Ruusuvuori ja Heliövaara/Niklas-Salminen hakevat finaalipaikkoja lauantaina Talissa

15.11.2019  |  20:32  |  Raportit

Tali Open huipentuu viikonlopun aikana. Lauantaina kaksinpelin välierässä nähdään Emil Ruusuvuori ja nelinpelin finaalipaikkaa tavoittelevat Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen.

Ottelut käynnistyvät Talissa klo 12:00 suomalaisten nelinpelillä ja kaksinpelin välierät alkavat klo 14:00 14. sijoitetun Mohamed Safwatin ja 15. sijoitetun Carlos Tabernerin ottelulla, jonka jälkeen Ruusuvuori kohtaa kahdeksanneksi sijoitetun Ilya Ivashkan.

Ruusuvuori voitti Molcanin ja Heliövaara taipui Ivashkalle

Kaksinpelin puolivälierissä nähtiin kaksi suomalaista. Ensimmäisenä kentälle asteli kokenut 30-vuotias Harri Heliövaara. Heliövaara oli viimeksi kaksinpelin puolivälierässä ATP Challenger -kiertueella keväällä 2018. Heliövaara kohtasi kahdeksanneksi sijoitetun valkovenäläisen Ilya Ivashkan (ATP-138).

Heliövaara avasi ottelun erinomaisesti vahvalla syöttö- ja peruslyöntityöskentelyllä. Suomalainen tyylitteli lisäksi useita upeita lentolyöntejä, joiden turvin hän nappasi erävoiton. Toisessa erässä Heliövaaran vauhti alkoi hiipua ja hänen oli kutsuttava myös huoltaja kentälle huoltamaan hänen selkäänsä. Tämän jälkeen Heliövaaran otteissa näkyi puolikuntoisuus ja harmillisesti hienosti alkanut ottelu päättyi lopulta Ivashkan voittoon erin 6-3, 1-6, 2-6.

– Oli minulta aivan nappisuoritus, pelasin kuten halusin, mutta erän 4-2 pallontavoittelussa  jouduin kulmassa huonoon asentoon ja selkään sattui. Alaselkä kipeytyi ja hermotus hävisi. Oli vaikea syöttää ja tehdä kiertoliikkeitä, kommentoi Heliövaara Tali Openin tiedotteessa.

Päivän viimeisessä puolivälierässä kohtasivat kymmenenneksi sijoitettu Emil Ruusuvuori (ATP-141) ja sijoittamaton slovakialainen Alex Molcan (ATP-319). 20-vuotiaan Ruusuvuoren ja 21-vuotiaan Molcanin pelissä nähtiin useita taidokkaita peruslyöntiralleja. Suomalaisyleisön riemuksi kuskin paikalla oli pääosin Ruusuvuori. Ruusuvuori oli jo marssimassa selvään voittoon toisessa erässä, mutta  hänen otteensa hieman herpaantui vastustajan lääkintätauon jälkeen. Lopulta suomalainen kuitenkin kuittasi voiton suoraan kahdessa erässä 6-3, 7-5.

– Ei ollut helpoin vastustaja, sai tehdä tänään paljon töitä. Oma pelini tuntuu edelleen päivä päivältä paremmalta ja oli hyvä, että sain taas voiton suoraan kahdessa erässä, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kohtaa välierässä Ivashkan, joka tiputti Heliövaaran jatkosta. Ottelu on vuorossa noin klo 15:30.

– En ole treenannut, enkä pelannut häntä vastaan aiemmin. Samoja kilpailuja olemme kiertäneet ja sen mitä olen nähnyt, niin hyvä pelaaja on kyseessä. Omien vahvuuksien kautta lähden välierään, päätti Ruusuvuori.

Yläkaavion välierässä kohtaavat 14. sijoitettu egyptiläinen Mohamed Safwat (ATP-203) ja 15. sijoitettu espanjalainen Carlos Taberner (ATP-212) klo 14:00 alkaen.

KAAVIOT
KUVAGALLERIA

Heliövaara/Niklas-Salminen nelinpelin välierässä

Välieräpäivä alkaa klo 12:00, kun nelinpelin finaalipaikkaa hamuavat Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen. Suomalaiskaksikko kohtaa turnauksen kärkisijoitetun parin Frederik Nielsen/Tim Puetz.

Toinen välierä pelattiin jo perjantaina ja paikkansa sunnuntain loppuotteluun selvittivät Tomislav Draganja (CRO)/Pavel Kotov (RUS).

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 46/2019 – →