Niklas-Salminen, Ruusuvuori ja Kulikova jatkavat kaksinpelissä

24.7.2019  |  20:50  |  Raportit, Videot

Suomalaisittain kolmas pelipäivä oli iloa täynnä, kun kaksinpeleissä tiensä selvittivät jatkoon Patrik Niklas-Salminen, Emil Ruusuvuori ja Anastasia Kulikova.

KUVAGALLERIA

Niklas-Salminen ja Ruusuvuori hurmasivat kotiyleisön – seuraavaksi vastassa Ymerin ruotsalaisveljekset

Kolmas pelipäivä alkoi suomalaisittain turnauksen yhden suurimman yllättäjän Eero Vasan ottelulla. Vasa lähti ennakkoluulottomasti haastamaan toiseksi sijoitettua ruotsalaista Elias Ymeria (ATP-116). Vasalla oli 12 murtopalloa, mutta ruotsalainen ei antanut yhtään murtoa ja marssi voittoon selvin numeroin 6-1, 6-0.

Vasan jälkeen kentälle asteli eilen kovan taisteluvoiton ottanut Patrik Niklas-Salminen. Niklas-Salminen (ATP-668) jatkoi upeita otteitaan ja taisteli tiensä jälleen erän tappioasemasta voittoon ja 16 parhaan joukkoon. 22-vuotias suomalainen voitti 13. sijoitetun italialaisen Matteo Violan (ATP-243) 1-6, 6-4, 6-1.

– Ihan mahtavat fiilikset! Taas onnistuin tulemaan takaa ja vielä ohi pienen väännön jälkeen. Viola pelasi välillä tosi nopeasti ja piti tempoa yllä olemalla lähelllä takarajaa, kertoi Niklas-Salminen.

Kovasta taisteluluonteestaan tunnettu Niklas-Salminen kertoo hänen olleen jo lapsena erittäin kilpailuhenkinen ja halunneensa voittaa asiassa kuin asiassa. Nyt kova tsemppaus ja taisteluhenkisyys on vienyt hänet kotiturnauksensa kolmannelle kierrokselle, jolla vastaan asettuu kolmanneksi sijoitettu ruotsalainen Mikael Ymer (ATP-125). Niklas-Salminen ja Ymer kohtasivat vuonna 2015 poikien Wimbledonin välierissä – tuolloin ruotsalainen oli etevämpi. Ottelu on luvassa torstaina aikaisintaan klo 18:00.

– Nyt on revanssin paikka. Hienoa, että on kotiyleisön tuki takana, mikä on toivottavasti minulle etu. Hienoa päästä mittaamaan omaa tasoa tämän tasoista kaveria vastaan ja näkemään missä mennään, päätti Niklas-Salminen.

Niklas-Salmisen seuraksi kolmannelle kierrokselle eteni 16. sijoitettu Emil Ruusuvuori. Ruusuvuori voitti keskiviikon avausottelussaan norjalaisen Viktor Durasovicin (ATP-360) 6-1, 5-7, 6-4.

– Sain hyvän startin ensimmäiseen erään ja pääsin niskan päälle. Toisessa erässä oli mahdollisuuksia, mutta kaveri pääsi peliin mukaan ja käänsi erän itselleen. Kolmanteen sain hyvän startin ja onnistuin syöttämään lopulta matsin kotiin. On huikeaa pelata kotiyleisön edessä, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kohtaa seuraavaksi Vasan tiputtaneen Elias Ymerin torstaina aikaisintaan klo 16:00. Eli torstaina on luvassa Suomi – Ruotsi -maaotteluhenkeä.

KAAVIOT | OTTELUOHJELMA

Kulikova jatkoon naisten kaksinpelissä – Eerola ja Ahti tippuivat

Naisten $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailu etenee myös kohti ratkaisukierroksia. Suomalaisista on kaksinpelissä vielä mukana tiistaina voittanut Emilia Hartman ja tänään voiton ottanut turnauksen viidenneksi sijoitettu Anastasia Kulikova. Kulikova kukisti tamperelaisen Mariella Minettin vahvojen peruslyöntiensä ansiosta erin 6-1, 6-1.

– Pelasin ehjän ottelun, kokonaisuus oli hyvä. Tykkään pelata kovilla sisäkentillä – jos ulkona on kuuma, niin voin kertoa saman olevan myös sisällä, kertoi Kulikova.

Kulikova kohtaa ruotsalaisen Melis Yasarin torstaina klo 11:30 ja Hartman haastaa klo 13:00 alkaen venäläisen Polina Bakhmutkinan.

Tampereen Tennisseuran Emma Eerolan ja Venla Ahdin oli taipuminen kovasta yrityksestä huolimatta avausotteluissa. Eerola hävisi venäläiskarsija Vilena Petrovalle 4-6, 4-6 ja Ahti ykköseksi sijoitetulle slovakialaiselle Michaela Honcovalle 0-6, 1-6.

Nelinpelissä suomalaispareilla kävi hyvä tuuri, sillä sekä Ella Leivo/Saana Saarteinen että Ahti/Annika Sillanpää saivat vastustajiltaan luovutusvoitot suoraan puolivälieriin.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurafoorumin toisena päivänä… →