Lauantaina kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut

28.6.2019  |  20:59  |  Raportit

Oulun Verkkopalloseuran järjestämässä ulkokenttien SM-kilpailussa, 4. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu, pelataan lauantaina kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut klo 15:00 alkaen.

Heliövaara, Niklas-Salminen, Ahti ja Virtanen mitalipeleihin

Ykköseksi sijoitettu Harri Heliövaara (Sata) ja toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) jatkoivat vahvojen peliotteidensa esitystä oululaisyleisölle. Heliövaara kukisti Eero Vasan (ÅLK) 6-2, 6-1 ja Niklas-Salminen voitti Alex Hedmanin (HVS) 6-1, 6-3. Heliövaara on puolustava ulkokenttien ja Niklas-Salminen sisäkenttien Suomen mestari.

– Kaikki on mennyt tähän asti niin kuin olin suunnitellut täällä Oulussa. Vähän on ollut tuuliset olosuhteet, mutta se on tuntunut häiritsevän vastustajia enemmän kuin itseäni. Täällä on ollut kiva pelata, kun on ollut yleisöä paikalla – kyllä pelaajat tykkää, kun on paljon porukkaa paikalla, kommentoi Heliövaara.

– Peli on tuntunut hyvältä. Pari viimeistä viikkoa pelasin kovilla kentillä hakien itseluottamusta ja sen jälkeen on massalle paluu tuntunut hyvältä. Tämän päiväisessä puolivälierissä onnistuin hyvin syöttötyöskentelyssäni, mikä oli suurin syy voitolleni, kertoi Niklas-Salminen.

Alakaavion puolella nähtiin kaksi pienoista yllätystä. Panu Virtanen (HVS) jatkoi sijoitettujen pelaajien kaatamistaan voittamalla neljänneksi sijoitetun Patrick Kaukovallan (HVS) liki kolmituntisessa ottelussa erin 6-4, 4-6, 6-2 ja viidenneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka) kukisti kokeneen  kolmanneksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) kylmän viileällä pelillään 6-2, 6-4.

– Oli kyllä hyvä matsi multa – olen todella tyytyväinen! En oikein tiedä, millä sain käännettyä ottelun itselleni. Ainakin pysyin rauhallisena ja luotin lyönteihini, kommentoi Virtanen.

– Todella hyvät fiilikset, sillä yhtenä tavoitteenani oli päästä mitalipeleihin SM-kilpailuissa. Olen saanut täällä hyviä startteja otteluihini, mikä on auttanut pelejäni, totesi tyytyväinen Ahti.

Lauantain välierissä kohtaavat Heliövaara ja Virtanen sekä Niklas-Salminen ja Ahti.

Miesten kaksinpelin puolivälierät
[1] Harri Heliövaara, Sata – Eero Vasa, ÅLK 6-2, 6-1
[2] Patrik Niklas-Salminen, HVS – [8] Alex Hedman, HVS 6-1, 6-3
[5] Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka – [3] Lauri Kiiski, TaTS 6-2, 6-4
Panu Virtanen, HVS – [4] Patrick Kaukovalta, HVS 6-4, 4-6, 6-2

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Panu Virtanen jatkoi yllätyksiään

Kärkisijoitetut Orpana, Minetti, Vehviläinen ja Eerola välieriin

Kärkisijoitetut pelaajat Oona Orpana (Smash-Kotka), Mariella Minetti (TaTS), Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Emma Eerola selvittivät tiensä odotetusti lauantain välieriin. Orpana ja Vehviläinen olivat todella vakuuttavia otteluissaan vieden ne suoraan kahdessa erässä.

– Ihan hyvin on kulkenut kaksi ensimmäistä ottelua. Oma hyökkäyspelaaminen on toiminut ja sen avulla olen onnistunut voittamaan vastustajani, kertoi Orpana.

– En pelannut ihan parhaimmillani tänään, mutta tärkeintä on että tuli voitto. Taistelin ja puolustin tänään kuitenkin hyvin, mikä riitti voittoon. Olen tullut tänne taistelemaan jokaisesta pisteestä – kova taistelutahto on vahvuuteni, kommentoi Vehviläinen.

Toiseksi sijoitettu Minetti voitti tiukassa yli kaksituntisessa ottelussa isäntäseura OVS:n Monica Malisen 7-6, 6-4. OVS:n Heidi Sarkkinen oli lähellä suuryllätystä, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi sijoitetulle hallitsevalle sisäkenttien Suomen mestarille Eerolalle luvuin 6-3, 4-6, 7-5.

– Tänään kärsivällisellä pelillä onnistuin ottamaan voiton – se oli avain. Välieriin lähden pelaamaan pitkien pallorallien ja vähäisten virheiden kautta, sanoi Minetti.

– Tuuli oli tänään aika hannkala, mutta ihan hyvää peliä oli kuitenkin kokonaisuudessaan. Onnistuin pitämään pääni kasassa tärkeillä paikoilla ja sen takia uskon voittaneeni, kommentoi Eerola.

Lauantaina klo 15:00 alkavissa välierissä kohtaavat Orpana ja Vehviläinen sekä Minetti ja Eerola.

Naisten kaksinpelin puolivälierät
[1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [7] Peppi Ramstedt, HVS 6-0, 6-0
[2] Mariella Minetti, TaTS – [6] Monica Malinen, OVS 7-6, 6-4
[3] Liisa Vehviläinen, ÅLK – Emelie Gabran, HVS 6-3, 6-1
[4] Emma Eerola, TaTS – Heidi Sarkkinen, OVS 6-3, 4-6, 7-5

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Mariella Minetti

Lauantaina kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut klo 15:00 alkaen

Lauantaina jaetaan ensimmäiset Suomen mestaruudet, kun illalla on nelinpelien loppuottelut. Päivä alkaa kaksinpelien välierillä klo 15:00. Pääkentällä, eli livestream-kentällä, pelataan seuraavat ottelut:

Klo 15:00 [1] Oona Orpana, Smash-Kotka – [3] Liisa Vehviläinen, ÅLK
Followed by [1] Harri Heliövaara, Sata – Panu Virtanen, HVS
Followed by Miesten nelinpelin loppuottelu

LIVESTREAM
KUVAGALLERIA

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden kaksinpelien finaaleissa… →