Ruusuvuori kohtaa Draperin US Openissa – ”US Open on yksi lempi Grand Slameistäni, ellei jopa se ykkönen”

29.8.2022  |  08:25  |  Artikkeli, Ennakot

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuori on valmiina kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen kynnyksellä.

Ruusuvuori (ATP-49) kohtaa US Openin avauskierroksella Jack Draperin (ATP-53), jonka kukisti kesällä nurmikentällä. Ottelu pelataan maanantaina kentän 9 neljäntenä otteluna – ottelut alkavat klo 18.00 Suomen aikaa.

 

”Pari kuukautta sitten pelasimme vastakkain ja se oli minulta todella hyvä ottelu. Pitää pystyä sellaiseen uudestaan, sillä Draper on todella vaarallinen. Hänellä on paljon voimaa ja viime aikoina on ottanut myös paljon kovia voittoja. Käytetään viime kerran voittoa motivaattorina ja lähdetään kaatamaan uudestaan.”

 

Ruusuvuori pelaa myös nelinpeliä yhdessä Aljaz Bedenen kanssa.

 

US OPEN

Ruusuvuori pelasi neljä valmistavaa turnausta Pohjois-Amerikassa. Heti ensimmäisessä ATP500-turnauksessa Washingtonissa tuli pari voittoa ja komea päänahka Hubert Hurkaczista. Myös seuraavat ATP Masters -turnaukset tuottivat avauskierroksen voitot.

– Pari tiukkaa tappiota ja pari tiukkaa voittoa myös. Sain paljon hyvää kokemusta ja turnausten välissä olemme pystyneet treenaamaan hyvin.

Ruusuvuori hävisi Winston-Salemin viimeistelyturnauksen ensimmäisessä ottelussaan Adrian Mannarinolle, joka lopulta voitti koko turnauksen.

– Hän oli älyttömän hyvällä pelipäällä.

Suomalaispelaaja muistelee lämmöllä aikaisempia kokemuksiaan Yhdysvalloissa ja US Openissa.

– US Open on yksi lempi Grand Slameistäni, ellei jopa se ykkönen. Jo tässä vaiheessa uraa on Yhdysvalloista niin paljon hyviä muistoja: TOP100 rikkoutui täällä, ensimmäinen Masters-turnaus ja ensimmäinen Grand Slam -otteluvoitto.

Ruusuvuori kertoo US Openin olosuhteiden olevan suhteellisen nopeat, mikä sopii vahvalyöntiselle pelaajalle.

– Varsinkin jos sattuu kuumia päiviä, niin siihen täytyy pystyä sopeutumaan ja käyttämään hyväksi.

Tennistä seuraavat ovat huomanneet Ruusuvuoren parantuneen fysiikan, jonka myös pelaaja itse nosti esille parantuneiden massakenttäotteiden yhteydessä.

– Fysiikka näkyy myös kovan kentän pelissä. Erityisesti siinä, että jaksaa viikko toisensa jälkeen pelata ja väleissäkin treenata, eli kehittyä vain entisestään.

Ruusuvuoren kausi on ollut tähän mennessä onnistunut. Kausi alkoi maailmanlistan sijalta 95 ja parhaimmillaan lukema on käynyt jo 42. Voitto/tappio -tilasto näyttää positiivista lukemaa 26/23 ja taskussa on myös uran ensimmäinen finaalipaikka alkuvuodesta.

Suomalaispelaaja nähdään syyskuussa Espoo Metro Areenalla, kun Suomi kohtaa Uuden-Seelannin 16.-17.9. Osta liput täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 35/2022 – →