Pelaamisen iloa ensimmäistä kertaa järjestetyssä Tennishulinassa

29.1.2023  |  17:09  |  Seurat

HVS-Tennis järjesti lauantaina 28.1. alle 10-vuotiaille suunnatun Tennishulinat-tapahtuman; yli 60 pelaajaa palloili ja liikkui aktiivisesti Talin Tenniskeskuksessa.

Tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaamassa ollut Minna Ollikainen oli tyytyväinen näkemäänsä.

”Tennishulinoiden rakentaminen oli mielenkiintoista ja innostavaa. Tavoitteena oli luoda pelureille mahdollisuudet tutustua toisiinsa ja saada kivoja kokemuksia sekä pelejä. Tapahtuma oli nimensä veroinen sisältäen paljon matseja, höntsäilyä Players Loungessa, iloisia ilmeitä ja tenniksen huumaa.”

Tapahtumassa oli lapsille tarjolla erittäin monipuolinen kattaus: mini- ja miditennispelejä, Players Lounge (hengailualue rakennettu kentälle sisältäen minitennistä, jalkapalloa, pingistä, säkkituoleja), urheilullisuustestejä ja tapahtuman päättänyt disco. Lisäksi aikuisille oli suunnattu keskustelutilaisuus ”Urheilijaksi ja tennispelaajaksi kasvaminen” Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarisen vetämänä.

”Tapahtumassa oli mukana yli 60 pelaajaa, eli tilausta U10-tapahtumille selvästi on. Tenniksen lisäksi tapahtuma tarjosi yhteisöllisyyttä ja uusia kokemuksia.”

TAPAHTUMAN KUVAGALLERIA
PELIEN TULOKSET

Alle 10-vuotiaiden toiminta on HVS:lle tärkeä asia. Seuran juniorivalmennuspäällikkö Anders Wallén avasi heidän toimintaansa syksyllä julkaistussa laajassa artikkelissa. Wallén kertoi seuran aloittaneen systemaattisen työn U10-toiminnassa jo vuonna 2014.

”Seurassamme U10-toiminta on ollut suunnannäyttäjä muulle toiminnalle viimeiset vajaat kymmenen vuotta. Asenteet lasten tennistä kohtaan on tehnyt ison muutoksen. Nykypäivänä ymmärretään, että lapset pystyvät myös pelaamaan tennistä jo pienestä pitäen heidän omalla tavallaan ja tasollaan. Ymmärretään myös, että ilman U10-toimintaa ei tule uusia pelaajia myöhemmille juniori-ikäluokille, ja monet aikuispelaajat ovat innostuneet tenniksestä lapsen kautta.”

Tennishulinoiden tapaiset konseptit ja tapahtumat ovat siis seuran veressä.

Seuraava mielenkiintoinen 5-10 -vuotiaiden tapahtuma on luvassa maaottelun ratkaisupäivänä sunnuntaina 5.2., kun jäsenseurojen välinen minitennisjoukkuetapahtuma pelataan Espoossa.

Tenniksen strategian 2024 yhtenä kulmakivenä on pelaamisen lisääminen kaikilla tasoilla; erityisesti junioreiden osalta pelaamisen määriä pyritään kasvattamaan. Pelaamisen lisäämistä haetaan niin seuratoiminnan laadukkaiden toimintojen kuin motivoivan kilpailutoiminnan kautta.

 

TUTUSTU TENNIKSEN STRATEGIAAN

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 5/2023 – →