Iltapäivätoiminnan merkitys lapsen ja perheen arjen ja hyvinvoinnin tukijana – case: Grani Tennis

25.5.2022  |  11:29  |  Artikkeli

Tennisseurat järjestävät laadukasta toimintaa monille eri kohderyhmille – usein lapsille suunnattu toiminta on yksi kulmakivistä seuratoiminnan ja -identiteetin kannalta. Grani Tennis pyörittää suosittua ja arvostettua iltapäivätoimintaa Targa arenalla lähialueen koululaisille.

ETSI SEURASI & ALOITA PELAAMAAN

GT:n Tennis- ja mailapelikoulua järjestetään jokaisena koulupäivänä klo 12.00-16.00 välillä. Toiminta on suunnattu 1.-3. luokkalaisille. Viime kaudella toimintaan osallistui päivittäin 20-40 lasta. Tiivistettynä lapset suuntaavat koulupäivän päätteeksi hallille, jossa on tarjolla terveellinen välipala ja toimivat tilat mailapelien pelaamiseen, leikkimiseen ja läksyjen tekoon. Ohjattua toimintaa GT:n ohjaajien johdolla on jokaisena päivänä klo 14.00-15.00.

Jannica Almén teki pro gradu -tutkielman GT:n iltapäiväkerhon merkityksestä lapsen ja perheen arjen sekä hyvinvoinnin tukemisessa. Tutkimuksessa nousi esille iltapäivätoiminnan tärkeä merkitys lapsen ja perheen arjen rytmittämisessä sekä hyvinvoinnin tukemisessa.

”Aiemmat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että lapsen ja vanhempien välisellä hyvinvoinnilla on vahva yhteys. Jonkun perheenjäsenen hyvinvointi tai pahoinvointi vaikuttaa siis muuhunkin perheeseen. Iltapäivätoiminnalla on aiempien tutkimusten mukaan suuri merkitys vanhempien työ- ja perhe-elämän yhdistämisessä sekä lapsen yksinäisen ajan vähentämisessä koulupäivän jälkeen. Iltapäivätoiminnalla on myös tärkeä merkitys lapsen sosiaalisten suhteiden ja terveellisten elämäntapojen vahvistamisessa.”

Tutkielmassa haastatellut perheet arvostivat suuresti toimintaa. Alla muutamia nostoja.

GT iltapäivätoiminta nyt on viiden tähden iltapäivätoimintaa, se on hyvin laadukasta ja mietittyä ja ei mulla ole siihen mitään muuta kuin kehuja.”

 

”Musta tuntuu, että ilman iltistä niin ei me oltais tennistä ikinä keksittykään harrastukseksi, niin onhan se ollut niinku tosi kiva.”

 

”Oon aina sanonut, että siellä on aivan ihanat ohjaajat, että mulla ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Kannustaminen ja sen lapsen kanssa läsnäolo ja kohtaaminen on tärkeää.”

 

”On tässä äitinä jotenkin ajatellut, että kunpa lapset saisi sen liikkumisen ilon. Että vaikka ne harrastukset sitten vaihtuisi tai loppuisi jossain vaiheessa, että he kuitenkin nauttisi siitä liikkumisesta ja jatkaisi sitä. Tällainen toiminta tukee sitä.” 

– Tiivistettynä voidaan todeta, että toiminta on perheiden näkökulmasta erittäin tärkeää ja lisää lasten sekä perheiden hyvinvointia. Olen erityisen ylpeä toiminnastamme ja saadusta palautteesta erityisesti vastuullisuuden näkökulmasta, sanoi GT:n toiminnanjohtaja Kirsi Lassooy.

TUTUSTU PRO GRADU -TUTKIELMAAN

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool voitti kaksinkertaiset… →