SM-kilpailuiden kaksinpelien finaaleissa Orpana – Minetti ja Heliövaara – Niklas-Salminen

29.6.2019  |  18:37  |  Raportit

Oulussa käytävät SM-kilpailut ovat loppuhuipennuksiaan vaille valmiit. Sunnuntaina pelattavissa kaksinpelien finaaleissa kohtaavat kärkisijoitetut Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Mariella Minetti (TaTS) sekä Harri Heliövaara (Sata) ja Patrik Niklas-Salminen (HVS). Naisten loppuottelu alkaa sunnuntaina klo 11:00 ja miesten mestaruusottelu heti naisten finaalin jälkeen.

Naisten finaalissa vastakkain Orpana ja Minetti

Vuoden 2016 aikuisten Suomen mestari Oona Orpana (Smash-Kotka) jatkoi vakuuttavaa menoaan Oulussa. Orpana ei ole menettänyt erääkään pelaamissaan otteluissa ja tänään hänen kovuutensa sai kokea kolmanneksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) luvuin 6-0, 6-1.

– Pelini tuntui hyvältä tänään. Tämä oli selkeästi paras otteluni tällä viikolla. Sain luotua paljon painetta Liisalle kämmenlyöntini ja syöttöni avulla – eikä tullut myöskään yhtään heikkoa hetkeä otteluun, tyytyväinen Orpana kommentoi.

Toiseksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS) ei antanut alakaavion välierässä nuoremman seurakaverinsa Emma Eerolan (TaTS) yllättää itseään. Minetti voitti hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin suoraan kahdessa erässä 6-2, 6-1.

– Oli niin tuttu vastustaja, että tiesin mitä minun piti tehdä. Painostin Emman rystyä, sillä hänen kämmenensä on todella hyvä – sekoitin myös pelin tempoa, sillä minun ei kannata lähteä lyömään kilpaa hänen kanssaan, kertoi välierän päätyttyä Minetti.

Naisten välierien tulokset
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [3] Liisa Vehviläinen, ÅLK 6-0, 6-1
[2] Mariella Minetti, TaTS – [4] Emma Eerola, TaTS 6-2, 6-1

KAAVIOT & TULOKSET

Heliövaara ja Niklas-Salminen odotetusti loppuotteluun

Miesten yläkaavion puolella finaalipaikkaa hakivat ykköseksi sijoitettu hallitseva ulkokenttien Suomen mestari Harri Heliövaara (Sata) ja sijoittamaton Panu Virtanen (HVS). Virtanen oli tiputtanut jatkosta jo kuudenneksi sijoitetun Masi Sarpolan (JTS) ja neljänneksi sijoitetun Patrick Kaukovallan (HVS). Virtanen oli lähellä suuryllätystä, mutta lopulta Heliövaara kaivoi tiensä ulos ongelmista ja eteni loppuotteluun erin 6-2, 4-6, 6-0.

– Oli hyvä ja tasainen ottelu. Sain ensimmäisessä erässä pidettyä pelin ohjakset hallussani, eikä Panu päässyt hyökkäämään haluamallaan tavalla. Toisessa erässä jalkatyöskentelyni laatu tippui ja muutamat heikot syötöt siihen päälle, niin Panu sai käännettyä erän itselleen. Kolmanteen erään lähdin taistelemaan ja päätin, että jalkatyöskentely parantuu ja niin siinä kävikin, kertoi helpottunut Heliövaara.

Panu Virtanen, tuomari Jussi Pesonen ja Harri Heliövaara

Alakaavion välierässä kohtasivat toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) ja viidenneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka). Hallitseva sisäkenttien Suomen mestari Niklas-Salminen pääsi tuulettamaan finaalipaikkaa kahden erän taiston jälkeen erin  6-4, 6-2.

– Oli tosi tiukka matsi heti alusta alkaen. Tuulinen keli vaikeutti molempien syöttötyöskentelyä, eikä omien syöttövuorojen pitäminen ollut niin helppoa. Hyvin sain kuitenkin pidettyä homman kasassa – loppu hyvin kaikki hyvin. Todella hyvillä fiiliksillä pääsen kohti loppuottelua ja kyllähän sitä mestaruutta tänne tultiin hakemaan, kommentoi Niklas-Salminen.

Miesten välierien tulokset
[1] Harri Heliövaara, Sata – Panu Virtanen, HVS 6-2, 4-6, 6-0
[2] Patrik Niklas-Salminen, HVS – [5] Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka 6-4, 6-2

KAAVIOT & TULOKSET

Naisten loppuottelu sunnuntaina klo 11:00 ja miesten klo 12:30 Nallisportissa

SM-kilpailut huipentuvat sunnuntaina pelattaviin kaksinpelien loppuotteluihin. Naisten finaali käydään klo 11:00 ja miesten finaali alkaa heti naisten ottelun päätyttyä, eli noin klo 12:30. Molemmat loppuottelut ovat nähtävillä Nelonen Median Ruutu-palvelussa.

LIVESTREAM
KUVAGALLERIAT

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Kaukovalta ja Orpana/Ahti… →