Seurafoorumissa ajankohtaisia asioita ja tulevaisuuden suunnittelua

24.7.2019  |  17:24  |  Seurat

Perinteinen seurafoorumi käynnistyi keskiviikkona Tampereen Kulttuuritalolla. Kahden päivän tapahtumassa on mukana yli 50 seurahenkilöä keskustelemassa ajankohtaisista asioista ja ideoimassa tulevaisuutta.

Ensimmäinen päivä käynnistettiin Tennisliiton toimitusjohtajan Teemu Purhon ajankohtaiskatsauksella. Purho kävi läpi tenniksen täyteistä alkuvuotta, joka on pitänyt sisällään muun muassa ikimuistoisen naisten Fed Cup -kotiturnauksen ja miesten harjoitusmaaottelun Kroatiaa vastaan sekä kokoluokassaan suurimman TEHO Sport Tennisliigan finaalitapahtuman.

– Alkuvuosi on ollut todella vilkas ja monia mieleenpainuvia tapahtumia on tenniskansa päässyt seuraamaan. Sama tahti jatkuu myös syksyllä, kun miesten maajoukkueen Cinia Davis Cup Team Finlandin vieraaksi saapuu Itävalta Espoo Metro Areenalle 13.-14.9., kertoi Purho.

Seuroille jaettiin myös kuulumiset kansainvälisen Tennisliiton heinäkuisesta ITF:n Participation Conference -tapahtumasta Lontoosta, jossa vierailivat hallinto- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo ja viestintäpäällikkö Jarno Tiusanen. Tapahtuman pääteemana oli harrastajien ja jäsenten kiinnostuksen ylläpitäminen sekä heidän säilyttäminen toiminnassa mukana. Seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacus kävi läpi seuroille suunnatun ajankohtaiskatsauksen liittyen taloushallintoon, Tennisliiton tarjoamiin seurapalveluihin sekä ohjeisiin kuinka toimia häiritsemis- ja kiusaamistapauksiin.

Salon Tennisseuran, Hämeenlinnan Tennisseuran ja Valko-Pallon case-esimerkit keräsivät kiitosta

Iltapäivän huipensivat kolme case-esimerkkiä Salon Tennisseuran (SaTS), Hämeenlinnan Tennisseuran (HTS) ja vantaalaisen Valko-Pallon (V-P) suunnilta. Nämä kolme seuraa ovat kasvattaneet jäsenistöään ja toimintaansa huomattavasti viimeisten vuosien aikana.

SaTS:n toiminnanjohtaja Iina Haapaniemi kertoi omasta urastaan Salossa – se alkoi muutamista tunneista ja intohimo lajiin on nyt tuonut hänelle päätoimisen työn. Haapaniemi kertoi, että on tärkeää tehdä ahkerasti ja systemaattisesti töitä seuran elinvoimaisuuden kasvattamiseksi.

– Olen tehnyt töitä rakkaudesta lajiin – jokaista tuntia ei voi laskea, sanoi Haapaniemi.

HTS:n puheenjohtaja Pertti Kiviniemi kävi läpi seuran kehitystä noin sadan jäsenen seurasta tämän hetkiseen noin 300 jäsenen yhteisöön. Seura teki tietoisen valinnan lähteä kehittämään ja kasvattamaan toimintaansa useita vuosia sitten. Kiviniemi korostaa oikeiden ja sopivien henkilöiden löytämistä paikoilleen niin valmennuksen kuin seuran hallinnon osalta.

V-P:n sihteeri Tuomas Heiman kertoi vantaalaisen seuran viimeisimmästä vuodesta. Toiminta oli ollut hieman repaleista ja he päättivät saada aikaan systemaattisuutta toimintaansa. Seura palkkasi valmennuspäälliköksi Jani Ursinin ja loivat alle 12-vuotiaiden tiimin edistämään kilpapelaamista. Lisäksi Heiman korostaa seura- ja kouluyhteistyön merkitystä. Heiman kertoo seuran saaneen mukaan uusia henkilöitä – esimerkiksi sitouttamalla lasten vanhempia aikuisvalmennuksen ja muiden tehtävien kautta.

Iina Haapaniemi (SaTS), Pertti Kiviniemi (HTS) ja Tuomas Heiman (V-P)

Toisena seurafoorumin päivänä on vuorossa seuraavanlainen ohjelma:

Torstai 25.7.
klo 10.15 eettisen toimikunnan ajankohtaisia asioita
– naisten ja miesten välisen tasa-arvon edistäminen tenniksessä
klo 10.45 kilpailutoiminta
– kilpailutoiminta tilastojen valossa (Anssi Lindqvist)
– yhteinen keskustelu kilpailujärjestelmän tulevaisuuden kehityskohteista
klo 11.45 kahvitauko
klo 12.00 kilpa- ja huippupelaajien valmennustoiminnan kehittäminen
– motivaatioilmaston kehittäminen seurojen sisällä (Markus Arvaja ja Harri Suutarinen)
– paneelikeskustelu (Emma Laine, Jarkko Nieminen, Markus Arvaja ja Harri Suutarinen)
klo 13.25 seminaarin yhteenveto
klo 13.30 Tampere Open otteluiden seuranta

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen, Ruusuvuori ja… →