Ruusuvuori vakuuttavasti toiselle kierrokselle Kazakstanin ATP-kilpailussa

27.10.2020  |  13:22  |  Raportit

Kuva: KTF

Emil Ruusuvuori (ATP-98) eteni Kazakstanissa pelattavassa ATP 250 -turnauksessa toiselle kierrokselle. Suomalainen nappasi vakuuttavan voiton villin kortin turnaukseen saanutta Timofey Skatovia (ATP-438) vastaan lukemin 6-2 6-0.

Suomalainen alotti ottelun kotimaassaan pelaavaa Skatovia vastaan räväkästi ja siirtyi 3-0 johtoon heti ottelun alussa yhden syötönmurron turvin. Ruusuvuorella oli seuraavassakin pelissä murtopallo, mutta sitä suomalainen ei onnistunut hyödyntämään. Syötönpidosta virtaa saanut Skatov ei päästänyt Ruusuvuorta tulostaululla karkuun ja kazakstanilainen taisteli vastamurron itselleen kaventaen tilanteen lukemiin 2-3. Kaksi vuotta vastustajaansa vanhempi suomalainen ei kuitenkaan tilanteesta hetkahtanut. Ruusuvuori nosti omaa pelitasoaan voittaen erän seuraavat kolme peliä ja samalla koko ensimmäisen erän lukemin 6-2. Erä pallo päättyi kazakstanilaisen kaksoisvirheeseen.

Toisen erän käynnisti suomalainen omalla syötöllään. Ensimmäisen erän tapaan Suomen tennisässä siirtyi erässä nopeasti syötönmurron turvin 3-0 johtoon. Yli kolmensadan ranking-sijan tasoero alkoikin näkyä pelaajien suoritusvarmuudessa. Ruusuvuori ei enää päästänyt kazakstanilaista otteluun mukaan vaan jatkoi vahvaa pelaamista. Lopulta ottelun loppulukemat kirjattiin suomalaisen hyväksi 6-2 6-0. Ruusuvuori voitti avauskierroksella vakuuttavasti omalla ykkössyötöllä lähteneistä pisteistä 22/23. Mukaan mahtui myös neljä läpisyöttöä.

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa turnauksen kahdeksanneksi sijoitetun Jordan Thompsonin (ATP-60). Thompson voitti avauskierroksella Cameron Norrien (ATP-70) tiukasti  5-7 7-6(6) 6-2. Norrie puolestaan voitti Ruusuvuoren viime viikolla Belgian ATP-kilpailun ensimmäisellä kierroksella 6-3 7-6 (lue lisää). Keskiviikon otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.