SM-liigacup kerää parhaat Kotkaan 3.-5. heinäkuuta

2.7.2015  |  13:50

SM-liigacup 2015 pelataan Kotkan Tennishallin sekä Inkeroisten tehtaan massakentillä pe 3.7. – su 5.7. Smash-Kotkan isännöimänä.
Tulossa on kansallisesti erittäin kovatasoinen viikonloppu, sillä kentillä tullaan näkemään useita kansallisen kärjen TOP 10-pelaajia sekä liuta nuoria potentiaalisia Jarkko Niemisen manttelin tavoittelijoita. 

Miesten SM-liigacup:
Miesten sarjaottelu koostuu kolmesta kaksinpelistä sekä yhdestä nelinpelistä. Jos nelinpelin jälkeen otteluvoitot ovat 2-2, niin pelataan vielä toinen nelinpeli, jossa voittaja ratkeaa. Toiseen nelinpeliin on nimettävä eri pelaajat kuin ensimmäiseen nelinpeliin. 

Miesten liigacupissa pelaavat seuraavat kahdeksan joukkuetta:
– OVS, Oulu
– TaTS, Tampere
– HVS, Helsinki
– GVLK, Helsinki
– HyTS, Hyvinkää
– V-P, Vantaa
– Sata, Helsinki
– Smash-Kotka, Kotka

Ennakkosuosikkina miesten puolella viikonloppuun lähtee kesäliigan hallitseva Suomen Mestari TaTS, joka epävirallisten ennakkotietojen mukaan saapuu tuoreen ulkokenttien SM-hopeamitalistin Lauri Kiisken (ranking 9) johdolla. Jos TaTS onnistuu vielä saamaan Euroopassa ammattilaisturnauksia kiertävän Henrik Sillanpään (4) joukkueeseensa viikonlopuksi, niin se on tänäkin vuonna kiistaton ykkössuosikki.
Joukkueiden kokoonpanot elävät vielä loppuviikon aikana, koska useat pelaajat ovat ulkomailla turnauksissa. Useiden avainpelaajien mahdollinen osallistuminen liigaviikonloppuun on kiinni menestyksestä Euroopan kisoissa. Vahvimpana haastajana TaTS:lle lienee kuitenkin pelaamateriaalin tason leveytensä vuoksi HVS.
 
Viime kesänä kesäliigaan noussut kotijoukkue Smash-Kotka lähtee haastamaan konkariseuroja mitalinkiilto silmissä. SM-liigaCupin ensikertalainen lähtee nuorella (alle 20v) joukkueella, jossa alustavasti pelaavat Leevi Säätelä, Ville-Petteri Ahti, Mika Kosonen sekä Valtteri Ahti. Mitali on kova tavoite kokeneiden liigaseurojen joukossa, mutta vahva usko kotikentän taikaan lisää toiveita menestyksestä.

Naisten SM-liigacup:
Naisten sarjaottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä sekä mahdollisessa 1-1-tilanteessa pelattavasta ratkaisevasta nelinpelistä. 

Naisten liigacupissa 2015 pelaavat seuraavat kahdeksan joukkuetta:

– OVS, Oulu
– TaTS, Tampere
– HVS, Helsinki
– GVLK, Helsinki
– LVS, Lahti
– EVS, Espoo
– KarTe, Joensuu
– Smash-Kotka, Kotka

Naisten puolella ehdoton ennakkosuosikki on niinikään TaTS, joka saapunee Kotkaan tuoreen ulkokenttien Suomen mestarin Ella Leivon johdolla. Ja kun TaTS:lla on alustavassa kokoonpanossaan vielä kaksi muutakin naisten TOP 10-pelaajaa, niin muut joukkueet saavat sovinnolla tyytyä haastajan rooliin. Haastajista kovin lienee Emma Laineen kipparoima HVS, jonka riveistä löytyy mm. haminalaislähtöinen tennislupaus Oona Orpana.

Viime kesänä pikkuneidit Ella Haavisto ja Venla Ahti nostivat Smash-Kotkan naisten joukkueen myös kesäliigaan. Tänä kesänä Smash-Kotka saa liigacupiin Ellan ja Venlan lisäksi mukaan ikinuoren liigakonkarin Nina Saarelaisen. Kokonaan syntyperäisistä kotkalaisista muodostuva Smash-Kotkan naisten joukkue on asettanut tavoitteekseen liigapaikan säilyttämisen. Erinomaisia tuloksia Euroopan kentillä takonut Ella Haavisto on kuitenkin niin hyvässä iskussa, että aivan mahdottomuus ei olisi jopa pääsy taistelemaan mitaleista… tähän tosin vaaditaan melkoista venymistä kentällä sekä hieman arpaonneakin perjantaina suoritettavassa cup-kaavion arvonnassa.

SM-liigacup pelataan tulevana viikonloppuna siten, että jokaisena ottelupäivänä naisten pelit käynnistyvät klo 10.00 ja miesten ottelut aikaisintaan klo 13.00. Finaalit pelataan sunnuntaina 5.7. Kotkan Tennishallilla.
Kotkan Tennishallila pelataan otteluita kolmella massakentällä kaikkina päivinä. Inkeroisten tehtaan kentillä pelataan otteluita perjantaina ja lauantaina.

Tervetuloa seuraamaan huipputennistä!

Jaa:

Seuraava uutinen: Wimbledon: Draganjan selkäkivut… →