Lahden Kisapuisto on tullut tutuksi monille pelaajille – mikä on sinun lempipelipaikkasi?

18.1.2022  |  15:28  |  Seurat

Tenniksen harrastajat ja kilpapelaajat käyvät useissa pelipaikoissa ympäri vuoden. Yksi usealle tuttu paikka on Lahden Kisapuisto –  Pertti Vartiainen on dokumentoinut perinteikkään paikan kirjan muotoon ”Mailapelielämää Lahden Kisapuistossa”. Alla on Vartiaisen lyhyt tekstinosto aiheesta.

Mikä on sinun lempipelipaikkasi? Kerro meille kuvan tai videon välityksellä Instagramissa – merkitse Tennisliitto (@tennisfin) ja käytä #pelaamisenilo. Nostetaan suomalaisia tennispaikkoja esille!

TENNISLIITON INSTAGRAM

Mailapelielämää Lahden Kisapuistossa

Lahden Kisapuiston lähes 70-vuotinen tenniselämä sekä mailapelielämä laajemminkin tulivat yhdellä tavalla dokumentoitua, kun liikunnanopettaja, LitM Pertti Vartiainen haastatteli, kirjoitti ja julkaisi omakustanteena loppuvuodesta 2021 70-sivuisen kirjasen Mailapelielämää Lahden Kisapuistossa.

Siinä kuvaillaan menneiden vuosien kuviot ja keskeiset toimijat sekä puitteiden ja toiminnan kehittyminen nykyisiin laadukkaisiin ja monipuolisiin sellaisiin. Puitteiden isot osat ovat kesäaikaisesti Kisapuiston mainiot massatenniskentät ja padelkentät sekä ympärivuotisesti 41-vuotias mailapelihalli, Kispi Areena Kariniemenkadun ja Tarinakadun kulmassa.

Kispi Areenaksi hiljattain nimetyssä mailapelihallissa on vuosittain yli 100 000 käyttökertaa. Sen käyttäjille on neljän mainion tenniskentän lisäksi mahdollisuus pelata hyvissä olosuhteissa sulkapalloa, squashia ja pöytätennistä sekä pitää yllä tai jopa kehittää lihaskuntoa ja liikkuvuutta kuntosalilla, KispiGymillä. Ja vieressähän on kesäaikaisesti kuusi mainiota massatenniskenttää sekä kaksi uudehkoa ulkopadelkenttää sekä Kahvila Kispi kesäterasseineen!

Eipä liene montaakaan lahtelaista, joka ei jossain koulunkäyntinsä vaiheessa ole käynyt liikuntatunneillaan Kisapuiston mailapelikentillä.

Tuoreeseen julkaisuun on haastateltu yli 30 ihmistä ja tarinakokonaisuus muodostuukin heidän kokemustensa ja kertomustensa kautta. Mukaan haastateltujen joukkoon ehti vielä myös kunnianarvoisa halliyhtiön neljännesvuosisatainen hallituksen puheenjohtaja Kari Pulkkinen, joka 90-vuotiaana jätti maalliset pelikentät loka-marraskuun vaihteessa 2021. Näin myös Lahden toisen tennisseuran, Lahden Tenniskerho ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Jari Lautaniemi, joka myös siirtyi taivaalliseen tenniskerhoon loppuvuonna 2021.

Myös monet muut  keskeiset henkilöt, kuten LVS:n pitkäaikainen pj. ja halliyhtiön hallituksen pitkäaikainen jäsen ja nykyinen pj. Seppo Nurmi, perustajajäsen Pentti Vaalamo, hallin kahden eri vaiheen suunnittelija Veli-Pekka Semeri tulivat jututetuiksi. Ja tietenkin lukuisat muut erilaisten mailojen kanssa kentillä touhunneet ja touhuavat erilaiset ”mailanheiluttajat”.

Kisapuisto monipuolisena liikunta-alueena ja sen pohjoisosan ”mailapelipuisto” ovat lahtelaisille helmi, minkä menestystarina kannatti laittaa kansien väliin. Tästä maasta ei löydy toista kaupunkia tai muuta paikkakuntaa, jonka keskustatorilta 300 m:n päästä löytyy tuollaiset puitteet ja ”kokonainen mailapelimaailma”.

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinian ja Tennisliiton… →