SM-mitalisadetta Kulosaaressa – kaksinpelien finaalit sunnuntaina

30.6.2018  |  17:53

Tenniksen ulkokenttien yleiset SM-kilpailut ovat edenneet loppuotteluihin. Lauantaina Helsingin Kulosaaren massakentillä ratkottiin jo nelinpelien mestaruudet.
Naisten nelinpelin SM-kultaa juhlivat Emma Laine ja Anastasia Kulikova, jotka voittivat Mariella Minettin ja Martina Minettin 6-3, 6-1. Miesten nelinpelin tuoreet Suomen mestarit ovat Roni Rikkonen ja Mikko Rouvala. Lauri Kiiski ja Tero Vilén taipuivat loppuottelussa lukemin 1-6, 4-6.
Sekanelinpelin SM-kullan veivät Emma Laine ja Ristomatti Lanne. He voittivat Piia Suomalaisen ja Hermanni Tiaisen 1-6, 6-2, 10-3.

Kaksinpelien loppuottelut pelataan sunnuntaina. Miesten finaalissa kohtaavat kokeneet Harri Heliövaara ja Lauri Kiiski. Heliövaara voitti lauantain välierässä viime vuoden SM-hopeamitalisti Patrick Kaukovallan 6-1, 6-2, ja viime vuoden ulkokenttien SM-ykkönen Kiiski vei välierän Sami Huurinaista vastaan 6-1, 6-4.
– Peli tuntuu paremmalta päivä päivältä, ja etenkin välierässä pelasin tosi hyvin. Osasin olla oikeilla hetkillä aggressiivinen ja syötin hyvin, Heliövaara kommentoi.
Hän on kohdannut Kiiskin lukuisat kerrat ja tietää, mitä tiukalta vastustajalta voi odottaa.
– Jalkojen pitäminen hereillä on avainasemassa huomenna. Yritän pitää ottelun omissa käsissäni liikuttamalla Lauria ja iskemällä oikeissa paikoissa. Helpolla en tule pääsemään, mutta itseluottamukseni on kunnossa.
Naisten Suomen mestaruudesta kamppailevat viime vuoden SM-hopeamitalisti Mia Eklund ja Anastasia Kulikova. Kulikova voitti välierässä viime vuoden ykkösen Piia Suomalaisen 6-4, 6-2 ja Eklund oli Mariella Minettiä vahvempi 6-1, 6-3.
– Olen todella iloinen siitä, että saan pelata jälleen finaalissa. Teen parhaani täyttääkseni minua kannustavien ja finaaleita huomenna katsomaan saapuvien odotukset, Eklund sanoo.

Sunnuntain SM-ohjelma:
Naisten kaksinpelin finaali Mia Eklund-Anastasia Kulikova kello 12.00
Miesten kaksinpelin finaali Harri Heliövaara-Lauri Kiiski kello 13.30

Kaaviot ja tulokset: http://www.tennisassa.fi/sport/tournament.aspx?id=D2659E54-B5E0-456B-9E15-6A21FEA6D990

Kuvat: Heidi Koivunen/STL

Jaa:

Seuraava uutinen: Harri Heliövaara ja… →