Ruusuvuori taipui ensimmäisellä kierroksella Belgian ATP-kilpailussa

20.10.2020  |  15:21  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-100) kohtasi Belgiassa pelattavan ATP 250 -tason kilpailun ensimmäisellä kierroksella Iso-Britanniaa edustavan Cameron Norrien (ATP-70). Norrie oli avauskierroksella suomalaista vahvempi lukemin 6-3 7-6(4).

Vasemmalta puolelta pelaava Norrie syötti ottelussa ensimmäisenä ja piti avaussyöttövuoronsa vaivatta. Suomalainen ei myöskään puristanut mailasta ottelun alussa, kun Ruusuvuori piti oman syöttövuoronsa nollille. Ottelussa jatkettiin ilman syötönmurtoja. Tilanteessa 2-3 Norrie pääsi kuitenkin painostamaan Ruusuvuoren syöttövuoroa. Suomalainen onnistui ensimmäisen murtopallon pelastamaan, mutta toinen oli jo liikaa. Ruusuvuoren rystylyönti suuntautui verkkonauhaan ja samalla Norrie siirtyi erässä syötönmurron turvin 4-2 johtoon. Britti piti kiinni johdostaan ja vei avauserän lukemin 6-3.

Toiseen erään Ruusuvuori sai hyvän lähdön. Suomalainen piti aluksi oman syöttövuoronsa, jonka jälkeen hän pääsi painostamaan Norrien peliä. Ruusuvuori onnistui hyödyntämään ottelun ensimmäisen murtopallonsa loistavan rystypalautuksen turvin ja siirtyi samalla 2-0 johtoon toisessa erässä. Nopean syötönpidon jälkeen suomalaisella oli jopa murtopalloja siirtyä erässä 4-0 johtoon, mutta Norrie ei luopunut pitkästä syöttövuorostaan helpolla ja kavensi tilanteen 3-1 lukemiin.

Ruusuvuori näytti jo menevän kohti erävoittoa johtaen 5-3, mutta suomalaisen kaksoisvirheeseen päättynyt heikko syöttövuoro toi britin mukaan peliin. Molempien pelaajien pitäessä omat loput syöttövuorot, ratkaisua haettiin tie breikistä. Kokeneempi britti pelasi varmaa tennistä, kun taas suomalainen sortui muutamaan virheeseen. Lopulta Norrie voitti tie breikin 7-4 ja samalla koko ottelun 6-3 7-6(4).

Ensi viikoksi Ruusuvuori suuntaa Kazakstaniin, missä hänen on tarkoitus osallistua Nur-Sultanissa järjestettävään ATP-kilpailuun.