Ruusuvuori hävisi toisella kierroksella

30.6.2022  |  15:41  |  Raportit

Emil Ruusuvuori hävisi Botic van de Zandschulpille toisella kierroksella 6-3, 1-6, 4-6, 4-6 Wimbledonissa.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Ruusuvuori (ATP-49) ja turnauksen 21. sijoitettu van de Zandschulp (ATP-25) olivat kohdanneet toisensa muutamat viikot takaperin nurmella ATP-turnauksessa Hollannissa. Kovalyöntisten pelaajien ottelu oli tuolloin kaksijakoinen, kun alkuun hollantilainen hallitsi, mutta lopulta suomalaispelaaja vei ottelun kolmessa erässä.

Legendaarisilla Wimbledonin kentillä nähtiin myös osittain vaiherikas ottelu. Ruusuvuori aloitti ottelun kuten ennakoi, eli pyrki iskemään joskus ailahtelevaan hollantilaiseen. Erän kolmas syöttövuoro oli tällainen ja sen murron turvin varmasti pelannut suomalainen vei erän 6-3.

Toisessa erässä osat vaihtuivat heti avauspelissä. Tiukan avauspelin ja kovan tuuletuksen saattelemana käänsi van de Zandschulp ottelun kulun. Erä meni tuplamurrolla hollantilaiselle 6-1. Kolmas erä alkoi suomalaisittain myös vaisuissa tunnelmissa vastustajan murtaessa heti alkuun. Erästä tuli tasainen, mutta Ruusuvuori ei kyennyt murtamaan vastustajaansa, mikä tarkoitti 2-1 eräjohtoa hollantilaiselle.

Neljäs erä seurasi edeltäjäänsä van de Zandschulpin murtaessa aikaisessa vaiheessa. Ruusuvuorella oli murtomahdollisuuksia kahdessa syöttövuorossa, mutta ei onnistunut niitä hyödyntämään, mikä tarkoitti tulostaululle lukemia 6-3, 1-6, 4-6, 4-6.

Nelinpelissä ovat vielä jatkossa 15. sijoitetut Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool, jotka avasivat keskiviikkona voitokkaasti – lue lisää täältä.

Seuraava uutinen: Blomqvist, Minetti ja… →