Ruusuvuori ja Heliövaara etenivät kaksinpelin puolivälieriin ja Heliövaara/Niklas-Salminen nelinpelin välieriin Tali Openissa

14.11.2019  |  19:17  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 20, ja Harri Heliövaara, 30, jatkavat suomalaisista kaksinpelin puolivälieriin Tali Openissa. Lisäksi Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen etenivät nelinpelin välieriin.

Ruusuvuori voitti Virtasen ja Heliövaara tyylitteli voiton Grenierista

Kolmannella kierroksella nähtiin neljä suomalaista. Päivän aloitti Harri Heliövaara (ATP-675), joka kohtasi ranskalaisen Hugo Grenierin (ATP-302). Kokenut suomalaispelaaja aloitti erittäin vahvasti ja vei avauserän 6-1. Ranskalaispelaajan oli lähinnä tyytyminen ihailemaan Heliövaaran monipuolista pelaamista sekä hän myös keskittyi keskustelemaan tuomarin kanssa. Lopulta Heliövaaran vire kesti loppuun asti ja puolivälieräpaikka varmistui luvuin 6-1, 6-3. Ottelu kesti lopulta vain hieman yli tunnin.

– Vastustajalla oli korkeampi ranking, mutta oli kokonaisuutena huonompi pelaaja. Tuntui, että olen pelin jokaisella osa-alueella parempi. Tuntui erittäin hyvältä kentällä – heti alusta asti tunsin ja näin pallon, kommentoi Heliövaara.

Toisena kentälle asteli Patrik Niklas-Salminen (ATP-520), joka kohtasi 15. sijoitetun espanjalaisen Carlos Tabernerin (ATP-212). 22-vuotias suomalainen avasi vahvasti ja erityisesti syöttöpeli kulki. Hän otti myös tarvittavan murron ja eteni erävoittoon 6-3. Toisessa erässä Niklas-Salminen pääsi heti yrittämään murtoa, mutta vastustaja selvitti tilanteen. Tämän jälkeen Tabernerin peli parantui ja hän tasoitti erät. Kolmannessa erässä Niklas-Salminen otti ensimmäisenä murron, mutta espanjalainen ei tästä hätkähtänyt – lopulta suomalaisen oli taipuminen 6-3, 3-6, 3-6.

Ensimmäisessä iltaottelussa olivat vuorossa Emil Ruusuvuori (ATP-141) ja Otto Virtanen (ATP-1135). Molemmat pelaajat olivat hurmanneet Talin yleisön edellisenä päivänä ja heidän otteluaan saapuikin paikan päälle seuraamaan noin 700 katsojaa. Ottelussa Ruusuvuori otti hallinnan itselleen vahvojen peruslyöntiensä turvin. Virtanen, joka palasi yli neljän kuukauden kilpailutauolta, teki kaikkensa ja lopulta hänen otteissaan alkoi näkyä hieman rasitusta. Ruusuvuori etenikin lopulta 6-1, 6-1 voittoon.

– Selvästi Otolla oli jotain pientä häikkää, sillä syöttö ei tullut totutulla tavalla. Oma pelini tuntui paljon paremmalta ja tästä on kiva jatkaa eteenpäin. Keskityin laittamaan palloa kenttään ja pääsin pelaamaan johtoasemassa, mikä auttoi paljon, kertoi Ruusuvuori.

– Turnaus sujui yli odotusten, kova kuormitus alkoi tänään tuntua hieman kädessä. Siihen meni vähän keskittymistä, mutta kokonaisuutena hyvä paluu ja tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Virtanen.

Ruusuvuori kiitteli myös paikalle saapunutta yleisöä.

– Huomattavasti mukavampi mennä kentälle lähes täyden kotiyleisön eteen kuin ulkomailla kuuden henkilön eteen.

KUVAGALLERIA
KAAVIOT

Heliövaara kohtaa perjantaina Ivashkan klo 16:00 ja Ruusuvuori Molcanin klo 17:30

Perjantaina pelataan kaksinpelien puolivälierät. Molemmat suomalaispelaajat ovat yläkaaviossa. Heliövaara kohtaa kahdeksanneksi sijoitetun valkovenäläisen Ilya Ivashkan (ATP-138) klo 16:00 ja kymmenenneksi sijoitetulla Ruusuvuorella on vastassa sijoittamaton slovakialainen Alex Molcan (ATP-319).

Alakaaviossa kohtaavat:

[7] Elias Ymer (SWE) – [14] Mohamed Safwat (EGY)
[11] Sergey Stakhovsky (UKR) – [15] Carlos Taberner (ESP)

Heliövaara/Niklas-Salminen marssivat nelinpelin välieriin

Myös nelinpelissä on nähty suomalaisten vahvoja otteita. Sijoittamattomat Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen ovat jatkaneet siitä mihin Australiassa jäivät – pari jahtaa toista peräkkäistä turnausvoittoa.

Torstain puolivälierässä suomalaiset olivat ensimmäisessä erässä ahtaalla ranskalaisparia Antoine Escoffier/Gabriel Petit vastaan. Ranskalaisilla oli tiebreikissä yksi eräpallo, mutta sen Heliövaara selvitti läpisyötöllä. Toisessa erässä suomalaiset menivät menojaan – Heliövaara hallitsi verkkoa ja Niklas-Salminen syötti peräti seitsemän ässää. Lopulta tulostaululle kirjattiin voittolukemat 7-6(6), 6-1.

Suomalaiset kohtaavat lauantaina välierässä ykköseksi sijoitetut tanskalaisen Frederik Nielsenin ja saksalaisen Tim Puetzin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ja Heliövaara/Niklas-Salminen… →