SM-kilpailut viikon kohokohtana – ennakko 26/17

26.6.2017  |  00:00

Kirjoittaja on entinen tennisammattilainen ja nykyinen Suomen Tennisliiton hallituksen jäsen. Kuva: Heidi Koivunen/Tennisliitto

Harri Heliövaara tavoittelee Suomen mestaruutta tällä viikolla Kulosaaressa. Kuva: Heidi Koivunen / STL. 

Alkavan tennisviikon suomalaisittain odotetuin tapahtuma nähdään Kulosaaressa, jossa järjestetään yleiset SM-kilpailut. Mukana ovat lähes kaikki maamme kärkinimet sekä naisten että miesten puolella. Sinivalkoista junioriedustusta puolestaan on tällä viikolla ainakin Portugalissa, Tanskassa ja Virossa. 

Itä-Helsingissä on tällä viikolla tarjolla runsaasti kotimaista huipputennistä, kun miesten ja naisten Suomen mestarudet ratkotaan Kulosaaren massakentillä. Yleiset SM-kilpailut ovat samalla myös Finnish Tour -kilpailusarjan kauden kolmas osakilpailu. Melkein kaikki suomalaiset huippunimet niin naisten kuin miestenkin osalta ovat mukana kilvoittelemassa SM-mitaleista.

Naisten puolella suomalaisen tenniksen terävintä kärkeä SM-kisoissa edustavat Piia Suomalainen ja Mia Eklund. Toissa viikolla Fed Cupissa vahvasti pelannut kaksikko on odotetusti sijoitettu naisten kaaviossa korkeimmalle: Suomalainen ykköseksi ja Eklund kakkoseksi.

Palkinnot ovat SM-kilpailuissa kohdallaan, sillä kaksinpelien voittajat kuittaavat sekä miehissä että naisissa Suomen mestaruudesta 2000 euroa. Naisten voittaja saa lisäksi villin kortin heinäkuussa Savitaipaleella pelattavan ITF Futures -turnauksen pääsarjaan. Miesten ykköselle on rahapalkinnon ohella luvassa villi kortti Hyvinkään ITF Futures -kilpailuun elokuussa.

Miesten kaksinpelin arvonta suoritetaan tänään maanantaina kello 12.00. Ennakkojuttu SM-kilpailuista julkaistaan myöhemmin maanantaina Tennisliiton sivuilla.

Yleiset SM-kilpailut: http://www.tennisassa.fi/sport/tournament.aspx?id=B00C9D82-D915-4E98-8CDF-946639C60EC1

Emil Ruusuvuori voiton päässä Portugalin ITF-turnauksesta

Porsche Junior Team Finlandin Emil Ruusuvuori on lähellä paikkaa Setúbal Open 2017 -kilpailun pääsarjassa Portugalissa. Kyseessä on kovalla kentällä pelattava 15 000 dollarin ITF Futures -turnaus.

Karsintakaavion 11:nneksi sijoitettu Ruusuvuori, 18, on tähän mennessä voittanut kolme kierrosta käsittävän karsinnan kaksi ensimmäistä otteluaan. Avauskierroksella lauantaina kaatui Brasilian Gabriel Ciro Da Silva 6-1, 6-4. Sunnuntaina pelatussa toisessa karsintaottelussa Norjan Markus Nordby puolestaan joutui taipumaan suomalaiselle tulevaisuuden tennislupaukselle erin 2-6, 4-6.

Ratkaisevassa karsintaottelussa Ruusuvuori kohtaa Slovakian Lukas Kleinin, joka on sijoitettu karsintakaaviossa neljänneksi. Kaksikko ei ole kohdannut toisiaan aiemmin. Ottelu on ohjelmassa maanantaina iltapäivällä.

Setúbal Open 2017 -kilpailun sivut: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100040251

Livescore: http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx

Neljä suomalaista pelaa ITF:n junioriturnauksessa Tanskassa

Nuorten maajoukkueeseen eli Porsche Junior Team Finlandiin kuuluvat Iiro Vasa ja Roni Rikkonen pelaavat alkavalla viikolla Tanskassa. Kaksikon lisäksi myös Peetu Pohjola on mukana massalla pelattavan ITF Juniors -kiertueen 5. kategorian kilpailussa Aarhusissa. Tyttöjen kaksinpelissäkin nähdään suomalaisväriä, kun mukana on Emma Eerola.

Koko suomalaisnelikko aloittaa urakkansa tänään maanantaina. Rikkonen kohtaa avausottelussaan ruotsalaisen Erik Greveliuksen, joka on sijoitettu kaavion viitoseksi. Vasa puolestaan kamppailee ensimmäisellä kierroksella jatkopaikasta kaaviossa 11:nneksi sijoitettua Ruotsin Johan Garperedia vastaan. Karsintojen kautta lucky loser -paikan myötä mukaan pääsarjaan päässeen Pohjolan vastustaja avauskierroksella on Espanjan Enrique Luque Rico. Tyttöjen kaksinpelissä Eerola ottaa mittaa Ukrainan Maria Natalia Lyvenista, joka on sijoitettu 11:nneksi.

ITF Aarhus 2017 -turnauksen sivut: http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100038662

Suomalaisjunioreja mukana Tennis Europen kilpailussa Virossa

Tallinassa tällä viikolla pelattavassa 18th Babolat Cup -kilpailussa on mukana useita suomalaisjunioreja. Tennis Europen alle 14-vuotiaiden turnauksessa sinivalkoisia värejä edustavat pojissa Porsche Junior Team Finlandin Aaron Matikkala ja Milos Vujasinovic sekä Oskar Stumpf. Tyttöjen puolella mukana ovat Porsche Junior Team Finlandiin kuuluvat Emilia Hartman ja Fiona Kallio.

18th Babolat Cup -kilpailun sivut: http://te.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=E739A549-3CC2-43DC-8846-E953F4BDB55F

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: Kotimainen kärki… →