Virtanen loppuotteluun Kouvolassa – Niklas-Salminen/Sigsgaard nelinpelin voittoon

21.5.2022  |  15:50  |  Raportit

Otto Virtanen pelaa sunnuntaina Kouvolan $15,000 ITF-turnauksen, SL Systems Open, mestaruudesta. Patrik Niklas-Salminen ja tanskalainen Christian Sigsgaard juhlivat nelinpelin voittoa.

KAKSINPELIN VÄLIERÄT | LAUANTAI
[1] Otto Virtanen – Aleksi Löfman 6-2, 7-6(8)
[2] Ivan Nedelko – [3] Oscar Weightman (GBR) 1-6, 6-4, 6-2

 

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU | SUNNUNTAI
[1] Otto Virtanen – [2] Ivan Nedelko, klo 11.00 Ruutu

 

NELINPELIN LOPPUOTTELU
[1] Patrik Niklas-Salminen/Christian Sigsgaard (DEN) – [4] Ivan Denisov/Leonid Sheyngezikht (BUL) 6-3, 6-2

 

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA
RUUTU-LÄHETYKSET

Kaksinpelin välierissä oli mukana vielä kaksi suomalaispelaaja, turnauksen ykköseksi sijoitettu Virtanen (ATP-377) ja yllättäjä Aleksi Löfman (ATP-1913), jotka myös kohtasivat toisensa. Avauserässä ennakkosuosikki Virtanen otti ensimmäisten pelien jälkeen hallinnan itselleen painavilla syötöillään ja peruslyönneillään, mikä toi erän 6-2. Toisesta erästä muodostui tasaväkinen koitos, joka ratkesi vasta tie-breikin jatkopalloilla. Löfman johti katkaisupeliä jo 6-4, mutta lopulta Virtanen piti inspiroituneen vastustajansa aisoissa ja eteni finaaliin 6-2, 7-6(8).

– Ensimmäinen erä alkoi huonosti, kun missasin pari lyöntiä ja Aleksi sai murron. Sitten pelini alkoi kulkemaan ja pääsin myös hyvin palautuksiin kiinni. Kova tuuli hankaloitti meidän molempien peliä ja varsinkin syöttäminen oli ajoittain vaikeaa sekä peruslyöntipeli oli myös aikamoista tökkimistäkin ja virheiden välttelyä. Kokonaisuutena olen parantanut ottelu ottelulta ja odotan finaalia innolla. En ole saanut vähään aikaan montaa ottelua putkeen, joten tämä viikko on nyt jo tehnyt todella hyvää, kommentoi Virtanen.

Loppuottelussa suomalaispelaaja kohtaa toiseksi sijoitetun Ivan Nedelkon (ATP-572), joka kukisti kolmanneksi sijoitetun Oscar Weightmanin (ATP-678) 1-6, 6-4, 6-2. Finaali pelataan sunnuntaina klo 11.00 (katso Ruudusta).

– Luvassa on viikon kovin ottelu. Hän osaa lyödä palloa kovaa ja varmastikin, kuvaili Virtanen.

Nelinpeli pelattiin päätökseensä jo lauantaina ja ensimmäinen suomalaisvoittaja saatiin myös Sarkolan kentillä. Ykköseksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Sigsgaard voittivat finaalissa neljänneksi sijoitetun parin Ivan Denisov/Leonid Sheyngezikht (BUL) 6-3, 6-2. Kyseessä on Niklas-Salmisen uran 17. ammattilaisturnausvoitto, joista 15 on ITF-kiertueelta ja kaksi ATP Challenger -tasolta.

– Hyvät ovat fiilikset tästä päivästä. Yhteispelimme Sigsgaardin kanssa rullasi hyvin, vaikka pelasimme ensimmäistä kertaa yhdessä. Olen tuntenut hänet jo junnuajoista lähtien ja tiesin hänen olevan hyvä nelinpelissä. Olimme kisan paras pari ja antsaitsimme tämän tittelin, sanoi Niklas-Salminen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ja Heliövaara… →