otti turnausvoiton DISPUK talvicupissa helmikuussa 2016.

Varsinaisen läpimurron Ruusuvuori teki lokakuussa 2016, kun hän voitti Vierumäen Junior Cupin sekä kaksin- että nelinpelissä. Ruusuvuori toisti saman myös seuraavalla viikolla 2. tason kilpailuissa Israelissa.

Tämä vuosi on sujunut Ruusuvuorelta hyvin. Hän ylsi välieriin kaksin- ja nelinpeleissä Australiassa ykköstason AGL Loy Yang Traralgon kansainvälisessä junioriturnauksessa. Australian avoimissa junioripuolella Ruusuvuoren matka tyssäsi puolivälierään, jossa hävisi ranskalaiselle Corentin Moutetille.

Australian jälkeen Ruusuvuori valittiin mukaan Suomen Davis Cup -joukkueeseen.

Ruusuvuori ylsi junioreiden US Openissa tänä vuonna jo välierään, jonka hävisi todella niukasti juniorirankingin ykköselle Kiinan Yibing Wulle. Sijoitus US Openissa on Ruusuvuoren paras tulos junioreiden Grand Slameissa. Hän on pelannut tänä vuonna myös muut junioreiden Grand Slam-turnaukset; myös Ranskan avoimet ja Wimbledonin.

Junior Masters turnauksen sivut 

Kuvat: Heidi Koivunen

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori aloitti ITF… →