SM-mitalisadetta Kulosaaressa – kaksinpelien finaalit sunnuntaina

1.7.2017  |  18:42

Helsingin Kulosaaressa pelattavat ulkokenttien yleiset SM-kilpailut ovat edenneet mitalikamppailuihin. Naisten kaksinpelin SM-finaalissa sunnuntaina kohtaavat Mia Eklund ja Piia Suomalainen. Eklund voitti välierässä Ella Haaviston 6-3, 6-2.

– Ella oli tiukka vastustaja. Olen tyytyväinen omaan peliini. Finaalista Piiaa vastaan on tulossa kova, ja annan kentällä varmasti kaikkeni, Eklund lupasi.

Suomalainen voitti lähes kolmetuntisessa välierässä Monica Malisen 4-6, 6-2, 6-3.

– Ensimmäinen erä oli minulta tahmea. Tuntui, että kelin koleus vaikutti erityisesti liikkumiseen, Suomalainen sanoi.

– Emme ole pelanneet Mian kanssa ennen matsia vastakkain, mutta tunnemme toisemme hyvin treeneistä ja maajoukkueesta. Odotan finaalilta erittäin hyvää peliä, Suomalainen jatkoi.

Miesten kaksinpelin loppuottelussa pelaavat Lauri Kiiski ja Patrick Kaukovalta. Kiiski voitti seurakaverinsa ja nelinpeliparinsa Tero Vilénin välierässä 6-1, 6-3.

– Kun oli todella tuttu vastustaja, niin tunsimme toistemme heikkoudet ja vahvuudet erittäin hyvin. Pystyin hyödyntämään Teron heikkouksia tänään vähän tehokkaammin kuin hän minun, Kiiski kommentoi.

– Patrick on kehittynyt viime vuosina todella paljon ja voittanut pari viime kohtaamistamme, Kiiski ennakoi loppuottelua.

Toinen välierä venyi kolme-eräiseksi. Kaukovalta voitti lopulta Verneri Tuomen 3-6, 6-1, 6-2.

– Välierässä oli paljon pitkiä pisteitä ja pelejä. Siitä, syöttikö vai palauttiko, ei saanut paljon etua. Tein tiukoissa paikoissa vähemmän virheitä ja vein isot pelit, Kaukovalta sanoi.

– Huomisessa loppuottelussa on vastassa tuttu mies. Meillä on Laurin kanssa aina tiukkoja matseja – ja sellainen on luvassa varmasti myös finaalissa.

Naisten nelinpelin Suomen mestaruuden voittivat Milka-Emilia Pasanen ja Monica Malinen, kun he onnistuivat viemään tasaisen loppuottelun Ella Leivoa ja Mia Eklundia vastaan 5-7, 6-4, 10-8. Lauri Kiiski ja Tero Vilén pääsivät juhlimaan miesten nelinpelin SM-kultaa voitettuaan Jesper Saarnin ja Sami Huurinaisen 6-2, 7-6 (7-0).

Sekanelinpelin Suomen mestaruuteen ylsivät jälleen sisarukset Annika Sillanpää ja Henrik Sillanpää, jotka voittivat loppuottelussa Mia Eklundin ja Elmo Kekkosen 6-4, 7-5.

Kaaviot ja tulokset: http://www.tennisassa.fi/sport/draws.aspx?id=B00C9D82-D915-4E98-8CDF-946639C60EC1

Miesten kaksinpelin välierät:

Lauri Kiiski-Tero Vilén 6-1, 6-3

Patrick Kaukovalta-Verneri Tuomi 3-6, 6-1, 6-2

Naisten kaksinpelin välierät:

Mia Eklund-Ella Haavisto 6-3, 6-2

Piia Suomalainen-Monica Malinen 4-6, 6-2, 6-3

Naisten nelinpelin loppuottelu:

Milka-Emilia Pasanen/Monica Malinen-Ella Leivo/Mia Eklund 5-7, 6-4, 10-8

Miesten nelinpelin loppuottelu:

Lauri Kiiski/Tero Vilén-Jesper Saarni/Sami Huurinainen 6-2, 7-6 (7-0)

Sekanelinpelin loppuottelu:

Annika Sillanpää/Henrik Sillanpää-Mia Eklund/Elmo Kekkonen 6-4, 7-5

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen/Peers ykkösenä Wimbledoniin,… →