HVS mestariksi yhden välikauden jälkeen – Virtanen ja Niklas-Salminen takasivat mestaruuden

12.2.2022  |  17:57  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan miesten mestaruuteen pelasi helsinkiläinen HVS-Tennis ja hopeaa saavutti Smash-Kotka.

KUVAGALLERIA

Talin Tenniskeskuksessa käydyn loppuottelun ennakkoasetelmat olivat selkeät: HVS oli ennakkosuosikki, jota sinnikäs ensimmäistä kertaa liigafinaaliin yltänyt Smash-Kotka pyrki horjuttamaan. Joukkueet olivat nimenneet kaksinpeleihin kovat kolmikot: HVS:n Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Aleksi Löfman sekä Smash-Kotkan Vesa Ahti, Ville-Petteri Ahti ja Oskari Eerola.

Nopeassa tahdissa kotikentällään pelannut HVS otti hallinnan itselleen, kun kaikissa otteluissa HVS:n pelaajat ottivat murrot ja ensimmäiset erät. Virtanen ja Niklas-Salminen marssivat nopeasti otteluvoittoihin ja Löfmanin taisteltua oman ottelunsa toisen erän itselleen oli kultajuhlat valmiina alkamaan.

HVS – Smash-Kotka 3-0
Otto Virtanen – Vesa Ahti 6-3, 6-4
Patrik Niklas-Salminen – Ville-Petteri Ahti 6-3, 6-0
Aleksi Löfman – Oskari Eerola 6-2, 7-6

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

– Peli oli hyvää, oli tiukkoja pelejä, mutta tuntui homman olevan koko ajan hallinnassa. Toisessa erässä karkasin jo tuplamurron edelle, mutta Vesa otti yhden niistä takaisin hyvällä pelillään. Pystyin kuitenkin pitämään hallinnan ja saman rytmin, mikä toi toisen erän 6-4, kommentoi Virtanen otteluaan.

– Tosi hyvä kausi HVS:lle. Ei ollut koko kautena mitään isompia ongelmia kasata joukkuetta, vaan saatiin jokaiseen matsiin hyvä joukkue liikkeelle sekä varsinkin pudotuspeleihin, sanoi Niklas-Salminen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

V-P Ahti oli luonnollisesti pettynyt päivän tappioon, mutta näki myös positiiviset asiat.

– Vaikkakaan tänään emme pystyneet haastamaan, oli koko kausi meiltä todella hyvä. Emme ollsi uskoneet yltävämme näin pitkälle, varsinkin kun ykköspelaajamme Ivan Nedelko oli poissa peleistä. Viime kaudella naiset saavuttivat hopeaa ja nyt miehet tekivät saman tempun – nämä ovat isoja asioita seurallemme.

Virtanen palkittiin finaalin arvokkaimpana pelaajana ja Niklas-Salminen puolestaan pokkasi parhaan runkosarjapelaajan palkinnon lähes täydellisellä saldonsa. Niklas-Salminen ei hävinnyt koko kautena yhtään kaksinpeliä (7/0) ja nelinpelissä tuli vain yksi kauneusvirhe (6/1).

HVS palasi mestariksi yhden välikauden jälkeen. Koko kausi oli mennestys, sillä seura saavutti myös runkosarjan voiton. HVS juhli mestaruutta myös kausina 2017-2018, 2018-2019 ja 2019-2020.

Jaa:

Seuraava uutinen: Smash mestariksi jännittävien… →