SM-mitalistit ja Cinia JGP -voittajat ratkottiin Helsingissä ja Kotkassa

3.10.2017  |  18:30

Suomen mestari Aleksi Tuukkanen (vas.) ja SM-hopeaa voittanut Iiro Vasa mitalit kaulassa Talin Tenniskeskuksessa. Kuva: HVS-Tennis.

Helsingissä pelattiin viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-kilpailut, jotka toimivat samalla kauden viimeisenä Finnish Junior Tennis Tour -osakilpailuna. Cinia JGP -kilpailusarja puolestaan jatkui 12-vuotiaiden osakilpailulla Kotkassa.

Talin Tenniskeskus toimi HVS-Tenniksen järjestämien 21-vuotiaiden SM-kilpailujen näyttämönä viime viikonloppuna Helsingissä. SM-mitalien ohella panoksena olivat sijoitukset Finnish Junior Tennis Tourilla, sillä kyseessä oli kiertueen kauden neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu.

Aleksi Tuukkanen korjasi potin – SM-kulta ja kokonaisvoitto

Viikonlopun ykkösnimi poikien sarjassa oli Aleksi Tuukkanen (HyTS), joka voitti kaksinpelin Suomen mestaruuden ja nousi samalla Finnish Junior Tennis Tourin kokonaiskilpailun voittajaksi. Loppuottelussa Tuukkanen kukisti ÅLK:n Iiro Vasan. SM-pronssia voittivat Oskari Kulta (HyTS) ja Hermanni Tiainen (Smash).

Nelinpelissä SM-kultaa voittivat Mikko Rouvala (HVS) ja Jussi Tiainen (Smash), jotka kaatoivat finaalissa Jason Sormusen (TCT) ja Hermanni Tiaisen. SM-pronssin arvoisesti Talin Tenniskeskuksessa pelasivat Niila-Tapio Magga (OVS) ja Jussi Salmio (KoTS) sekä HVS-duo Oskar Antinheimo ja Mikael Martikainen.

Mariella Minetti tyttöjen Suomen mestariksi

Tyttöjen kaksinpelin Suomen mestaruuden nappasi Mariella Minetti (TaTS), joka varmisti voittonsa lyömällä loppuottelussa HVS:n Laura Hietarannan. Peppi Ramstedt (HVS) ja Lotta Heiskanen (JTS) kuittasivat SM-pronssimitalit.

Mariella Minetti (vas.) voitti tyttöjen SM-kultaa ja Laura Hietaranta sai palkinnokseen SM-hopeamitalin.
Kuva: HVS-Tennis.

SM-kultaa nelinpelissä voittivat kakkoseksi sijoitetut Ramstedt ja Emilia Salo (ViTes), jotka jättivät LVS:n Bea Kallion ja Linnea Koskisen SM-hopealle. Ykkössijoitetut Bea Kivikoski (HLK) ja Fanny Törn (ÅLK) sekä sijoittamattomat Heiskanen ja Stella Erlund (HVS) palkittiin SM-pronssilla.

Tuukkanen ja Ramstedt Finnish Junior Tennis Tourin voittajat

SM-kultaa poikien kaksinpelissä voittanut Aleksi Tuukkanen nousi voittonsa myötä Finnish Junior Tennis Tour -kiertueen kokonaiskilpailun voittoon. Alex Hedman (HVS) sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi ja Otto Virtanen (HVS) kolmanneksi. Sekä Hedman että Virtanen jättivät viimeisen osakilpailun väliin.

Tyttöjen kokonaiskilpailun voitti Peppi Ramstedt. Toiseksi sijoittui Mariella Minetti ja kolmanneksi Venla Ahti (Smash-Kotka).

Finnish Junior Tennis Tourin kokonaiskilpailun voittajat saavat palkinnoksi 250 euroa ja toiseksi sijoittuneet 100 euroa.

Nelinpelin Suomen mestaruuden 21-vuotiaiden tyttöjen sarjassa voittivat Emilia Salo (vas.) ja Peppi Ramstedt.
Kuva: HVS-Tennis.

Emma Kuusisto viikonlopun ykkösnimi Cinia JGP -osakilpailussa Kotkassa

Kauden viides ja samalla toiseksi viimeinen Cinia JGP -osakilpailu pelattiin 12-vuotiaiden ikäluokan osalta Kotkassa. Maanantaille venynyt pitkä kisaviikonloppu tarjosi kilpailunjohtaja Pasi Ahdin mukaan paljon tiukkoja otteluita sekä huikeita suorituksia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Mielenkiintoinen tilastoseikka Ahdin mukaan oli se, että Kotkan Tennishallissa esiintyneistä 12:sta loppuottelijasta vain yksi oli tällä kertaa pääkaupunkiseudulta.

– Liekö Kaakonkulman karuilla olosuhteilla ollut asiaan vaikutusta, pohtii Ahti pilke silmäkulmassaan.

Tyttöjen sarjan ykkösestä ei epäselvyyttä

Viikonlopun ehdoton ykkösnimi oli JTS:n Emma Kuusisto, joka nappasi osakilpailuvoiton sekä tyttöjen kaksin- että nelinpelissä. Kaksinpelin loppuottelussa Kuusisto kukisti OVS:n Sofia Holopaisen.

Nelinpelissä ykköseksi sijoitetut Kuusisto ja Smash-Kotkan Aamu Harjunen eivät olleet yllätettävissä, vaan ottivat voiton päihitettyään finaalissa Holopaisen ja Saskia Soomen (KTS).

Nelinpelin voittajat Emma Kuusisto (vas.) ja Aamu Harjunen sekä hopeamitalistit Saskia Soome ja Sofia Holopainen.
Kuva: Pasi Ahti.

Poikien puolella ei tällä kertaa tuplavoittajia

Tampereen Tennisseuran Atte Viikki oli poikien kaksinpelin valtias Kotkassa. Kaavion kolmanneksi sijoitettu Viikki varmisti osakilpailuvoittonsa lyömällä finaalissa ykköseksi sijoitetun Samuli Holmbergin (T-88).

Poikien nelinpelissä vahvimpia olivat neljänneksi sijoitetut Felix Alopaeus (ETS) ja Leo Stenlund (ÅLK). Kaksikko kaatoi sunnuntain loppuottelussa ykkössijoitetut Holmbergin ja Tatu Karvisen (HyTS).

Reilusta ja hyvästä käytöksestä myönnettävän Cinia Fair Play -palkinnon saajaksi valittiin tällä kertaa Ukko Ruohomeri (ÅLK).

Ukko Ruohomeri valittiin Cinia Fair Play -pelaajaksi Kotkassa.
Kuva: Pasi Ahti.

Tulokset:

21-vuotiaiden SM-kilpailut & FJTT, 29.9.-1.10.2017 (Helsinki)

Cinia JGP, 12-vuotiaat, 29.9.-2.10.2017 (Kotka)

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Peers tähdittää Tennisliigaa… →