Niklas-Salminen, Hartman ja Vasa/Kaukovalta päivän onnistujia Tampere Openissa

23.7.2019  |  21:29  |  Raportit, Videot

Toisen kilpailupäivän aikana jännitettiin jälleen useita suomalaissuorituksia. Voittoja pääsivät juhlimaan kaksinpelissä Patrik Niklas-Salminen ja uransa ensimmäisen pääsarjavoiton ammattilaistasolla ottanut Emilia Hartman sekä nelinpelissä Eero Vasa/Patrick Kaukovalta ja Anastasia Kulikova/Isabella Bozicevic (AUS).

KUVAGALLERIA

Keskiviikkona kaksinpelikentillä nähdään Emil Ruusuvuori, Niklas-Salminen ja Vasa sekä Kulikova, Mariella Minetti, Venla Ahti ja Emma Eerola.

Niklas-Salminen jatkoon kotiyleisön edessä ja Vasa/Kaukovalta vakuuttivat nelinpelissä

Miesten puolella kotiyleisönsä edessä pelaava Patrik Niklas-Salminen (ATP-668) antoi yleisölle vastinetta koko rahan edestä. Niklas-Salminen oli ongelmissa italialaista Alessandro Begaa (ATP-355) vastaan, mutta käänsi ottelun itselleen erän takaa-ajoasemasta kahden tiebreikin avulla. Ottelu kesti yli kaksi ja puolituntia.

– En ihan hetkeen ole tällaista ottelua pelannut. Tiesin vastustajan hyvin, sillä olin kaksi kertaa hävinnyt hänelle viime vuonna. Hieman meinasi uskokin loppua, mutta taistelin kovasti. Piste pisteeltä etenin ja positiivisuuden kautta ammensin voimia. Yleisö auttoi myös paljon lopussa, kertoi tyytyväinen Niklas-Salminen.

Sen sijaan Harri Heliövaara (ATP-471) taipui niukasti venäläiselle, talven TEHO Sport Tennisliigassa Smash-Kotkaa edustavalle, Ivan Nedelkolle (ATP-542) 4-6, 6-3, 1-6.

Nelinpelissä nähtiin vakuuttava suomalaisesitys, kun Eero Vasa ja Patrick Kaukovalta marssivat puolivälieriin voitolla ranskalaisparista Sadio Doumbia/Fabien Reboul 6-3, 6-4.

– Hyvät fiilikset! Pelimme kulki juuri niin kuin odotimmekin – aggressiivisen pelin kautta saimme ottelun kotiin, kertoi Vasa.

– Ei olla vuoteen pelattu Eeron kanssa, mutta molemmilla on hyvää kokemusta nelinpelistä Yhdysvalloista yliopistokentiltä. Siellä olemme vuoden kehittyneet ja nyt olemme vähän parempia ja kokeneempia, jatkoi Kaukovalta.

Toisen suomalaisparin Roni Rikkonen/Ilari Vesanen matka taittui avauskierroksella upeasta taistelusta huolimatta. Venäläiset Nedelko ja Alexander Zhurbin etenivät jatkoon erin 6-2, 1-6, 5-10. Vasa ja Kaukovalta odottavat puolivälierävastustajikseen voittajia ottelusta Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen – [3] Andrea Pellegrino/Andrea Vavassori (ITA).

KAAVIOT | OTTELUOHJELMA | LIVESTREAM

Keskiviikkona miesten kaksinpelissä kohti kolmatta kierrosta pyrkivät Niklas-Salminen, Vasa ja 16. sijoitettu turnauksensa aloittava Emil Ruusuvuori. Vasa haastaa toiseksi sijoitetun ruotsalaisen Elias Ymerin (ATP-116) päivän kolmannessa ottelussa (noin klo 14:30), Niklas-Salminen pelaa 13. sijoitettua italialaista Matteo Violaa vastaan aikaisintaan 16:00 ja Ruusuvuori pelaa norjalaista Viktor Durasovicia (ATP-360) vastaan aikaisintaan klo 17:30. Lisäksi nelinpelissä nähdään duo Heliövaara/Niklas-Salminen illan viimeisessä ottelussa (noin klo 19:30) ja voittaessaan he etenisivät Vasa/Kaukovalta paria vastaan puolivälieriin.

Hartman toiselle kierrokselle naisten kaksinpelissä – Kulikova jatkoon nelinpelissä ja avaa keskiviikkona kaksinpelinsä Minettiä vastaan

Naisten $15,000 ITF World Tennis Tourin kaksinpelissä nähtiin tiistaina kolme suomalaista. Martina Minetti yritti aamulla kohti pääsarjaa, mutta joutui taipumaan venäläiselle Sofiia Likhachevalle 3-6, 2-6. Pääsarjassa nähtiin suomalaisten välinen ottelu, kun vastakkain olivat tamperelaiset Emilia Hartman ja Lotta Heiskanen. Hartmanin peruslyönnit olivat hyvässä kunnossa ja hän eteni ensimmäistä kertaa urallaan ammattilaisturnauksen toiselle kierrokselle erin 6-0, 6-1.

Nelinpelin puolella urakkansa aloitti Anastasia Kulikova yhdessä australialaisen Isabella Bozicevicin kanssa. Ykköseksi sijoitetut Kulikova/Bozicevic voittivat avausottelunsa tiukasti kolmessa erässä. Tamperelaisten Mariella ja Martina Minettin oli taipuminen avauskierroksella.

Keskiviikkona on luvassa kolme kaksinpeliä, joissa suomalaiset hakevat jatkopaikkoja. Kulikova kohtaa Mariella Minettin, Venla Ahti haastaa ykköseksi sijoitetun slovakialaisen Michaela Honcovan ja Emma Eerola pelaa karsinnat selvittänyttä Vilena Petrovaa vastaan. Lisäksi kotiyleisönsä edessä nelinpeliurakkansa avaavat Ella Leivo ja Saana Saarteinen.

KAAVIOT | OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurafoorumissa ajankohtaisia asioita… →