SM-kilpailut: Kotimainen kärki kohtaa Kulosaaressa

29.6.2017  |  11:27

Tenniksen ulkokenttien Suomen mestaruuksista kilpaillaan Helsingin Kulosaaressa 26. kesäkuuta alkaen. Grön-Vita Lawntennis Klubbenin idyllisillä massakentillä pelattava kilpailu huipentuu naisten ja miesten kaksinpelien loppuotteluihin sunnuntaina 2. heinäkuuta.

Miesten kaksinpeliin osallistuu koko Suomen parhaimmisto ulkomailla Wimbledoniin valmistautuvaa Emil Ruusuvuorta lukuun ottamatta. Ykköseksi on sijoitettu Patrik Niklas-Salminen ja toiseksi sisäkenttien hallitseva Suomen mestari Harri Heliövaara.

– Hyvät fiilikset pelata SM-kisat. Lähden katsomaan matsi kerrallaan eteenpäin, Niklas-Salminen sanoo.

– Minulla on ollut Hangon Davis Cupin jälkeen ongelmia kantapääni kanssa, mutta nyt suunta on toivon mukaan parempaan päin. Asun nykyään Kulosaaressa, joten on hienoa päästä kilpailemaan Suomen mestaruuksista kävelymatkan päässä kotoa, Heliövaara kertoo.

Naisissa ennakkosuosikin viitta on asetettu ykkössijoitetun Piia Suomalaisen harteille. Kokenut ammattilaispelaaja hioi massaiskuaan toissa viikolla Moldovassa pelatussa Fed Cupissa.

– Odotan hyvää viikkoa ja hyviä matseja. ”Kuliksessa” on tunnelmallinen ilmapiiri ja kentät ovat huippukunnossa. Kiva päästä pelaamaan sinne, Suomalainen sanoo.

Toiseksi on sijoitettu niin ikään Fed Cupissa edustanut Mia Eklund. Maajoukkuenaisista Kulosaaressa eivät pelaa Roehamptonissa ja Wimbledonin karsintoissa nähtävä Oona Orpana ja Ruotsissa 25 000 dollarin ammattilaiskilpailuun keskittyvä Emma Laine. Laineen nelinpeliura on loistavassa nosteessa, sillä hän sijoittui Japanin Kotomi Takahatan kanssa juhannuksena 60 000 dollarin ammattilaiskilpailussa toiseksi.

SM-kilpailujen kaksinpelien voittajat saavat mitalin lisäksi 2 000 euroa, sillä kilpailu on osa Finnish Tour -kilpailusarjaa. Naisten voittaja saa lisäksi villin kortin heinäkuussa Savitaipaleella pelattavan ITF Futures -ammattilaiskilpailun pääsarjaan. Miesten ykköselle on rahapalkinnon ohella luvassa villi kortti Hyvinkään ITF Futures -kilpailuun elokuussa.

Kulosaaressa pelataan myös naisten ja miesten nelinpelien sekä sekanelinpelin Suomen mestaruudesta. Kaaviot ja tulokset: http://www.tennisassa.fi/sport/draws.aspx?id=B00C9D82-D915-4E98-8CDF-946639C60EC1

Livestream: https://livestream.com/accounts/8743539

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuukauden kuumat: Ketkä… →