Smash-Kotka ja Smash voittoihin TEHO Tennisliigan puolivälierissä

10.2.2024  |  22:27  |  Raportit

TEHO Tennisliigan miesten puolivälierät pelattiin lauantaina. Ilta tarjosi kaksi jännittävää ottelua, joista mitalipeleihin etenivät Smash-Kotka sekä Smash.

Viime vuoden tavoin ETT ja Smash-Kotka kohtasivat puolivälierissä. Kuin kohtalon oikusta lopputulos oli sama kuin vuosi sitten: Smash-Kotka voitti 3–1.

Kotkalaisten Siim Troost voitti Otso Martikaisen suoraan kahdessa erässä: 6–3, 6–2. Muut ottelut ratkottiinkin pidemmän kaavan kautta. ETT:n Linus Lagerbohm onnistui jatkamaan huikeaa putkeaan: hän on pelannut Tennisliigassa kymmenen kaksinpeliä ja voittanut ne kaikki. Vesa Ahti pakotti kuitenkin Lagerbohmin antamaan kaikkensa, ja ottelu päättyi lopulta 6–7, 7–5, 10–7 Lagerbohmin hyväksi. Kolmannessa kaksinpelissä vierailijoiden Ville-Petteri Ahti kaatoi Emil Matikaisen luvuin 6–2, 3–6, 10–5, ja niin Smash-Kotka pääsi nelinpeleihin johtoasemasta.

Välieräpaikka ratkaistiin siis nelinpeleissä. Siim Troost ja Ville-Petteri Ahti onnistuivat lopulta voittamaan Otso Martikaisen ja Jami Savolaisen 6–4, 3–6, 10–5. Näin Smash-Kotka pääsi tälläkin kertaa juhlimaan paikkaa mitalipeleissä, ja runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen ETT:n kausi päättyi toista kertaa peräkkäin karvaalla tavalla.

ETT oli voittanut Smash-Kotkan runkosarjan päätöskierroksella, ja Ville-Petteri Ahti iloitsi revanssista. Tiukka puolivälierä sujui suunnitelmien mukaisesti: ”Oltiin latauduttu hyvin matsiin, ja suunnitelma oli päästä johdossa nelinpeleihin, missä meillä oli hyvät parit molempiin otteluihin. Kaikki meni tällä kertaa suunnitelmien mukaan, joten tyytyväisiä ollaan!”

Kotkalaisten tavoite on selkeä: ”Mitalipeleihin lähdetään taas saalistamaan kirkkaimpia mitaleita. Viime vuoden neljäs sija ei kelpaa tänä vuonna”, Ville-Petteri Ahti päätti.

Toisessa puolivälierässä kohtasivat Smash ja TVS. Siitäkin tuli tasainen kamppailu, mutta ETT:n ja Smash-Kotkan puolivälierästä poiketen kaikki ottelut ratkesivat kahdessa erässä.

Kaksinpelien jälkeen Smash johti ottelua 2–1. Kotijoukkueelle pisteet toivat Oskari Paldanius (voitto Santtu Leskisestä 7–5, 6–1) sekä Jeri Lassila (voitto Tuomas Rikkosesta 6–4, 6–4). TVS:n pisteestä vastasi Eero Vasa, joka voitti Arttu Ronkaisen selvästi 6–0, 6–3.

Vasa ja Leskinen pitivät TVS:n mitalihaaveet elossa voittamalla parin Elis FjällbergRasmus Rapo nelinpelissä lukemin 6–2, 6–4. Ottelu ratkaistiin siis toisessa nelinpelissä, jossa kohtasivat Smashin Lassila ja Paldanius sekä TVS:n Rikkonen ja Tero Löytänä. Tällä kertaa kotijoukkueen pari osoittautui paremmaksi luvuin 6–1, 6–3, ja niinpä Smash eteni välieriin 3–2-lukemin.

Sekä Smash että TVS jäivät viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle, joten molemmat paransivat viime kaudesta selvästi. TVS oli vielä kaudella 2021–2022 pronssilla, mutta mitalijahti päättyi nyt puolivälieriin. Smash puolestaan joutui viime kaudella karsintoihin, ja siihen nähden tasonnosto on ollut huima. Kauden 2020–2021 mestarit jatkavat toisen mestaruutensa tavoittelemista nykymuotoisessa liigassa.

Miesten mitalipeleissä pelaavat Smash-Kotkan ja Smashin lisäksi TaTS ja HVS. Naisten mitalit puolestaan ratkoo nelikko HVS, Smash, Smash-Kotka ja ÅLK. Mitalipelit pelataan ensi viikonloppuna, ja samaan aikaan pelataan myös liigakarsinnat: miehissä OVS–ÅLK ja naisissa OVS–TTS. Liigakauden loppuhuipennusta ei kannata jättää väliin!

Tulokset

ETT–Smash-Kotka 1–3
Smash–TVS 3–2

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen/Ruusuvuori hävisivät loppuottelun… →