Kontinen ja Peers voitokkaassa vireessä Wimbledoniin – Watsonin kanssa sekanelinpeliin

30.6.2018  |  14:54

Henri Kontinen ja John Peers voittivat viime sunnuntaina Queen’s Clubin ATP 500 -kilpailun nurmella. Wimbledoniin nelinpelipari suuntaa innostuneena ja hyvällä itseluottamuksella.
– Treenasimme ennen Queen’s Clubia ruoholla kolme päivää yhdessä. Uusi alusta vaatii vähän liikkumiseen totuttelua, ei sen kummempaa. Hyvin kulki, Kontinen kommentoi.
Kontinen ja Peers ottivat ATP-kilpailuvoiton Brisbanessa tammikuun alussa, mutta alkukevät oli tiimille vaikeampaa aikaa. Miten voitokas yhteispeli löytyi taas?
– On vaikea sanoa yhtä vaikuttavaa tekijää, mutta pelihuumorin palaaminen oli ainakin tärkeä asia. Vaikea sanoa, miksei sitä alkuvuodesta ollut. Kun on pari huonompaa peliä, sitä alkaa miettiä liikaa lopputulosta tai voittoa. Se tekee hommasta vain vaikeampaa.
Rooman ATP Mastersissa ja Ranskan avoimissa nähtiin jo huomattavasti rennompi kaksikko.
– Puhuimme, että on ihan sama, miten tuloksellisesti menee. Kunhan pelaamme hyvällä fiiliksellä. Toki olimme jutelleet niin aiemminkin, mutta jostain syystä tänä vuonna huono kautemme kesti pidempään. Emme ottaneet missään vaiheessa kuitenkaan stressiä aiheesta, Kontinen kertoo.
Hän matkusti muutaman Suomessa vietetyn päivän jälkeen Englantiin tänä aamuna. Huomenna Kontinen ja Peers pelaavat Lontoossa näytösottelun. Nelinpelit Wimbledonissa alkavat aikaisintaan keskiviikkona.
– Olen aina viihtynyt Wimbledonissa hyvin. Se on yksi vuoden kohokohdista. Peli on aina tuntunut hyvältä siellä, Kontinen sanoo.
Kontinen ja Peers lukeutuvat viime vuoden semifinalisteina ja viime viikonlopun voittajina turnauksen ennakkosuosikkeihin. Viime vuoden kakkospari Oliver Marach/Mate Pavic on sijoitettu ykköseksi, 2017 voittajatiimi Lukasz Kubot/Marcelo Melo toiseksi ja Kontinen/Peers kolmanneksi. Kontinen ja Peers kohtaavat ensimmäisellä kierroksella Maximo Gonzalezin ja Nicolas Jarryn.

Lisäksi Kontinen ilahduttaa Wimbledonin yleisöä ja tv-katsojia osallistumalla Iso-Britannian Heather Watsonin kanssa sekanelinpeliin. Iloisesti pelaava pari voitti turnauksen toissa vuonna ja eteni myös viime vuonna loppuotteluun.
– Oli aika itsestäänselvää, että pelaamme yhdessä täällä. Kun on hauskaa ja hyvä menestys, niin mikäs siinä, Kontinen hymyilee.

Wimbledonin kaaviot: http://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=LD

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-mitalisadetta Kulosaaressa –… →