Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori varmistivat Suomen, Porsche Davis Cup Team Finland, maaotteluvoiton ja varmistivat näin paikan MM-karsintaotteluun helmikuussa 2023.

Emil Ruusuvuori – Kiranpal Pannu 6-1, 6-2

Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Michael Venus/Artem Sitak 7-5, 3-6, 6-3
Emil Ruusuvuori – Isaac Becroft 6-2, 6-1
Eero Vasa – Kiranpal Pannu 6-2, 6-3

KUVAGALLERIA

Ruusuvuori ja Otto Virtanen varmistivat perjantaina Suomelle täydelliset lähtöasetelmat lauantain ratkaisupäivään (lue lisää).

Suomen ja Uuden-Seelannin nelinpelitilastot viime ajoilta ovat komeaa luettavaa. Uusi-Seelanti tuli otteluun viiden ja Suomi kolmen ottelun voittoputkessa. Heliövaara/Ruusuvuori saivat vastaansa duon Michael Venus/Artem Sitak.

Ennakkoon povattiin tasokasta ja tasaista ottelua; sellainen myös saatiin. Ensimmäistä erää edettiin tasatahtia ilman murtopalloja aina 5-5 tilanteeseen. Sitakin syöttäessä suomalaisparin vahvat palautukset toivat 15-40 tilanteen ja toisella yrittämällä Ruusuvuoren palautusläpilyönti toi murron. Heti perään Ruusuvuori tyylitteli syötönpidon ja erä kirjattiin 7-5. Heliövaaran silkin pehmeät kädet verkolla olivat myös avauserän tavaramerkki.

Toisen erän alkuun Venus/Sitak olivat terävänä ja onnistuivat murtamaan Heliövaaran syötön siirtyen nopeasti 3-0 johtoon. Heliövaara/Ruusuvuori toipui hieman tahmeasta alustaan, mutta murtoa se ei tuonut takaisin. Uusi-Seelanti vei erän 6-3 ja pakotti ratkaisun kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä suomalaispari otti hallinnan takaisin ja lähes 3000 katsojan riemuksi yksi murto tuli, mikä tarkoitti erävoittoa ja samalla otteluvoittoa 7-5, 3-6, 6-3.

– Todella kivat tunnelmat, tämä on se mitä lähdimme hakemaan. Saimme hoidettua homman kotiin hyvätasoisella nelinpelillä. Ei todellakaan valittamista, avasi Heliövaara.

– Aloitimme nelinpelin todella vahvasti, se oli vahvaa tekemistä. Toisessa erässä omat energiatasoni tippuivat, pitää katsoa hieman peiliin sen suhteen. Mutta kolmanteen tulimme eri innolla ja voitontahdolla; se toi meille tärkeän voiton.

Davis Cup Qualifiers -ottelut, eli MM-karsinta, pelataan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 2023. Ottelun vastustaja ja pelipaikka selviävät myöhemmin.

Ruusuvuori ja Vasa kruunasivat maaottelun

Nelinpelin jälkeen oli jo selvää, että Suomi on voittanut maaottelun. Kentällä nähtiin vielä yleisön iloksi kaksi kaksinpeliä, joissa Emil Ruusuvuori ja Eero Vasa ilahduttivat kotiyleisöä.

Ensin kotiyleisön suosikki Ruusuvuori kukisti maajoukkuedebytantti Isaac Becroftin 6-2, 6-1 ja heti perään Vasa näytti vahvaa osaamistaan kukistamalla Kiranpal Pannun 6-2, 6-3.

– Oli todella siistiä pelata vielä kaksinpelikin, suuri kiitos yleisölle. Peli kulki edelleen hyvin ja erityisesti pystyin toteuttamaan sellaisia asioita, kuten verkkopelaaminen ja alakierteet, joita on tarkoitus kehittää itselläni, kommentoi Ruusuvuori.

– Pelasin todella hyvän ottelun, mahtavan yleisön edessä oli hienoa pelata. Kiitos, että moni jaksoi vielä jäädä katsomaan otteluani, päätti Vasa.

Seuraava uutinen: Ruusuvuori: ”Oli siistiä… →