Niklas-Salminen/Ruusuvuori hävisivät loppuottelun Ranskassa

11.2.2024  |  15:23  |  Raportit

Kuva: Corinne Dubreuil, Open 13

Patrik Niklas-Salmisen ja Emil Ruusuvuoren loistava viikko päättyi finaalitappioon Ranskassa.

Nelinpelifinaali ATP-tasolla oli niin Niklas-Salmiselle kuin Ruusuvuorelle uran ensimmäinen. Lisäksi turnaus oli Niklas-Salmiselle vasta uran seitsemäs ATP-kiertueella. Kaksikko pyrki harvalukuiseen suomalaisparien turnausvoittajien listaan korkeimmalla tasolla, kun aiemmin mestaruuteen olivat yltäneet vain Jarkko Nieminen/Henri Kontinen Itävallassa 2014 ja Leo Palin/Olli Rahnasto Yhdysvalloissa 1985.

Finaalissa suomalaisparia vastaan asettui niin ikään sijoittamaton pari, juuri Australian avoimissa välieriin selviytyneet, ja aiemmin kisassa Harri Heliövaaran ja John Peersin tiputtaneet Tomas Machac/Zhizhen Zhang.

Avauserän ratkaisu nähtiin tsekki-kiinalaisparin eduksi kahdeksannessa pelissä tulleen murron myötä; erä kirjattiin 6-3. Toisen erän alkuun pääsi Niklas-Salminen/Ruusuvuori hakemaan murtoa kahdessa eri syöttövuorossa peräti kuusi kertaa, mutta onnistumista ei nähty. Lopulta avauserän tapaan riittävän murron ottivat vastustajat yhdeksännessä pelissä, minkä myötä turnausvoitto parille Mahac/Zhang 6-3, 6-4.

”Meillä oli hieno viikko, pelasimme hyvin yhteen alusta loppuun asti. Totta kai harmittaa ettei mestaruutta tullut. Tänään vastustajamme pelasivat paremmin, erityisesti he tekivät eroa vahvoilla peruslyönneillään ja paremmalla palautuspelillään. Roikuimme ottelussa mukana ja yritimme pysyä lähellä; toisessa erässä oli mahdollisuuksia pariin kertaan, ne eivät tulleet ja emme niissä juurikaan vääriä asioita tehneet. Loppupeleissä jäi aika vähän jossiteltavaa. Kaiken kaikkiaan hieno viikko, ensimmäinen finaali ATP-tasolla. Tämä oli hienoa kokea Emilin kanssa, sillä olemme tunteneet toisemme varmaan siitä lähtien kun oli 10-vuotias ja hän 8-vuotias. Toivottavasti seuraavalla kerralla pystytään ottamaan se titteli”, kommentoi Niklas-Salminen.

Finaalipaikka nostaa Niklas-Salmisen nelinpelin maailmanlistalla takaisin lähelle TOP100-sijaa lukemaan 107.

ATP 250 | RANSKA

Ruusuvuori jatkaa pelejään ensi viikolla ATP500-turnauksessa Rotterdamissa; avausottelussa tulee vastaan ranskalainen Ugo Humbert. Niklas-Salminen puolestaan suuntaa Challenger-kiertueelle Manamaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →