SM-kilpailut: ennakkosuosikit Vehviläinen ja Haavisto kohtaavat loppuottelussa

18.12.2021  |  14:19  |  Raportit

Viime vuosina hopeamitalien syrjään päässeet Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Ella Haavisto (Smash) kohtaavat naisten kaksinpelin loppuottelussa sisäkenttien SM-kilpailuissa Helsingin Laajasalossa. Finaali pelataan sunnuntaina klo 13.30 alkaen – voit katsoa ottelua myös Ruudusta.

VÄLIERÄT
[1] Liisa Vehviläinen, ÅLK – [3] Emelie Gabran, HVS 7-5, 3-6, 7-5
[2] Ella Haavisto, Smash – [5] Peppi Ramstedt, HVS 6-4, 6-1

 

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

 

Lauantaista alkaen on lipunmyynti. Yli 16-vuotiaille on 10€ lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn koko viikonlopulle – alle 16-vuotiaat veloituksetta. Turnaus järjestetään terveysturvallisesti valtakunnalliset ja alueelliset rajoitukset huomioiden. Katsojilta vaaditaan koronapassi katsomoon pääsyn yhteydessä (yli 16-vuotiaat). Lue tarkemmin täältä.

Yläkaavion välierästä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun ykköseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja kolmanneksi sijoitettu Emelie Gabran tahkosivat täydet kolme erää ja lähes kolme tuntia. Gabran johti avauserää, mutta sitkeä Vehviläinen käänsi sen itselleen 7-5. Toisessa ei HVS:n pelaaja antanut tilaisuutensa lipsahtaa käsistään, vaan pakotti ratkaisun kolmanteen erään 6-3 erävoitolla. Ratkaisevan erän 11. pelissä nähtiin useita taistelupisteitä, joiden kautta Vehviläinen otti murron ja piti syöttönsä edeten loppuotteluun 7-5, 3-6, 7-5.

– Ottelu oli todella tiukka tänään. Oma pelini ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta sain sen voiton raavittua sieltä. Omasta näkökulmastani Emelie pelasi tänään hyvin, sain kuitenkin nostettua tasoa kolmannen erän lopussa.

Finaalista Vehviläinen odottaa samantyyppistä ottelua kuin välierästä.

– Ella on tietyllä tapaa aika samanlainen pelaaja kuin Emelie. Hän lyö kovaa ja pelaa aggressiivisesti. Fyysisesti on tulossa varmasti haastava finaali.

Alakaavion välierässä toiseksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash) kohtasi viidenneksi sijoitetun Peppi Ramstedtin (HVS). Avauserä oli todella tasainen ja ratkaisu saatiin kymmenennessä pelissä, kun Haavisto vei sen ja samalla erän 6-4. Toisessa erässä Haaviston vahva kämmenlyönti pääsi valloilleen ja hän eteni ensimmäistä kertaa sisäkenttien SM-finaaliin tuloksella 6-4, 6-1.

– Ensimmäinen erä oli kovatempoista ja laadukasta tennistä. Toisessa erässä sain enemmän hallintaa itselleni ja pystyin pitämään Peppiä kovempaa tempoa, mikä oli ratkaiseva asia. Finaaliin lähden hyvillä fiiliksillä nauttimaan, kertoi Haavisto.

Vehviläinen on hallitseva ulkokenttien SM-hopeamitalisti ja Haavisto puolestaan oli hopealla vuoden 2020 ulkokenttien kisoissa. Vehviläinen on yltänyt myös vuonna 2019 sisäkenttien finaaliin. Nyt toinen pelaajista pääsee juhlimaan ensimmäistä Suomen mestaruuttaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: yllättäjä Ahti… →