Niklas-Salminen/Ruusuvuori ATP-finaaliin Ranskassa – ”Spesiaalihomma”

9.2.2024  |  14:40  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja Emil Ruusuvuori etenivät nelinpelin loppuotteluun ATP-turnauksessa Ranskassa.

Finaalipaikka on Niklas-Salmiselle uran ensimmäinen ATP-tasolla; sitä se on myös nelinpelissä Ruusuvuorelle, jolla on kaksi kaksinpelin mestaruusottelua vyöllään. Historian saatossa on kahdesti nähty suomalaiset korkeimmalla korokkeella ATP-kiertueella: Jarkko Nieminen/Henri Kontinen Itävallassa 2014 ja Leo Palin/Olli Rahnasto Yhdysvalloissa 1985.

Perjantain välierässä nähtiin valitettava tapahtumaketju, kun Alexander Erler joutui olkapäävamman johdosta jättämään leikin kesken. Sijoittamattomat suomalaiset ottivat siis 4-2 rtd voiton kolmanneksi sijoitetusta parista Erler/Lucas Miedler. Turnauksen kahdessa aikaisemmassa ottelussa kaatuivat parit Andreas Mies/John-Patrick Smith 6-4, 6-4 ja Romain Arneodo/Jonathan Eysseric 6-2, 7-6(4).

”Totta kai hyvä fiilis, olemme pelanneet hyvin läpi viikon. Molemmat ovat erityisesti syöttäneet hyvin ja kovaa; lisäksi palautukset ovat osuneet tiukoissa paikoissa. Oli hieman outo vetäytyminen välierässä, sillä mitään merkkejä olkapäävammasta ei näkynyt Erlerillä alkulämmittelyissä tai ensimmäisessä hänen syöttövuorossaan. Mutta tietysti otamme tämän ja jatkamme finaaliin”, kommentoi Niklas-Salminen.

Sunnuntaisessa loppuhuipennuksessa asettuvat vastaan voittajat ottelusta Vasil Kirkov/Sebastian KordaTomas Machac/Zhizhen Zhang.

”Ensimmäinen ATP-finaali sunnuntaina, se tuntuu erinomaiselta päästä jakamaan se hetki hyvän ystävän kanssa. Spesiaalihomma, että kaksi suomalaista on ATP-finaalissa.”

ATP 250 | RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Smash-Kotka ja Smash… →