Ruusuvuori taisteli ensimmäisen voittonsa Ranskan avoimissa viidessä erässä

24.5.2022  |  16:20  |  Raportit

Emil Ruusuvuori voitti Ranskan avointen ensimmäisellä kierroksella isäntämaan Ugo Humbertin 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-4, 6-2. Kyseessä oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen voitto Roland Garrosissa.

RANSKAN AVOIMET

23-vuotiaat Ruusuvuori (ATP-61) ja Humbert (ATP-46) eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan. Ottelun lähtökohdat olivat pelaajilla varsin erilaiset, sillä kuluneen kauden voitto-tappio lukemat näyttivät suomalaisella 16/12 ja ranskalaisella 4/11. Sama lähtökohta oli siinä mielessä, että molemmat pelaajat hakivat ensimmäistä voittoaan Ranskan avoimissa.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää päättyivät samoihin 6-2 lukemiin, mutta voittaja oli eri. Avauserässä Ruusuvuori oli todella varma Humbertin vielä hakiessa peliään – erän voitetut pisteet menivät Ruusuvuorelle 31-18 ja helppoja virheitä teki Humbert tuplaten suomalaiseen verrattuna. Toisen erän alkuun tuli Ruusuvuorelle heikompi vaihe ja kun Humbert karsi virheensä pois oli käänne tapahtunut.

Kolmas erä oli ensimmäinen tasainen erä. Ruusuvuori sai yhdessä syöttövuorossa murtomahdollisuudet, mutta ei onnistunut hyödyntämään tilaisuuttaan. Syötönpitojen kautta edettiin lopulta tie-breikkiin, jossa riitti avauserien tavoin käänteitä. Ruusuvuoren kolme helppoa kämmenvirhettä veivät Humbertin tukevaan 4-1 johtoon, mutta sitten tuli ranskalaiselta helppoja virheitä. Kotiyleisön suosikki kiihdytti lopulta 2-1 eräjohtoon viemällä katkaisupelin 7-4.

Ruusuvuori aloitti neljännen erän vahvasti ja meni nopeasti tuplamurrolla 5-1 johtoon. Humbert ei kuitenkaan luovuttanut, vaan teki erästä jännän pelastamalla eräpalloja syötöissään 1-5 ja 3-5 tilanteissa. Lopulta Ruusuvuori syötti erän itselleen kymmenennellä eräpallollaan 6-4.

Eteneminen ratkaisevaan viidenteen erään oli suomalaispelaajalle uran viides kerta. Aiemmista otteluista oli tullut kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Ruusuvuori otti murron erän kolmannessa ja seitsemännessä pelissä, jotka toivat lopulta otteluvoiton erin 6-2, 2-6, 6-7(4), 6-4, 6-2.

– Oli todella haastava ottelu, pitkä ja raskas nelituntinen. Se oli kova taistelu, olen todella tyytyväinen voitosta ja paikasta toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa Ranskan avoimissa. Tänään oli paikoittain todella vuoristoratamainen ottelu. Molemmilla oli mahdollisuuksia, ja kuten olen aiemminkin sanonut, niin paras viidestä ottelut ovat erilaisia verrattuna paras kolmesta otteluihin. Viidessä erässä voi tapahtua todella paljon, kommentoi Ruusuvuori.

Toisella kierroksella asettuu vastaan kahdeksanneksi sijoitettu norjalainen Casper Ruud. Ruud johtaa keskinäisiä kohtaamisia 2-0.

– Kaikki tietävät kuinka hyvä pelaaja Ruud on. Tällä kaudella hän on pelannut hyvin jokaisella alustalla, mutta erityisesti massalla hän on vahva. Ruud voitti juuri tittelinkin ennen Ranskan avoimia. Pelasimme vähän aikaa sitten vastakkain, nyt haetaan parempaa ottelua ja lähdetään haastamaan.