SM-kilpailut: yllättäjä Ahti ja Löfman pelaavat kullasta

18.12.2021  |  16:43  |  Raportit

Miesten kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat turnauksen yllättäjä sijoittamaton Vesa Ahti (Smash-Kotka) ja kolmanneksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS). Kaksinpelin loppuottelu on molemmille uran ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruuskilpailuissa. Finaali pelataan sunnuntaina klo 12.00, voit seurata ottelua myös Ruudusta.

VÄLIERÄT
Vesa Ahti, Smash-Kotka – [5] Oskar Antinheimo, HVS 6-2, 6-3
[3] Aleksi Löfman, HVS – [2] Iiro Vasa, ÅLK 6-7, 7-5, 7-6

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

 

Lauantaista alkaen on lipunmyynti. Yli 16-vuotiaille on 10€ lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn koko viikonlopulle – alle 16-vuotiaat veloituksetta. Turnaus järjestetään terveysturvallisesti valtakunnalliset ja alueelliset rajoitukset huomioiden. Katsojilta vaaditaan koronapassi katsomoon pääsyn yhteydessä (yli 16-vuotiaat). Lue tarkemmin täältä.

Kolmatta kertaa putkeen on kotkalainen Ahti sisäkenttien SM-kilpailuiden mitalipeleissä, mutta nyt ensimmäistä kertaa hän eteni loppuotteluun. Tässä suhteessa ei suuresta yllätyksestä voida puhua – kuitenkin tapa, jolla se on tullut ei ole jättänyt ketään kylmäksi.

Avauskierroksella Ahti taisteli kolmen erän voiton August Ehrnroothista (HLK), mutta sen jälkeen hän on voittanut suoraan kahdessa erässä kokeneen useita Suomen mestaruuksia voittaneen Lauri Kiiskin (TaTS), ykköseksi sijoitetun Eero Vasan (ÅLK) ja nyt välierässä viidenneksi sijoitetun Oskar Antinheimon (HVS) 6-2, 6-3.

– Aivan mieletön fiilis on tällä hetkellä. Pelasin todella vahvasti läpi ottelun, lukuunottamatta toisen erän alun nukahdusta, jossa vastustaja pääsi 2-0 murrolla johtoon. Varsinkin ensimmäisessä erässä syötin hyvin. Toisessa hieman syöttötyöskentelyni laski, mutta peruspelilläni sain otettua voiton, kommentoi Ahti.

Toisessa välierässä kohtasivat toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) ja Löfman. Kovalyöntisten pelaajien kohtaamisesta ei juuri tiukempaa olisi voinut tulla. Avauserän tie-breikin hävittyään käänsi Löfman ottelun itselleen erin 6-7, 7-5, 7-6. Löfmanin taival loppuotteluun on pitänyt sisällään kolme kolmieräistä.

– Nyt on teemaviikko menossa! Molemmat varmasti odotti tiukkaa ottelua ja hyvää peliä. Molempien alku oli vähän jäinen, kun mursimme kaksi kertaa toistemme syötöt. Toisessa erässä alkoi kulkea hieman paremmin syöttö ja peruslyönnit, mikä tuotti tulosta erän lopussa. Kolmannessa ei murtoja nähty ja se ratkaisu tuli tie-breikistä, jonka aloitin Iiroa paremmin, kommentoi Löfman.

– Oli niin pienet marginaalit, että kumpi tahansa olisi voinut voittaa.

Löfman on ottanut viime vuosina isoja askeleita kohti Suomen terävintä kärkeä. Nyt Löfman löi viimeistään läpi myös aikuisten SM-tasolla. Kesän lopulla hän voitti TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailun Jyväskylässä ja Hangossa hän voitti myös pronssia ulkokenttien SM-kilpailuissa.

– En ole aikuisten SM-kaksinpelifinaalissa ollut, joten menen nauttimaan joka hetkestä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ramstedt/Gabran nelinpelin Suomen… →