Smash-Kotka ja TVS tuulettivat pronssia

12.2.2022  |  17:57  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan pronssia saavuttivat Smash-Kotka ja TVS.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Smash-Kotka venytti mitaliputkeaan

Naisten pronssimitalit pujotettiin Smash-Kotkan pelaajien kaulaan. Kotkalaisten mitaliputki TEHO Sport Tennisliigassa on nyt kolmen kauden mittainen.

Pronssiottelussa Smash-Kotka sai vastaansa kauden yllättäjän, kun sarjanousija Lahden Verkkopalloseura oli raivannut ennakkoluulottomilla otteillaan tiensä mitalipeleihin asti. Päivä alkoi ykkös- ja kakkospelaajien otteluilla, joissa kotkalaisten Venla Ahti ja Eeva Ristola näyttivät vahvuutensa. Ahti voitti Emma Kuusiston tiukan avauserän jälkeen 6-4, 6-1 ja Ristola tyylitteli vakuuttavan 6-2, 6-0 voiton Satu Kyyrästä.

Ratkaisu nähtiin jo kaksinpeleissä, kun kolmospelaajien ottelussa Daria Bibanina (alakuvassa) kukisti Heta Nuutisen tiukassa kolme erän taistossa 7-5, 6-7, 10-3.

Nyt saavutettu pronssimitali jatkoi kotkalaisten mitaliputkea liigassa. Edellisellä kaudella tuloksena oli seurahistorian paras noteeraus hopea ja sitä edellisellä kaudella saavutti seura niin ikään pronssia.

Smash-Kotka – LVS 3-0
Venla Ahti – Emma Kuusisto 6-4, 6-1
Eeva Ristola – Satu Kyyrä 6-2, 6-0
Daria Bibanina – Heta Nuutinen 7-5, 6-7, 10-3

– Päivän matsit olivat kovia. Pidimme Eevan kanssa kovaa vauhtia kentällä, mikä huipentui Darian hienoon taisteluun. Daria oli päivän kovin taistelija ja kruunasimme hänet päivän stopparikuningattareksi. Tänään ratkaisi tasaisuutemme ja etenkin voitontahto. Kausi oli kokonaisuudessaan joukkueemme parhaimpia parhaimman runkosarjatuloksen myötä. Joukkueemme kasvaa kausi kaudelta tiiviimmäksi, minkä uskon olevan suurimpia vahvuuksiamme, kommentoi Ahti.

TVS:lle pronssia uskomattoman nousun päätteeksi

TEHO Sport Tennisliigan kauden viimeinen ottelu on saatu pelatuksi. Turussa miesten pronssia juhlii TVS-Tennis.

Draamaa ei puuttunut Turun illasta, sillä viime kauden hopeamitalisti TaTS oli enemmän kuin lähellä pronssia. Tamperelaiset johtivat ottelua 2-0 Lauri Kiiskin ja Ristomatti Lanteen tiukoilla voitoilla. TaTS:n Tero Vilen oli tehdä samanlaisen tempun kuin ykkös- ja kakkospelaajat, mikä olisi varmistanut seuralle pronssin. TVS:n Tero Löytänä kuitenkin selvitti ottelupallon ja vei ratkaisun nelinpeleihin.

Nelinpeleissä näytti pitkään siltä, että Lanne/Atte Viikki ottaa TaTS:lle helpottavan voiton, mutta Ville Liukko/Daniel Kotka käänsivät 4-6, 3-5 tappioaseman voitokseen 4-6, 7-5, 10-5. Heti perään Santtu Leskinen/Tuomas Rikkonen voittivat omassa trillerissään Kiiski/Vilen kaksikon 6-4, 4-6, 10-3, mikä takasi viime kaudella neljänneksi sijoittuneelle TVS:lle pronssin.

TVS – TaTS 3-2
Santtu Leskinen – Lauri Kiiski 6-3, 5-7, 7-10
Tuomas Rikkonen – Ristomatti Lanne 6-3, 4-6, 9-11
Tero Löytänä – Tero Vilen 6-2, 4-6, 12-10
Ville Liukko/Daniel Kotka – Lanne/Atte Viikki 4-6, 7-5, 10-5
Leskinen/Rikkonen – Kiiski/Vilen 6-4, 4-6, 10-3

Jaa:

Seuraava uutinen: HVS mestariksi yhden… →