SM-kilpailut: Minetti, Vehviläinen, Eerola, Ahti ja Sarpola mitalijahtiin

29.5.2020  |  09:15  |  Ennakot

Mariella Minetti (TaTS), Liisa Vehviläinen (ÅLK), Emma Eerola (TaTS), Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) ja Masi Sarpola (HVS) ovat mukana SM-mitalijahdissa. SM-kilpailut, 4. TEHO Sport Finnish Tour, pelataan HVS-Tenniksen järjestämänä Talin Tenniskeskuksen massakentillä 22.-28.6.2020.

Ilmoittautuminen turnaukseen on parhaillaan käynnissä ja päättyy 7.6.2020. SM-mitalien lisäksi on kokonaispalkintopotissa 11 875 euroa. Kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa ja finalistit 1000 euroa.

Nyt julkaistun viisikon lisäksi ovat SM-kilpailuihin osallistumisensa varmistaneet hallitseva ulkokenttien Suomen mestari Harri Heliövaara (Sata) ja Anastasia Kulikova (HVS) – lue lisää täältä.

Minetti, Vehviläinen ja Eerola tavoittelevat jälleen mitalisijoja

Nyt julkaistut naispelaajat olivat kaikki viime kesänä Oulussa kaksinpelin mitaleilla. Hopealle ylsi Mariella Minetti (TaTS), joka hävisi loppuottelussa Oona Orpanalle (Smash-Kotka) suoraan kahdessa erässä, ja pronssia saavuttivat Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Emma Eerola (TaTS). Minetillä, Suomen rankinglistan kuudes, on takanaan erilainen sisäkausi, sillä hän aloitti pelaaja-opiskelijauran yliopistossa Yhdysvalloissa.

– Viihdyin todella hyvin siellä. Harmi, että hyvin alkanut kautemme jäi kesken koronatilanteen takia. Nyt olen päässyt treenaamaan hyvin ja olen keskittynyt myös fysiikkaan. Tavoitteena on kirkastaa mitalin väriä viime vuodesta.

Finnish Tourin viime vuosien kestomenestyjä ja kokonaiskilpailun viimekin vuonna voittanut Suomen listan neljäs Vehviläinen on valmiina SM-kilpailuiden alla.

– Varmasti tulee olemaan hyvin kovatasoinen kisa. SM-mitali on ehdottomasti tavoitteena ja toivottavasti taistelen myös niistä kirkkaimmista väreistä. Tauon aikana olen treenannut normaalia enemmän fysiikkaa ja erityisesti peruskuntoa. Tennis ei ole kuitenkaan jäänyt pois missään vaiheessa ja viime aikoina massakautta silmällä pitäen olemme yrittäneet kehittää massalla pelaamista mahdollisimman laadukkaaksi sekä rakentamalla oikeaa pelitaktiikkaa kisoja varten.

– Finnish Toureilla on tärkeä rooli omassa kisakalenterissa ja sieltä saa aina hyviä matseja Suomen parhaita pelaajia vastaan. Mielestäni myös näillä kisoilla on hieno mahdollisuus kehittää suomalaista tenniskulttuuria, kun parhaat pelaajat pelaavat vastakkain ja siinä on hienoa olla mukana, päätti Vehviläinen.

Tamperelainen Eerola on puolestaan saavuttanut pronssia viimeisimmistä niin ulko- kuin sisäkenttien SM-kilpailuista. Vuonna 2018 Eerola nappasi yllätysmestaruuden Kotkan SM-kilpailuissa.

– Tavoitteena olisi päästä mitaleille, varmasti on kovat kisat tulossa ja voi olla vaikeata lähteä pelaamaan näin kisatauon jälkeen. Tauolla en ole tennistä niin paljoa treenannut loukkaantumisen takia, mutta olen keskittynyt sitäkin enemmän fysiikkaan, kertoi viidentenä Suomen listalla oleva Eerola.

Ahti ja Sarpola odottavaisin ja innoikkain mielin kohti SM-kilpailuja

Kotkasta ponnistava Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) palkittiin viime vuoden Tennisgaalassa vuoden kansallisena miespelaajan. Suomen rankinglistan kahdeksas Ahti on viimeisten vuosien ajan löytynyt Finnish Tour -osakilpailuiden ratkaisukierroksilta turnauksesta toiseen. Viime kesänä Oulussa hänen kaulaansa ripustettiin pronssinen mitali.

– Todella mielenkiintoiset lähtökohdat kisaan – odotan kovatasoista turnausta. Kaikilla on pitkä kisatauko takana ja innolla odotan päästä pelaamaan. On hauska nähdä missä oma pelikunto menee verrattuna muihin, kommentoi Ahti.

– Koen Finnish Tourin erittäin tärkeänä meidän kansalliselle kärjelle ja nyt tällaisina aikoina myös meidän ammattilaiset varmasti ilahtuvat paljon, että meillä on Suomessa näin upea kisasarja, josta saa tarvittaessa hyviä pelejä ennen kuin kansainväliset pelit alkavat.

Miesten kaksinpelin osallistujalistalta löytyy myös Suomen rankinglistan seitsemäs Masi Sarpola (HVS). Sarpola nappasi viime joulukuussa Turussa uransa ensimmäisen aikuisten SM-kultamitalin, kun hän ja Harri Heliövaara (Sata) voittivat nelinpelin. Lisäksi kaksinpelistä Laukaalta lähtöisin oleva pelaaja nappasi hopeaa.

– Sisäkenttien SM-kisoista jäi hyvä fiilis! Ulkokentille lähden samanlaisella sykkeellä. Nyt on SM-kilpailuissa mukana varmasti kova kaarti, kun muitakaan kisoja ei silloin ole. Kova polte on päästä kisaamaan, sanoi Sarpola.

OTTELUT NÄHTÄVILLÄ RUUDUSSA HETI ALKUKIERROKSISTA LÄHTIEN

SM-kilpailut ovat nähtävillä kattavasti Nelonen Median Ruutu-palvelun kautta. Otteluita lähetetään jo heti alkukierroksilta lähtien. Tarkempi lähetysaikataulu julkaistaan myöhemmin.

TENNISLÄHETYKSET RUUDUSSA

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko Nieminen jatkaa… →