Ruusuvuori, Heliövaara, Niklas-Salminen ja Virtanen 3. kierrokselle – Ruusuvuori ja Virtanen kohtaavat torstaina

13.11.2019  |  19:45  |  Raportit

Keskiviikko ei jättänyt ketään kylmäksi Talin Tenniskeskuksella, kun Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen etenivät kolmannelle kierrokselle. Heliövaara aloittaa torstain ottelut klo 13:00, heti perään pelaa Niklas-Salminen ja päivän huipentaa Ruusuvuoren ja Virtasen kohtaaminen.

KUVAGALLERIA

Ruusuvuori, Heliövaara, Niklas-Salminen ja Virtanen hurmasivat Talin yleisön

Päivän hurmoksen aloitti suomalaisista Harri Heliövaaara (ATP-675). 30-vuotias Heliövaara kohtasi 16. sijoitetun japanilaisen Hiroki Moriyan (ATP-207). Vikkeläjalkainen japanilainen oli avauserässä niskan päällä ja vei sen 6-4. Moriya pääsi toisessa erässä syöttämään ottelusta tilanteessa 5-4, mutta Heliövaara taisteli tiensä tasoihin. Heliövaara onnistui lopulta pelastamaan tiebreikissä myös ottelupallon ja pakotti ratkaisun kolmanteen erään. Ratkaisevassa erässä Heliövaara yltyi todelliseen flow-tilaan ja kirjautti paikkansa kolmannelle kierrokselle erin 4-6, 7-6(7), 6-3.

– Mahtava ottelu ja oli hienoa pelata kotiyleisön edessä. Toisessa erässä kaivoin energiaa ja nousin murron takaa tasoihin sekä selvitin yhden ottelupallon. Syötin hyvin ja sain jälleen hieman sekoitettua peliä, mikä toi voiton, kertoi Heliövaara.

Seuraavana keskuskentälle asteli 22-vuotias Patrik Niklas-Salminen (ATP-520). Niklas-Salminen jatkoi vahvaa suomalaisten tekemistä viemällä ottelun nimiinsä tsekkiläistä David Poljakia (ATP-472) vastaan niin ikään kolmessa erässä 6-4, 4-6, 6-3.

– Kova taistelu, olen tyytyväinen. Molemmilla meillä oli paikkamme viedä ottelu – tiesin etukäteen, että ottelu tulee olemaan haastava. Hänelläkin oli hyvä syöttö, mutta pääsin koko ajan paremmin peliin mukaan. Hyvillä fiiliksillä kolmannelle kierrokselle, kommentoi Niklas-Salminen.

Todellisesta jättiyllätyksestä vastasi paluun kilpakentille tekevä Otto Virtanen (ATP-1135). Virtanen kohtasi turnauksen viidenneksi sijoitetun italialaisen Thomas Fabbianon (ATP-117). Ennakkoluulottomasti kovia peruslyöntejään takonut Virtanen onnistuikin tekemään turnauksen tähän astisesti kovimman yllätyksen erin 1-6, 6-3, 6-4.

– Luotin omaan tekemiseeni ja lähdin ennakkoluulottomasti pelaamaan. Alkuun tiukat pisteet menivät hänelle ja sitten muutin hieman peliäni sekä pääsin paremmin hänen tempon vaihteluun kiinni. Todella upea fiilis voittaa kotiyleisön edessä. Jokainen iso voitto tuo paljon itseluottamusta ja varsinkin nyt kun palasin loukkaantumisen jälkeen kentälle, tyytyväinen Virtanen sanaili.

Illan viimeisessä kaksinpelissä kentän valtasi turnauksen 10. sijoitettu suomalainen Emil Ruusuvuori (ATP-141). 20-vuotias suomalainen kohtasi 21-vuotiaan ranskalaisen Geoffrey Blancaneauxin (ATP-328). Ruusuvuori oli kesällä hävinnyt ranskalaiselle massakentällä, mutta nyt Talin Tenniskeskuksella olivat voimasuhteet erilaiset. Avauserä eteni pitkälle tasaisena, mutta lopulta Ruusuvuori otti murron ja erän 7-5. Heti toisen erän alkuun suomalainen otti murron, minkä turvin hänen pelinsä rentoutui ja lopulta se liidätti Ruusuvuoren kolmannelle kierrokselle erin 7-5, 6-2. Ruusuvuori kohtaa Virtasen torstaina puolivälierässä.

– Ei ollut helpoin päivä. En oikein alkuun päässyt peliin mukaan, mutta onnistuin lopulta kaivamaan paremman pelini esille. Kun sain ensimmäisen erän hoidettua, niin rentouduin ja sitten toisen erän alkuun tullut murto antoi lisää luottoa, kommentoi Ruusuvuori.

– Otto pelasi tänään hienon ottelun ja innolla odotan huomista peliämme, sanoi Ruusuvuori Virtasen kohtaamisesta.

KAAVIOT

Torstaina jälleen huikea suomalaispäivä keskuskentällä

Suomalaisten esiinmarssi jatkuu myös torstaina, kun kaikki neljä pelaajaa tavoittelevat pääsyä puolivälieriin keskuskentällä. Päivä alkaa klo 13:00 Heliövaaran kohdatessa ranskalaisen Hugo Grenierin (ATP-302) ja sen perään Niklas-Salminen haastaa espanjalaisen 15. sijoitetun Carlos Tabernerin (ATP-212). Päivän huipentaa aikaisintaan klo 17:30 suomalaisten kohtaaminen, kun Ruusuvuori saa vastaansa Virtasen.

klo 13:00 Harri Heliövaara – Hugo Grenier (FRA)
noin klo 14:30 Patrik Niklas-Salminen – [15] Carlos Taberner (ESP)
aikaisintaan klo 17:30 [10] Emil Ruusuvuori – Otto Virtanen

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori ja Heliövaara… →