Ruusuvuori valmiina MM-karsintaotteluun – ”Olen aina nauttinut pelaamisesta sinivalkoisessa edustusasussa”

29.1.2023  |  16:00  |  Ennakot

Suomen kaksinpelin ykköstykki Emil Ruusuvuori on jälleen mukana ja valmiina auttamaan joukkuetta kohti MM-kisoja.

”Onhan se taas mahtavaa päästä kotiyleisön eteen pelaamaan. Hienoa, että lippuja on myös mennyt jo paljon. Kannattaa tulla katsomaan ottelua, sillä ikinä ei tiedä milloin on seuraava kotipelimme.”

Suomi ja Argentiina kohtaavat toisensa Espoo Metro Areenassa 4.-5.2. Voittaja selviytyy maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen, eli MM-kisoihin.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Ratkaisupaikkoihin jo ensimmäisissä maaotteluissa – ”mahtavia muistoja”

Ruusuvuori debytoi maajoukkueessa vuonna 2017, eli kaksi vuotta ennen läpimurtokauttaan ATP-tasolle.

Suomalaispelaaja kertoo maajoukkuepelien olleen ja edelleen olevan erittäin opettavaisia.

”Se vuoden 2017 Emil on aika erilainen kuin tämän päivän Emil. Maajoukkue on ollut tärkeä itselleni ja se on tuonut vuosittain hyvää tasapainoa ja erilaista tekemistä arkeen”, avasi Ruusuvuori.

Ruusuvuoren maajoukkuedebyyttipeli oli vieraskentällä Georgiassa; tuolloin 18-vuotias pelaaja haastoi Nikoloz Basilashvilia ennakkoluulottomasti, mutta voittoa ei vielä tullut.

Jarkko Nieminen aloitti miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kapteenina 2018. Tuo vuosi oli myös erinomainen Ruusuvuorelle maajoukkueessa. Heti alkuvuodesta tuli ensimmäinen otteluvoitto Tunisiaa vastaan. Lisäksi Ruusuvuori pääsi kaksi kertaa ratkaisevaan viidenteen otteluun, jotka molemmat päättyivät suomalaisen tuuletuksiin: ensin Talissa Liettuaa vastaan (Laurynas Grigelis 7-5, 6-2) ja sitten I-divisioonaan nousun varmistanut voitto Egyptissä (Karim-Mohamed Maamoun 6-1, 3-6, 6-1).

”Mahtavia muistoja. Nuo ratkaisevat viidennet ottelut ovat edelleen vahvasti mielessä. Ne ovat myös tähän astisen maajoukkueurani parhaimpia muistoja ja opettavaisimpia otteluita. Maaotteluissa ovat paineet eri tavalla läsnä kuin kiertueella; ja tietysti nuo ratkaisevat ottelut ovat opettaneet paljon paineensietokyvystä. Olen aina nauttinut pelaamisesta sinivalkoisessa edustusasussa.”

Oppimishalu Ruusuvuoren vahvuus – ”Uskon työn ja ahkeruuden voimaan”

Oppiminen ja kehittyminen.

Nämä sanat toistuvat Ruusuvuoren puheissa kerta toisensa jälkeen. Suomalaispelaajan ura lähti jyrkkään nousukiitoon 2019, kun tilille napsahti komeat neljä ATP Challenger -turnausvoittoa. Nyt ATP-kiertueen kirkkaissa valoissa pelaavan suomalaisen vuoden lopun rankingit ovat kehittyneet upeaa tahtia 2018-2022: 385 – 123 – 86 – 95 – 40.

”Uskon työn ja ahkeruuden voimaan. Aina tavoitteeni on kehittää itseäni ja peliäni sekä nostaa tekemisen tasoa ja taitoja. Tulokset ovat seuranneet ja toivottavasti myös jatkossakin seuraavat perässä.”

Läpimurtovuonna 2019 tuli myös toistaiseksi paras maaottelumuisto, kun Ruusuvuori yllätti silloisen maailmanlistan viitosen Dominic Thiemin Metro Areenassa meksikolaisia aaltoja tehneen kotiyleisön edessä.

”Se oli silloin isoin yleisö minkä edessä olin pelannut. Se tunnelma ja voittaminen siinä hurmoksessa ovat vieläkin kirkkaana mielessä. On tuo hetki paras muistoni maajoukkueesta.”

Kesken haastattelun Ruusuvuori pysähtyy miettimään urakehitystään ja maajoukkuepelien roolia tässä kokonaisuudessa.

”Nyt kun sitä katsoo jälkeenpäin, niin maajoukkueonnistumiset ja -oppimiset ovat pohjustaneet myös tulevia onnistumisia kiertueella. Se hyvä fiilis mikä meillä on joukkueessa ja tietysti voittojen tuoma itseluottamus sekä oppikokemukset erilaisista painetilanteista ovat vahvistaneet minua.”

Osansa tuon kehittymisen takana on näytellyt juuri urheilun Hall of Fameen valittu Nieminen.

”Se tieto- ja kokemusmäärä, mikä Jarkolla on aivan älyttömän kova. Maajoukkueviikkoina on ollut hienoa oppia ja keskustella kaikessa rauhassa. Yhteistyömme on tosi luontevaa ja onkin jälleen hienoa päästä Jarkon ja koko joukkueen kanssa tekemään yhdessä töitä.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Pelaamisen iloa ensimmäistä… →