Ruusuvuori taipui Ruudille

26.5.2022  |  14:20  |  Raportit

Ruusuvuori on kautta aikain toiseksi korkeimmalle rankattu suomalainen kaksinpelaaja, vain Jarkko Nieminen on yltänyt korkeammalle ollen 13.

Emil Ruusuvuori pelasi tasapainoisen ottelun, mutta kahdeksanneksi sijoitettu norjalainen Casper Ruud oli etevämpi Ranskan avointen toisella kierroksella.

Ruud ja Ruusuvuori olivat kohdanneet ammattilaiskentillä kahdesti ja molemmilla kerroilla maailmanlistan 8. oleva norjalainen oli ollut vahvempi. Viimeksi Ruud kukisti Ruusuvuoren huhtikuussa Barcelonan ATP-turnauksessa.

Tämän päivän ottelussa nähtiin taidokasta ja tasaväkistä tennistä. Avauserässä Ruud otti yhden murron, eikä antanut Ruusuvuorelle murtomahdollisuuksia, mikä toi erän 6-3. Toisessa erässä Ruusuvuorella oli myös murtomahdollisuuksia useaan otteeseen, mutta Ruud oli se joka otti jälleen yhden tarvittavan murron erävoittoon.

Kolmannessa erässä norjalaispelaaja karkasi lopullisesti ja löi tulostaululle voittolukemat 6-3, 6-4, 6-2.

RANSKAN AVOIMET

Suomalaisista Ranskan avoimissa jatkaa vielä Harri Heliövaara. Heliövaara/Loyd Glasspool kohtaavat nelinpelin toisella kierroksella parin Ariel Behar/Gonzalo Escobar. Suomalaisbrittiläispari hävisi tuleville vastustajilleen huhtikuussa ATP-turnauksessa Serbiassa.

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 21/2022 – →