Kuukauden kuumat: Ketkä loistavat Wimbledonissa?

29.6.2017  |  11:29

Henri Kontinen juhli Heather Watsonin kanssa sekanelinpelin voittoa viime vuonna Wimbledonissa. Kuva: Peter van den Berg.

Petra Kvitova – satumainen paluu

Puoli vuotta sitten kotonaan murtovarkaan puukottamaksi joutunut Petra Kvitova on tehnyt toipumisensa jälkeen hurjan paluun. Vasenkätinen Kvitova sai puukosta nimenomaan vasempaankäteensä, mutta hän pelasi heti Ranskan avointen avausottelussaan hyvin. Syöttäminen ja voimakas peruslyöntipeli näyttivät siltä, ettei pysyviä vammoja ollut jäänyt. Heti toisessa kisassa viime viikolla ruoholla Birminghamissa tuli turnausvoitto. Niin hurjaa kuin se onkin, niin naisten kärjen suhteellisen sekavassa tilanteessa kaksinkertainen Wimbledon-voittaja Kvitova pelasi itsensä yhdeksi alkavan Wimbledonin suosikeista.
Katso WTA:n video Aegon Classicista:

Jelena Ostapenko – jatkuuko tuhkimotarina?

Latvialainen Jelena Ostapenko otti Ranskan avoimissa uransa ensimmäisen WTA-voiton, joka oli samalla suoraan Grand Slam -titteli. Hänen suorien ja aggressiivisten peruslyöntiensä pelin pitäisi sopia vielä Ranskaa paremmin Wimbledoniin ja ruohokentille. Uusi asema huippupelaajana voi tietenkin aiheuttaa vielä sekaannusta. Todella monille naisten sarjan uusille suurvoittajille on viime vuosina ollut vaikeaa jatkaa menestystään nopeasti. Ostapenkossa on sen tyylistä huolettomuutta pelaajana, että voisi kuvitella hänen pystyvän pelaamaan kylmästi jatkossakin.

Kontinen ja Watson – ihastuttaako naurava kaksikko jälleen?

Henri Kontinen ja britti Heather Watson voittivat viime vuonna Wimbledonin sekanelinpelin, ja kaksikko nousi kulttiasemaan Isossa-Britanniassa. He osallistuvat tänä vuonnakin hallitsevina mestareina. Viime vuonna kaksikolle oli leimaa antavaa rento hymyssä suin pelaaminen. Kontiselle tämän vuoden Wimbledon on muutenkin suuri mahdollisuus. Maailman ykkösnelinpelaaja on jo voittanut parinsa John Peersin kanssa aiemmin tänä vuonna Australian avoimet, ja ruohon pitäisi alustana sopia duon hyökkäävälle nelinpelille paremmin kuin massan, jolla Kontinen/Peers olivat tänä vuonna odotettua huonompia.
Katso Wimbledonin video viime vuoden finaalista:

Suurilla pelaajilla erilaisia haasteita

Australian avoimissa uransa 18:nnen Grand Slam -voiton ottanut Roger Federer löysi Hallessa jälleen ruohopelinsä. Vahva syöttäminen ja monipuolinen hyökkääminen vievät hänet Wimbledonissa kärkitaisteluihin. Rafael Nadal tekee takuulla hyökkäyksen kohti voittotaistoa vuosien tauon jälkeen. Andy Murray voitti viime vuonna, mutta vire heittelehtii. Silti juuri Wimbledonissa etenkin helpommat alkukierrokset voisivat virittää hänen peliään, joka sopii hyvin ruoholle. Murrayn vaihtelevat tempo ja kierteet sekä hyvä kosketus ovat tuoneet kaksi Wimbledon-voittoa. Novak Djokovic löysi massakauden lopussa orastavaa virettä, mutta hänen haasteensa on se, riittääkö itseluottamus kovia pelaajia vastaan kovimmissa kisoissa.

Nuoret heti kovia ruoholla

Viime aikoina kärkipäähän nousseita uusia mieshuippuja kuvaa se, että he pärjäävät heti alustalla kuin alustalla. Dominic Thiem, Alexander Zverev ja Karen Khachanov ovat esimerkkejä pelaajista, jotka ovat menestyneet parhaiten massalla, mutta ovat myös heti tehneet hyvää jälkeä ruoholla. Thiemin voimakas kierrepelaaminen toimii ruohollakin suhteellisen hyvin. Pitkien Zverevin ja Khachanovin voimapeli on jopa vaarallista ruoholla. Zvereville voi tuottaa haasteita vielä se, että hänen luontainen peliasemansa on kaukana takarajan takana. Ruoholla olisi pakko pelata vielä nykyistä useammin takarajan päältä, ettei kulmat aukene vastustajalle. Mutta tässä porukassa on yllätysainesta Wimbledoniin.

Syöttö-volley-miesten renessanssi

Feliciano Lopez ja Gilles Müller ovat voittaneet turnauksen ruohokaudella. Mischa Zverev on väläytellyt hyvää pelaamista. On melko tyypillistä, että klassista syöttö-volleyta pelaavat miehet menestyvät Wimbledonin esikisoissa. Viime vuosina ei ole kuitenkaan ollut helppoa pärjätä tällä tyylillä itse ruohon suurkisassa. Wimbledonin toinen viikko kuluneine kenttineen on kuitenkin brutaali pelattava tämän tyylin edustajille – kun vielä huomioi, että vastus kovenee toisella viikolla. Ja edelleen tuntuu, että esikisoissa ruohopinnoitteet voivat olla nopeampia kuin Wimbledonissa. Olisi piristävää, jos joku tämän tyylinen nimi ilmestyisi suoraan Wimbledonin voittotaisteluihin.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-mitalisadetta Kulosaaressa –… →