Heliövaara/Glasspool voitti kaksinkertaiset Ranskan avointen voittajat ja eteni toiselle kierrokselle

25.5.2022  |  19:32  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool avasivat loistavasti Ranskan avointen nelinpelin kukistamalla yhdeksänneksi sijoitetut saksalaiset Kevin Krawietz/Andreas Mies.

Krawietz/Mies ovat menestyneet Roland Garrosissa loistavasti, sillä pari tuuletti turnauksen mestaruutta vuosina 2019 ja 2020. Saksalaiset, maailmanlistan 14. ja 23., lähtivät päivän otteluun isona ennakkosuosikkina lisäksi sen takia, että he olivat kukistaneet suomalais-brittiläisparin huhtikuussa Münchenin ATP-turnauksessa.

Ensimmäistä kertaa Ranskan avointen pääsarjassa pelaavat Heliövaara ja Glasspool eivät kuitenkaan kumarrelleet ennakkosuosikkien suuntaan, vaan vakuuttavan pelin johdosta he latoivat tulostaululle voittolukemat 6-4, 6-2.

– Aika makeat fiilikset nyt kun on Ranskan avoimetkin aloitettu voitolla. Vastustajat eivät missään nimessä olleet helppoja ja silti saimme aikaan näin suvereenin esityksen. Pelasimme aika peruspelin, mikä riitti voittoon. Kävimme jo Lloydin kanssa ottelua läpi ja löysimme paljon parannettavaa – siellä on monta osa-aluetta, jotka eivät ole missään nimessä täydellisiä, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara korosti heidän henkistä kovuuttaan ja päätöksentekoaan.

– Erittäin kurinalainen ottelu ja todella hyviä päätöksiä pisteestä toiseen – se palkittiin voitolla. Ennen kaikkea hyvät fiilikset, kun ottelut jatkuvat. Nautitaan ja mennään eteenpäin.

Toisella kierroksella asettuvat vastaan Ariel Behar/Gonzalo Escobar. Heliövaara ja Glasspool hävisivät parille huhtikuussa ATP-turnauksessa Serbiassa.

Sen sijaan Emil Ruusuvuoren ja Denis Kudlan nelinpelit päättyivät ensimmäisellä kierroksella kärsittyyn tappioon Edouard Roger-Vasselinille ja Lukasz Kubotille 4-6, 2-6.

RANSKAN AVOIMET

Ruusuvuori kohtaa Ruudin torstaina

Ruusuvuori jatkaa kaksinpelejään toisella kierroksella torstaina klo 12.00, kun vastaan asettuu kahdeksanneksi sijoitettu norjalainen Casper Ruud. Ruud johtaa keskinäisiä kohtaamisia 2-0.

– Kaikki tietävät kuinka hyvä pelaaja Ruud on. Tällä kaudella hän on pelannut hyvin jokaisella alustalla, mutta erityisesti massalla hän on vahva. Ruud voitti juuri tittelinkin ennen Ranskan avoimia. Pelasimme vähän aikaa sitten vastakkain, nyt haetaan parempaa ottelua ja lähdetään haastamaan, kertoi Ruusuvuori.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori taipui Ruudille… →