Harri Heliövaara ja Anastasia Kulikova kaksinpelien Suomen mestarit

1.7.2018  |  17:20

Naisten kaksinpelin Suomen mestaruus ratkesi ennenaikaisesti, kun Mia Eklundia puolitoista viikkoa vaivannut jalkavamma pakotti pelaajan jättämään loppuottelun kesken. Näin Anastasia Kulikova vei SM-kullan 6-1, 3-0.
– Olen todella iloinen, että valitsin SM-kisat ammattilaisturnauksen sijaan. Tämä on ollut hieno viikko. En yleensä pelaa nelinpeliä, mutta Emman (Laine) kanssa se on hauskaa, sekä naisten kaksin- että nelinpelin voittanut ja pian Suomen kansalaisuuden saava Kulikova, 18, sanoo.
– Anastasia pelasi tosi hyvin. Mitä pidemmälle matsi eteni, sitä enemmän jalkaani sattui. Onnittelut Anastasialle, Eklund kommentoi.

Miesten loppuottelussa kohtasivat kokeneet konkarit Harri Heliövaara ja Lauri Kiiski. Heliövaara näytti Kulosaaren massakentillä, miksi hän on onnistunut nousemaan ATP-rankingissa jo sijalle 364. Hän sinetöi ottelun viime vuoden ulkokenttien SM-voittaja Kiiskiä vastaan 6-3, 6-1.
– En toki voi olla pettynyt viikkoon, kun on kultaa kaulassa. Tavoitteenani oli tehdä joka matsissa jotain paremmin kuin edellisessä, ja se onnistui. Lauria vastaan on aina vaarallista pelata, mutta nyt onnistuin löytämään voittavan taktiikan joka tilanteeseen. Tänään oli minun vuoroni voittaa, Heliövaara iloitsee.
– Harri tietää, miten pelata minua vastaan ja näytti kyllä kovan kuntonsa. Viikko oli hyvä myös minulle, sekä kaksin- että nelinpelissä SM-hopea kaulassa kotiin matkaava Kiiski kertoo.
Heliövaaran ammattilaiskilpailut jatkuvat jo alkavalla viikolla Hollannissa ja sen jälkeen Ruotsissa. Kesän yksi kohokohdista on pelata suomalaisyleisön edessä Tampereen ATP Challengerissa heinäkuun viimeisellä viikolla.
– Sinne vain isolla poppoolla kannustamaan, Heliövaara sanoo.

Grön-Vita Lawntennis Klubbenin järjestämä SM-kilpailu oli samalla Finnish Tourin kolmas osakilpailu.

Kaaviot ja tulokset: http://www.tennisassa.fi/sport/tournament.aspx?id=D2659E54-B5E0-456B-9E15-6A21FEA6D990

Jaa:

Seuraava uutinen: Talin Tenniskeskuksella kruunattiin… →