Kontinen/Peers ykkösenä Wimbledoniin, sekanelinpelissä iloa Watsonin kanssa

2.7.2017  |  13:40

Kuva: Jesse Väänänen.

Maanantaina 3. heinäkuuta alkava Wimbledonin tennisturnaus on suomalaisittain juhlava, sillä Henri Kontinen ja John Peers suuntaavat miesten nelinpeliin ykköseksi sijoitettuna parina. Kontinen pelaa pitkästä aikaa Grand Slamissa myös sekanelinpeliä – ja vieläpä viime kesän voittoparinsa Heather Watsonin kanssa.

Tulostavoitteitaan Kontinen ei halua tarkemmin nimetä, mutta on selvää, ettei nelinpelin ATP-rankingin keulamies lähde hakemaan kauden kolmannesta Grand Slamista kokemuksia vaan voittoja.

– Tappio harmittaa aina, oli sitten kyseessä ensimmäinen tai viimeinen kierros. Tärkeintä on keskittyä omaan tekemiseen ja yhteen matsiin kerrallaan. Jos joku voittaa ylivoimaisella pelillä, vaikka olen itsekin pelannut hyvin, niin se on helpompi hyväksyä kuin oma huono matsi, Kontinen sanoo.

Kontinen/Peers saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Italian parin Fabio Fognini/Andreas Seppi. Miesten nelinpelin ensimmäiset ottelut pelataan keskiviikkona.

Lontoo on kilpailupaikkana Kontiselle mieluisa. Hän eteni vuonna 2008 Wimbledonin poikien turnauksen kaksinpelissä finaaliin, juhli siellä viime kesänä sekanelinpelin mestaruutta Watsonin kanssa ja tuuletti viime marraskuussa Lontoon ATP-finaalien nelinpelivoittoa Peersin parina.

– Minulla on Lontoosta paljon hyviä muistoja, ja pidän kaupungista ylipäänsä. Wimbledonissa on oma, erityislaatuinen tunnelmansa. Jokainen kilpailu alkaa kuitenkin nollasta, eikä sitä kentälle mennessä enää ajattele, missä pelaa. Silloin ajatukset ovat vain ottelussa.

Kontinen käy kilpailumatkoillaan iltaisin mieluummin kaupungilla syömässä kuin hotellilla tai kentällä.

– Kun päivä on pulkassa, on kiva nähdä vähän kaupunkia ja muutakin kuin tenniskentät. Jos kyseessä on uusi kaupunki, saatan jäädä kisan päättymisen jälkeen päiväksi turistiksi. Kisan aikana mennään aina tenniksen ehdoilla, eikä aikaa jää juuri muuhun.

Sekanelinpeliin nauttimaan

Kontinen viihtyy hyvin ruohokentällä. Hän matkusti Lontooseen muutama päivän ennen Queensin turnausta ja tekee samoin ennen Wimbledonia.

– Jotkut tykkäävät mennä paikalle vaikka viikoakin ennen, mutta minulle pari päivää ennen sopii paremmin. Nurtsi on aina ollut minulle helppo alusta. Se on vähän liukkaampi kuin muut, joten liikkuminen vaatii pientä totuttelua. Tämä on niin harvinaista herkkua, että odotan näitä kisoja innolla.

– Valkoiset peliasut luovat tietysti oman leimansa Wimbledoniin ja kuuluvat turnauksen perinteisiin. Sitä kautta se on siisti juttu. Pitää vain muistaa pakata paljon valkoista mukaan, Kontinen naurahtaa.

Kontinen ja englantilainen Watson hurmasivat viime vuonna paitsi voitollaan myös iloisella yhteispelillään. Se löytyi kentällä luonnostaan.

– Emme ehtineet treenata tuolloin yhtään kertaa yhdessä. Lämmittelimme vain ennen matseja. Suunnitelma on sama tänä vuonna. Sekanelinpeli on nelinpeliä rennompaa, ja siinä mennään enemmän fiiliksellä, Kontinen sanoo.

– Mies on sekanelinpelissä aika isossa roolissa, ja voin ottaa siinä enemmän vapauksia kuin nelinpelissä. Jos tuntuu, että haluan hakea erikoisempaa ratkaisua, se on mahdollista. Nelinpelissä tiedämme Johnin kanssa, mitä toinen tulee tekemään seuraavaksi. Peli on taktikoidumpaa.

Vaikka Kontinen ja Watson puolustavat Wimbledonissa mestaruuttaan, he eivät ole sijoitettu pari.

– Aloitamme pohjalta. Erona viime vuoteen on kuitenkin se, että emme ole matseissa kysymysmerkkeinä. Tunnemme toistemme pelityylit. Lähdemme kentälle nauttimaan.

Miesten nelinpelin kaavio: http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=MD#ref=r1s1

Sekanelinpelin ja tyttöjen ja poikien kaksinpelin ensimmäinen kierros alkaa lauantaina. Emil Ruusuvuori pelaa varmasti poikien pääsarjassa ja Oona Orpana osallistuu tyttöjen karsintaan.

Wimbledonin ohjelma: http://www.wimbledon.com/en_GB/atoz/schedule.html

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaksinpelin Suomen mestaruudet… →