SM-kilpailut: Hallitseva ulkokenttien tuplamestari Heliövaara ja toissavuoden tuplamestari Kulikova mestaruusjahdissa

27.5.2020  |  08:55  |  Ennakot

Yleiset ulkokenttien SM-kilpailut, 4. TEHO Sport Finnish Tour, pelataan Talin Tenniskeskuksen massakentillä juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.-28.6.2020. Hallitseva ulkokenttien kaksin- ja nelinpelin mestari Harri Heliövaara (Sata) ja ulkokenttien Suomen mestari vuosimallia 2018 Anastasia Kulikova (HVS) ovat mukana mestaruusjahdissa.

Turnaukseen ilmoittautuminen on käynnissä Tennisässässä 7.6. asti.

Heliövaara ja Kulikova valmiina SM-kilpailuihin

Viime kesänä ulkokenttien SM-kilpailut pelattiin Oulussa. Nallisportin vihreillä massakentillä oli Harri Heliövaaran (Sata) peli uomissaan ja tuloksena oli kaksi kultaista mitalia. Kaksinpelin loppuottelussa Heliövaara kukisti lähes virheettömällä pelillä maajoukkuekaverinsa Patrik Niklas-Salmisen (HVS) 6-0, 6-3.

– On kyllä mahtava juttu, että SM-kisat saadaan järjestymään, sillä samalla katkeaa monen kuukauden kisatauko. Poikkeusaikojen myötä kisoista tulee varmaankin yhdet viime vuosien kovimmista, jos koko kärkipelaajistomme saadaan mukaan. Mutta helppoja matseja ei varmasti ole tiedossa alkukierroksillakaan, kommentoi Heliövaara.

– Korona-aika on toden totta muuttanut suunnitelmia aika lailla. Matkapäivät ovat vaihtuneet kotioloihin, mutta tekemistä on onneksi silti riittänyt. Tähän asti treeni on ollut pääosin ylläpitävää, mutta nyt treenimotivaatiota kyllä kasvattaa suuresti se, että on kisoja taas tiedossa!

Heliövaara hakee kolmatta perättäistä ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruuttaan. Tilillä on yhteensä ulkokentiltä viisi kaksinpelin ja kaksi nelinpelin mestaruutta sekä sisäkentiltä kultaisia mitaleita on kaksinpelistä kolme ja nelinpelistä yksi.

Harri Heliövaara syöttämässä runsaslukuisen oululaisyleisön edessä SM-finaalissa 2019

Naisten kaavioon oman panoksensa tuo maajoukkuepelaaja Anastasia Kulikova (HVS). Voimakaslyöntinen Kulikova juhli toissavuonna ulkokenttien tuplamestaruutta Helsingin Kulosaaressa järjestetyssä SM-kilpailussa – viime kesänä Oulussa ei Kulikovaa nähty pelaamassa. Kulikovalla on myös sisäkenttien kaksin- ja nelinpelin SM-kulta vuodelta 2017.

– Olen todella innoissani, kun pääsemme jälleen kilpailemaan. Tauon aikana olen tehnyt kovasti töitä fysiikkani eteen ja olemme keskittyneet kehittämään heikkouksiani kentällä, mihin ei ole ollut niin paljon aikaisemmin aikaa, kertoi Kulikova.

– Toivottavasti kaikki parhaat ovat mukana kisoissa, yleensä on aina ollut joku estynyt pelaamasta. Innolla odotan kotikentilläni pelattavaa turnausta.

Anastasia Kulikovan tyylinäyte vuoden 2018 ulkokenttien SM-kilpailuista

SM-mitalien lisäksi jaossa 11 875 euron palkintopotti – ”Rahapalkinnot ovat kansainvälisestikin vertailtuna hyvällä tasolla.”

TEHO Sport Finnish Tour sisältää kahdeksan osakilpailua ympäri vuoden – kaksi osakilpailua jouduttiin valitettavasti peruuttamaan koronavirustilanteesta johtuen.

Finnish Tourilla Suomen parhaat pelaajat ottavat mittaa toisistaan ja SM-kilpailuissa on palkintopotissa yhteensä 11 875 euroa. Kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa ja finalistit 1000 euroa sekä välieristä ansaitsee 500 ja puolivälieristä 250 euroa. Nelinpelien voittajapareille on luvassa 500 euroa ja finalisteille 250 euroa sekä sekanelinpelin voittajapari saa 250 euroa ja finalistit 125 euroa.

– Finnish Tour on konseptina kehittynyt hienosti viimeisten parin vuoden aikana. Rahapalkinnot ovat kansainvälisestikin vertailtuna hyvällä tasolla. Lisäksi pelaajat ovat tykänneet sarjasta paljon, sanoo Finnish Toureilla lähes poikkeuksetta pelaava Heliövaara.

OTTELUT NÄHTÄVILLÄ RUUDUSSA HETI ALKUKIERROKSISTA LÄHTIEN

SM-kilpailut ovat nähtävillä kattavasti Nelonen Median Ruutu-palvelun kautta. Otteluita lähetetään jo heti alkukierroksilta lähtien. Tarkempi lähetysaikataulu julkaistaan myöhemmin.

TENNISLÄHETYKSET RUUDUSSA

Jaa:

Seuraava uutinen: Arvokilpailuiden ja kilpailusarjojen… →