Suomalainen ja Tuohimaa Tiptonin välierissä

23.1.2006  |  09:00

Suomalainen kaksinpelin puolivälierissä

Britti Naomi Cavaday (WTA 850) osoittautui liian kovaksi luuksi myös Piia Suomalaiselle (WTA 821) naisten 10.000$ ITF-turnauksessa Tiptonissa, Englannissa. Cavaday voitti Suomalaisen puolivälieriässä luvuin 6-3, 6-2. Cavaday kukisti ensimmäisellä kierroksella Katariina Tuohimaan, jolla oli ottelussa ottelupallokin. Kaikki kolme tulivat pääsarjaan mukaan karsinnoista.
Cavadayn meno pysähtyi välierissä kisan lopulliselle voittajalle, kisan ykkösijoitettu Pichet voitti hänet kolmessa erässä.
Nelinpelissä Piia Suomalainen ja Katariina Tuohimaa etenivät välieriin asti. Puolivälierissä he voittivat kolmanneksi sijoitetut Essi Laineen ja Kolumbia Paula Zabalan 6-1, 6-3, mutta hävisivät sitten kisan lopullisille voittajille Hollannin Kelly de Beerille ja Eva Peralle 2-6, 2-6.
Tällä viikolla Laine ja Suomalainen pelaavat Hullissa, Englannissa toista 10.000$ ITF-turnausta. Kaksinpelin karsinnassa Piia Suomalainen on neljänneksi sijoitettu ja suoraan toisella kierroksella. Essi Laine kohtaa ensimmäisellä kierroksella britti Lucy Warburtonin. Mikäli suomalaispelaajat voittavat toisen kierroksen ottelunsa, he kohtaavat karsintojen kolmannella kierroksella ja siten vain toinen voi päästä pääsarjaan. Karsintojen ensimmäinen ja toinen kierros pelataan maanantaina.